Λίγοι το θυμούνται, αλλά φέτος στο ΝΒΑ έχουμε play in και οι ομάδες «κυνηγούν» την 10η θέση!

Αντωνία Σπανού
Λίγοι το θυμούνται, πολλοί αναρωτιούνται και το gazzetta.gr σας θυμίζει ότι φέτος έχουμε play in στο ΝΒΑ και οι ομάδες κυνηγούν, μέχρι και την 10η θέση.
Ελλάδα - Γεωργία: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Μπορεί να έχουμε προσαρμοστεί στις αλλαγές και όλα να κυλούν, σε μεγάλο βαθμό, ομαλά, αλλά η αλήθεια είναι ότι το ΝΒΑ έχει αλλάξει το πρόγραμμα του. Μετά την περσινή διακοπή, το περσινό πρωτάθλημα συνεχίστηκε το καλοκαίρι στην «φούσκα» του Ορλάντο και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο, με τους Λέικερς να παίρνουν το πρωτάθλημα.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα ξεκίνησε η νέα σεζόν, αλλά σε αυτήν από την αρχή έχουν αποφασιστεί κάποιες αλλαγές, που ίσως να μην έχουν συνηθίσει, ενώ πολλοί δεν θυμούνται. Έχουμε play in φέτος και αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες «κυνηγούν» μέχρι και την 10η θέση, αφού θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν για μια θέση στην 8άδα και τα playoffs.

Οι ομάδες θα δώσουν 72 παιχνίδια, την φετινή σεζόν, κάθε μία από αυτές θα παίξει τρία παιχνίδια απέναντι στις υπόλοιπες της περιφέρειας (42 η κάθε μία), που θα είναι ή δύο εντός και ένα εκτός ή ένα εντός και δύο εκτός. Στην κάθε περιφέρεια, η λίγκα τυχαία θα βγάλει δύο αντιπάλους, οι οποίοι θα παίξουν δύο φορές στην έδρα τους.

Οι 5 ομάδες της κάθε division (των υποκατηγοριών των Περιφερειών), θα παίξει με τις 5 των άλλων division της Περιφέρειας δύο φορές εντός και με τις 5 από την τρίτη division, θα παίξει δύο φορές εκτός. Κάθε ομάδα θα παίξει δύο παιχνίδια κόντρα σε κάθε αντίπαλο της αντίπαλης Περιφέρειας (30 η κάθε ομάδα), με ένα εντός και ένα εκτός.

Το gazzetta.gr σας θυμίζει το σύστημα που θα γίνουν οι αγώνες, ενώ καταγράφει και όσες ομάδες έχουν ελπίδα για τα play in.

PLAY IN ΚΑΙ «ΚΥΝΗΓΙ» ΤΗΣ 10ης ΘΕΣΗΣ

Φέτος έχει εγκριθεί και έχουμε ένα τουρνουά play in, μόνο για την φετινή σεζόν. Αυτό θα γίνει μετά την κανονική διάρκεια και πριν τα playoffs και θα περιλαμβάνει τις ομάδες από την 7η έως την 10η θέση κάθε περιφέρειας. Ουσιαστικά, οι ομάδες στην 7η θέση και στην 8η θέση κάθε περιφέρειας θα έχουν δύο ευκαιρίες, να κερδίσουν ένα παιχνίδι και να πάρουν μια θέση στα playoffs. Οι ομάδες στην 9η και την 10η θέση, θα πρέπει να κερδίσουν δύο διαδοχικά παιχνίδια, για να πάρουν μια θέση στα playoffs.

Η ομάδα στην 7η θέση κάθε περιφέρειας θα έχει στην έδρα της παιχνίδι με τον 8ο σε ένα play in game. Ο νικητής του ζευγαριού της 7ης με την 8η θέση σε κάθε περιφέρεια, θα είναι ο 7ος στα playoffs. Η 9η ομάδα κάθε περιφέρειας, θα φιλοξενήσει την 10η σε ένα play in game. Ο ηττημένος από το προηγούμενο ζευγάρι (7ο-8ο) θα φιλοξενήσει τον νικητή από το 9-10 σε ένα παιχνίδι και ο νικητής θα πάρει την 8η θέση στα playoffs.

Ουσιαστικά από την 7η μέχρι την 10η θέση οι ομάδες θα τα παίξουν όλα για μια θέση στα φετινά playoffs. Άπαντες παλεύουν και γι' αυτό βλέπουμε ομάδες, που αλλιώς ίσως να ήταν πιο... χαλαρές, να κυνηγούν την 10η θέση.

Τι έχουμε όμως μέχρι τώρα;

ΑΝΑΤΟΛΗ

Στην Ανατολή, μέχρι και η προτελευταία ομάδα μπορεί να έχει ελπίδες για την 10η θέση. τελευταίοι είναι οι Πίστονς με 13-33, οι οποίοι μάλλον δεν το πιστεύουν, αλλά προτελευταίο είναι το Ορλάντο και οι Μάτζικ, με 16-31 ρεκόρ. Στην 10η θέση αυτή την στιγμή είναι οι Μπουλς με ρεκόρ 19-26. Ακολουθούν οι Ράπτορς με 18-29 και Ουίζαρντς και Καβαλίερς είναι στο 17-29 και 17-30 αντίστοιχα. Στην 7η θέση έχουμε Σέλτικς και στην 8η τους Χιτ, με ρεκόρ 23-24, ενώ μόλις μία νίκη παραπάνω έχουν οι Χόρνετς, οι οποίοι είναι στην 4η θέση. Με λίγα λόγια έχουμε... σφαγή. Οι ομάδες απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους και μπορούν να γίνουν τα πάντα. Πάντως, όσο έχουμε ομάδες να κυνηγούν την 10η θέση, θα έχουμε ανταγωνισμό, μέχρι το τέλος, αφού όλοι θέλουν την ελπίδα ζωντανή, ώστε να παίξουν τα ρέστα τους στο play in.

ΔΥΣΗ

Δεν είναι πιο ήρεμα τα πράγματα στην Δύση. Θάντερ, Ρόκετς και Τίμπεργουλβς δείχνουν να είναι έξω από τον ανταγωνισμό, αλλά από εκεί και πάνω έξι ομάδες παλεύουν για τις ίδιες θέσεις. Οι Πέλικανς είναι στην 12η θέση με ρεκόρ 21-25, οι Κινγκς από πάνω τους με 22-25, οι Ουόριος με 23-24, οι Γκρίζλις με 22-22 και στην 8άδα έχουμε τους Σπερς με ρεκόρ 23-21 και τους Μάβερικς στην 7η θέση με 24-21. Εδώ η πρώτη εξάδα δείχνει πιο άνετη, με τους Μπλέιζερς να έχουν ρεκόρ 28-18.

Με δεδομένο το γεγονός ότι και εδώ όλοι κυνηγούν μέχρι την 10η θέση γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι και εδώ τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Αυτή η ευκαιρία είναι μοναδική και πολλές ομάδες θα παλέψουν για να την κατακτήσουν. Οι δύο αγώνες για μια θέση στα playoffs, μας προετοιμάζει για ανατροπές και μεγάλες «μάχες».

Διαβάστε ακόμα: