Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν είναι στο Μιλγουόκι για να χειροκροτεί τους Μπακς! (vids)

Αντωνία Σπανού
Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν είναι στο Μιλγουόκι για να χειροκροτεί τους Μπακς! (vids)

bet365

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο κερδίζει τον χρόνο του στους Μπακς και δείχνει σε όσους δεν ήξεραν όσα μπορεί να κάνει στο παρκέ.

Πόσα έχει ακούσει ο Θανάσης Αντετοκούνμπο για την θέση τους στους Μπακς...

Από το ότι είναι εκεί για να κάνει παρέα στον αδελφό του, μέχρι κριτική για τα χειροκροτήματα του και το πάθος με το οποίο υποστηρίζει τους συμπαίκτες του. Από την προηγούμενη σεζόν και μετά την εμπειρία του με τον Παναθηναϊκό, στην Ελλάδα και την Euroleague, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μετακόμισε στο Μιλγουόκι, ώστε να έχει συμπληρωματικό ρόλο στους Μπακς, στους οποίους πρωταγωνιστεί ο αδελφός του, Γιάννης.

Ο Θανάσης άκουσε πάρα πολύ μεγάλη κριτική, αλλά ποτέ δεν έχασε το χαμόγελο του και την διάθεση του για το παιχνίδι. Δεν έχει μούτρα, δεν γκρινιάζει και χαίρεται κάθε στιγμή τους εντός και εκτός παρκέ. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που μπορεί να κάνει πολύ καλά στο παρκέ, ο Έλληνας παίκτης. Η ενέργεια που φέρνει, η σταθερότητα που δείχνει και ο χειρισμός της μπάλας είναι πολύ θετικά στοιχεία, που την φετινή σεζόν, δεν είχε καταφέρει να δείξει, αλλά πλέον αλλάζουν τα δεδομένα.

Οι Μπακς έχουν τραυματισμούς, ξεκουράζουν παίκτες, έχουν απουσίες και ο Θανάσης κερδίζει κάθε λεπτό του στο παρκέ. Παίρνει χρόνο, κάνει ό,τι του ζητηθεί, με όσο μεγαλύτερη συνέπεια μπορεί και φαίνεται πως κερδίζει τα λεπτά του, για την συνέχεια. Ήδη δεν είναι λίγοι εκείνοι που εντυπωσιάστηκαν με την εξέλιξη και ανάπτυξη του Θανάση, την οποία στα τελευταία ματς έχουν την δυνατότητα να δουν, αφού μένει στο παρκέ περισσότερο.

Η αρχή έγινε στο παιχνίδι κόντρα στους Νικς, όπου ο Θανάσης άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Βγήκε μπροστά, έπαιξε στα γκαρντ και έκανε double double, με μια σπουδαία εμφάνιση. Είχε, σε 37 λεπτά συμμετοχής, 23 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ, κάνοντας εξαιρετικά τα πάντα στο παρκέ. Από εκείνο το σημείο και μετά βρίσκει χρόνο, άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο, αλλά φροντίζει πάντα να προσφέρει. Αν δεν σκοράρει θα κατεβάσει ριμπάουντ ή θα μοιράσει ασίστ, ενώ έχει πάντα ενδιαφέρον η στατιστική του. Στην εύκολη νίκη επί των Μάτζικ είχε σε 21 λεπτά συμμετοχής, 7 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 μπλοκ, δίνοντας και πάλι βοήθεια στην ομάδα του.

ΔΙΝΕΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗ «ΑΝΑΣΑ» ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ

Ο Θανάσης μπροστά στην επίθεση θα πάρει ό,τι του αναλογεί, τίποτα περισσότερο. Ξέρει τον ρόλο του, ξέρει ποιος είναι και φαίνεται αυτό και στο παιχνίδι του. Πίσω όμως είναι παίκτης που κάνει την διαφορά. Έχει τα φυσικά προσόντα, έχει αθλητικότητα και έχει και διάθεση να μπει και να κάνει όσα θέλει ο προπονητής του. Όσο η ομάδα του προσπαθεί να φτιάξει μια ταυτότητα στην άμυνα της και ο Θανάσης κάνει όσα του ζητιούνται, τότε γίνεται όλο και πιο χρήσιμος και θα δει και τα λεπτά του, να μένουν μέχρι το τέλος της σεζόν.

Όσο είναι στο παρκέ οι Μπακς είναι καλύτεροι στην άμυνα, ενώ δεν είναι καθόλου κακός και στις προσπάθειες που επιχειρεί. Υπάρχουν σίγουρα πράγματα που πρέπει να διορθώσει, όπως τα φάουλ και τα λάθη, έχει 4,7 φάουλ ανά 36 λεπτά και 21,1 λάθη, αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το πόσο πολύ δουλεύει και το πόσο αξίζει τις ευκαιρίες που παίρνει. Οι Αμερικανοί δεν γίνεται να μην υποκλιθούν στον χαρακτήρα του, δεν βρίσκεται εύκολα και παράλληλα να παραδεχτούν ότι ο Θανάσης κερδίζει την θέση του στο ΝΒΑ με το... σπαθί του. Μετά την πολύ καλή εμφάνιση του κόντρα στους Νικς είχε δηλώσει:

«Το πιο σημαντικό πράγμα για εμένα είναι να παίζω με τον σωστό τρόπο, όσο περισσότερο μπορώ. Να παίζω σωστά, να προσπαθώ να κερδίσω το παιχνίδι και να δείξω το ταλέντο μου. Δεν είναι τα σουτ ή να πάω μέσα. Είναι να παίζω με τον σωστό τρόπο, να είμαι επιθετικός, να μοιράζω την μπάλα. Να μοιράσω σωστά, να δώσω ένα κάρφωμα στον Μπρουκ, να κάνω ένα κλέψιμο. Αυτά τα πράγματα είναι σημαντικά όταν παίζει λεπτά μέσα από το rotation. Αυτά θα μετρήσουν».

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι μοναδικός χαρακτήρας και ένας πολύ καλός παίκτης που δουλεύει σκληρά για τα λεπτά του. Όσο τα κερδίζει και δείχνει τι είναι ικανός να κάνει, τόσο θα έχουμε την ευκαιρία να τον απολαμβάνουμε.

 

NBA Τελευταία Νέα