Οι Τίμπεργουλβς έδωσαν την μπάλα του ματς στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ (pic)

Οι Τίμπεργουλβς έδωσαν την μπάλα του ματς στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ (pic)

Gazzetta team
Οι Τίμπεργουλβς έδωσαν την μπάλα του ματς στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ (pic)

bet365

Οι παίκτες των Τίμπεργουλβς προχώρησαν σε μια όμορφη κίνηση μετά το ματς κόντρα στους Κινγκς, τιμώντας τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ.

Ύστερα από 10 και μισή ώρες που συνεδρίασαν, οι ένορκοι στη δίκη του Ντέρεκ Τσόβιν, του πρώην αστυνομικού από τη Μινεάπολις που πατούσε με το γόνατό του, τον Τζορτζ Φλόιντ για 8 λεπτά μέχρι που ξεψύχησε, έβγαλαν απόφαση και τον έκριναν ένοχο.

Ο Τσόβιν κρίθηκε ένοχος για δολοφονία τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού. Με το ανάγνωσμα της απόφασης ο κόσμος που είχε μαζευτεί στην πλατεία «Τζορτζ Φλόιντ» στην Μινβεάπολις ξέσπασε σε κραυγές και χειροκροτήματα, ενώ ο Τσόβιν αποχώρησε με χειροπέδες.

Η δολοφονία του Φλόιντ ήταν εκείνη που είχε ξεσηκώσει απίστευτες αντιδράσεις από πάρα πολύ κόσμο στις ΗΠΑ, με τους ανθρώπους του ΝΒΑ να βγαίνουν μπροστά. Πλέον ο κόσμος της κορυφαίας λίγκας μπάσκετ του πλανήτη έδειξε την ανακούφιση του μέσω των social media.

Σπουδαία κίνηση και από τους παίκτες των Τίμπεργουλβς, οι οποίοι μετά την απόφαση των δικαστηρίων στις ΗΠΑ, τίμησαν την μνήμη του αδικοχαμένου συμπολίτη τους.

Έδωσαν τη μπάλα του ματς με τους Κινγκς στην οικογένεια του Φλόιντ, δείχοντας έτσι πως είναι δίπλα της και δεν ξεχάσουν ποτέ τον Τζορτζ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα