Πόρτερ Τζ.: Τον προσπέρασαν 13 ομάδες και ήρθε η ώρα να το μετανιώσουν! (pics & vid)

Πόρτερ Τζ.: Τον προσπέρασαν 13 ομάδες και ήρθε η ώρα να το μετανιώσουν! (pics & vid)

Αντωνία Σπανού
Πόρτερ Τζ.: Τον προσπέρασαν 13 ομάδες και ήρθε η ώρα να το μετανιώσουν! (pics & vid)

bet365

Ο Μάικλ Πόρτερ Τζ. βρήκε χώρο και χρόνο, είναι υγιής και έχει έρθει η στιγμή του και ας άργησε 3 χρόνια.

Ο Μάικλ Πόρτερ Τζ. έκανε συνώνυμο του την υπομονή, πέρασε δύσκολα, αλλά τα άφησε όλα πίσω του, ξεπέρασε πάρα πολλές δυσκολίες, για να στέκεται πλέον δίπλα στον Γιόκιτς και να κρατά την ομάδα τώρα που τον χρειάζεται. Ο νεαρός παίκτης, θα μπορούσε να έχει την πιο κλασσική ιστορία ενός ντραφτ, όντας το Νο.1, άλλωστε εκεί τον έδιναν τα προγνωστικά, αλλά όλα πήγαν στραβά. Από το 2018 μέχρι το 2021 χρειάστηκε τεράστια δύναμη ψυχής και σώματος, έκανε μεγάλη υπομονή που ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να του έλειψε και η ατυχία του Μάρεϊ, τον φέρνει στην πρώτη γραμμή.

Οι Νάγκετς τόλμησαν αυτό που κανείς άλλος μέχρι την 14η θέση δεν είχε τολμήσει, στο ντραφτ του 2018, απέκτησαν τον Μάικλ Πόρτερ Τζ. και όντας τραυματίας, ο παίκτης και η ομάδα αποφάσισαν από κοινού να δείξουν υπομονή. Κανείς δεν εγγυήθηκε στους Νάγκετς ότι ο νεαρός κάποια στιγμή θα καταφέρει να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά πόνταραν σε αυτόν.

Δεν είναι εύκολο για ένα 18χρονο αγόρι, με όλη την ορμή και το ταλέντο να τον βάλεις στην γωνία και να τον πείσεις να μπει σε μια διαδικασία μακράς αποθεραπείας. Υπάρχουν ημέρες που η αισιοδοξία στραγγίζεται και η δύναμη μοιάζει να εγκαταλείπει το σώμα και το πνεύμα. Δεν είναι μόνο ο Πόρτερ. Ο δρόμος είναι δύσκολος για όποιον καλείται να τον διανύσει και χρειάζεται πολλά στοιχεία του χαρακτήρα για να φτάσεις μέχρι το τέλος της διαδρομής αλώβητος.

Ο παίκτης των Νάγκετς έκανε αίσθηση στα παρκέ των κολεγιακών παιχνιδιών, το όνομα του φιγούραρε σε εκείνα των κορυφαίων για το ντραφτ του 2018, αλλά τα πράγματα πήραν μια άλλη τροπή. Από την κορυφή των επιλογών το όνομα του άρχισε να κατρακυλά και οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του και συγκεκριμένα της πλάτης του ήταν όλο και πιο συγκεχυμένες. Η απόφαση του να αλλάξει κολέγιο και ο ξαφνικός τραυματισμός του, άλλαξε όσα είχε δει μέχρι εκείνο το σημείο.

Το Ντένβερ που αμέσως τον λάτρεψε, με την ίδια ταχύτητα τον έκρινε και τον έκανε να μπει σε ένα δύσκολο μονοπάτι μόνος του. Ο κόσμος τον περίμενε, οι οπαδοί, τα Μέσα, αλλά ο Πόρτερ έπρεπε να τα αντιμετωπίσει όλα με την σωστή σειρά. Ο τραυματισμός τους ήταν δύσκολος, το χειρουργείο μονόδρομος και η κριτική που δέχτηκε ως νεαρός αθλητής ήταν τεράστια.

Έχει πει την δική του εκδοχή της ιστορίας, ήθελε να ακουστεί το πόσο πιέστηκε και ανά περιόδους έδειξε να χάνει την ψυχραιμία του. Πλέον, όλοι ξέρουν ότι έχει έναν σκοπό και αυτός δεν έχει να κάνει με φήμη, δόξα και λεφτά που ακολουθούν συνήθως μια καριέρα στο ΝΒΑ. Έχει να κάνει με ποιον και κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει θετικά κάποιον, που παλεύει και εκείνος να βρει τον δικό του δρόμο.

Τελικά, οι Νάγκετς πόνταραν πάνω του, υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας μαζί του και επέλεξαν να ρίξουν το βάρος στην αποθεραπεία του, με υπομονή και σύνεση. Αυτά τα στοιχεία και σε συνδυασμό με μια δεύτερη εγχείρηση κράτησαν τον Πόρτερ έξω όλη την πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ.

Κάθε προπόνηση του, κάθε βήμα του και κάθε άλμα του γίνονταν τίτλος και είδηση στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού με τα Μέσα να μην ξεχνούν ότι το ταλέντο είναι εκεί και χρειάζεται πίστη για να λάμψει. Πέρυσι δεν βρέθηκε στο All Star Game και τους Rising Stars και αυτό ήταν ένα ακόμα πλήγμα στον εγωισμό του. Έπαιξε πάντως στα πρώτα playoffs της καριέρας του και αυτό είχε σημασία.

«Έχω ωριμάσει γρήγορα. Θα μπορούσα να βρίσκω πολλές δικαιολογίες, αλλά αυτό δεν επιτρέπεται στην ομάδα. Μου αρέσει αυτό και νιώθω ότι όλοι εδώ αισθάνονται το ίδιο». Οι Νάγκετς τον πίστεψαν, έκαναν υπομονή και κάπως έτσι φτάσαμε στην φετινή σεζόν και συγκεκριμένα στα τελευταία παιχνίδια.

Ο Πόρτερ Τζ. είναι, πλέον, άξιος συμπαραστάτης του Γιόκιτς και οι αριθμοί του πάνε από το καλό στο καλύτερο, με τελευταία νίκη αυτή κόντρα στους Γκρίζλις με 120-96 Ο Μάρεϊ στάθηκε εξαιρετικά άτυχος, θα χάσει την σεζόν και ο Πόρτερ Τζ. κλήθηκε να κάνει το βήμα παραπάνω και τα πηγαίνει εξαιρετικά. Πριν από μερικές ημέρες, έκανε ρεκόρ καριέρας με 39 πόντους και 8/12 τρίποντα, ενώ γίνεται σε κάθε ματς και καλύτερος. Στα τελευταία τρία παιχνίδια έχει αδιανόητους αριθμούς, με πάνω από 50% στο τρίποντο και πάνω από 26 πόντους.

Είναι πλέον γεγονός και μπορεί κάποιος να το πει με σιγουριά ότι ο Πόρτερ Τζ. είναι στην καλύτερη του φάση. Λάμπει στο παρκέ, είναι επιδραστικός, έχει τρομερή αντίληψη του παιχνιδιού, καταπληκτική τεχνική, έχει όλα εκείνα τα στοιχεία για να γίνει σταρ στο ΝΒΑ. Από τότε που τραυματίστηκε ο Μάρεϊ έχει 26 πόντους, με 59% εντός παιδιάς, 54% στο τρίποντο και οι Νάγκετς έχουν 13-3 από τότε που πήραν τον Γκόρντον. Οι αλλαγές βοήθησαν και το Ντένβερ αποκαλύπτει τα χαρτιά του.

Στάθηκε άτυχος ο Πόρτερ Τζ. αλλά με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι έχει έρθει η στιγμή του να λάμψει. Είναι ξεκάθαρο. Έχει δουλέψει όσο λίγοι, έχει παλέψει με δαίμονες, αλλά στο τέλος της ημέρας είναι πανέτοιμος. Χρειάστηκε να περάσει όλη την διαδικασία από τον πάτο, μέχρι την αναγνώριση και τώρα είναι η στιγμή του. Οι Νάγκετς είχαν μια μεγάλη ατυχία, αλλά πάει να εξελιχθεί σε κάτι πολύ καλό για το μέλλον. Μπορεί να έχασε την ρούκι σεζόν του, μπορεί να πήγε αργά, αλλά πήγε σταθερά και έχει έρθει η στιγμή το ΝΒΑ να του δείξει το ενδιαφέρον που του αρμόζει.

Διαβάστε ακόμα:

 

NBA Τελευταία Νέα