Πριν από εννέα χρόνια ο τραυματισμός που «φρέναρε» την καριέρα του Ντέρικ Ρόουζ (vid)

Πριν από εννέα χρόνια ο τραυματισμός που «φρέναρε» την καριέρα του Ντέρικ Ρόουζ (vid)

Gazzetta team
Πριν από εννέα χρόνια ο τραυματισμός που «φρέναρε» την καριέρα του Ντέρικ Ρόουζ (vid)

bet365

Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν ο Ντέρικ Ρόουζ ήταν υγιής; Αν δεν τραυματιζόταν σε εκείνον τον καταραμένο αγώνα με τους Σίξερς σαν σήμερα (28/4) πριν από εννέα χρόνια;

Ο Ρόουζ ήταν ο παίκτης που είχε εκτοξεύσει τους Μπουλς με αποκορύφωμα την σεζόν 2010-11 όταν και έφτασαν μέχρι και τους τελικούς της Ανατολής αλλά είχαν την ατυχία να βρουν μπροστά τους, τους Μαϊάμι Χιτ των ΛεΜπρόν Τζέιμς, Ντουέιν Ουέιντ και Κρις Μπος.

Εκείνη τη χρονιά είχε 25 πόντους κατά μέσο όρο, 7.7 ασίστ, 4.1 ριμπάουντ και ήταν ο πραγματικός ηγέτης των Μπουλς. Όλοι έλεγαν ότι ένα μεγάλο αστέρι «γεννήθηκε» και ότι όλο το μέλλον θα ήταν δικό τους για να γράψει τη δική του ιστορία στο ΝΒΑ.

Στη σεζόν που ακολούθησε υπήρχε το lock out στο ΝΒΑ με αποτέλεσμα η σεζόν να ξεκινήσει τα Χριστούγεννα του 2011, λίγες μέρες μετά την πενταετή επέκταση του Ντέρικ Ρόουζ με τους Μπουλς έναντι 94 εκατομμυρίων δολαρίων. Όπως επίσης και λίγο μετά τη συμφωνία-μαμούθ με την Adidas για 13 χρόνια έναντι 185 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όμως στο πρώτο ματς των playoffs κόντρα στη Φιλαντέλφεια έπεσε το... σκοτάδι στην καριέρα του. Ήταν 28 Απριλίου 2012. Με τους Μπουλς να ήταν έτοιμοι για το 1-0 στην προημιτελική σειρά της Ανατολής, ο Ρόουζ υπέστη ρήξη χιαστού στο αριστερό του γόνατο στο 1:22 για το τέλος και δεν αγωνίστηκε καθόλου την σεζόν 2012-13.

Το γυαλί είχε... σπάσει και ο Ντέρικ Ρόουζ είχε μετατραπεί από ένα υπερόπλο του ΝΒΑ, σε έναν εύθραυστο παίκτη. Τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά. Ακόμα και τη σεζόν 2013-14 που προσπάθησε να επιστρέψει τραυματίστηκε εκ νέου στο δεξί του γόνατο στις 22 Νοεμβρίου 2013, υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση και έμεινε και πάλι εκτός μέχρι το τέλος.

Η στιγμή του τραυματισμού του...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ρόουζ αναγεννάται και κλείνει το στόμα του πρώην προπονητή του! (pic)

Ντέρικ Ρόουζ: Ένας «φθαρμένος» MVP, που συνεχίζει το ταξίδι του... (vid)

 

NBA Τελευταία Νέα