Αντετοκούνμπο: Πόσο clutch είναι τελικά; (vids)

Αντετοκούνμπο: Πόσο clutch είναι τελικά; (vids)

Αντετοκούνμπο: Πόσο clutch είναι τελικά; (vids)

bet365

Η κουβέντα είναι μεγάλη. Και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει βρεθεί στη μέση της. Είναι clutch ή όχι; Πρέπει να σουτάρει ή να πασάρει στα τελευταία δευτερόλεπτα; Το gazzetta.gr παρουσιάζει τα πεπραγμένα του MVP στα τελευταία δευτερόλεπτα.

«Δεν είμαι ο Κόμπι. Προσπαθώ να είμαι ένας μπασκετμπολίστας. Δεν κοιτάω το ρολόι και λέω "είμαστε μπροστά με δύο ή πίσω με δύο πόντους, αφήστε με να πάρω το παιχνίδι. Προσπαθώ να πάρω τη σωστή απόφαση, τη σωστή στιγμή. Κάποιες φορές θα είναι να σκοράρω, κάποιες να πασάρω». Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο το παραδέχτηκε μέρες πριν. Κανείς δεν του έχει ζητήσει να γίνει ο... Κόμπι.

Ο ίδιος αισθάνεται το βάρος των Μιλγουόκι Μπακς να πέφτει κάθε φορά στους ώμους του. Και το «αγκαλιάζει». Το θέλει.

Όταν οι Μπακς διένυσαν ένα κατάμαυρο... φεγγάρι, για όλα έφταιγε ο Giannis. Αυτός που δεν παίρνει τις τελευταίες επιθέσεις. Αυτός που... κρύβεται. Αυτός που δεν θέλει να βρίσκεται στο επίκεντρο όταν η μπάλα... καίει.

Ο MVP έχει ακούσει πολλά.

Τα ξημερώματα, ο Αντετοκούνμπο και οι Μπακς θα αγωνιστούν στο «γήπεδο που έχτισε ο Κόμπι». Δεν αντιμετωπίζουν τους Λος Άντζελες Λέικερς, αλλά τους Κλίπερς. Αλλά το «Staples Center» είναι το ίδιο.

Είναι βέβαιο πως το πνεύμα του Κόμπι θα το περιτριγυρίζει συνεχώς.

«Ο Γιάννης πρέπει να είναι στη γωνία και να περιμένει, ενώ απομένουν 10 δεύτερα; Ή πρέπει να είναι αυτός που θα τροφοδοτήσει τον Μίντλετον ή τον Χόλιντεϊ για το τελευταίο σουτ;». Η ανάλυση – και τα ερωτήματα – ανήκουν στον πρώην general manager των Μπρούκλιν Νετς, Μπόμπι Μαρκς.

Τι θα πρέπει να κάνει τελικά ο Giannis; Να εκτελεί ή να πασάρει;

Η τελευταία φορά που ο Giannis επιχείρησε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, αστόχησε. Ήταν στο ματς απέναντι στους Φίνιξ Σανς (στην ήττα με 125-124). Και το σουτ που επιχείρησε, δεν βρήκε στόχο.

«Αυτό είναι το σουτ που δουλεύει. Το ξέρει, πηγαίνω σε αυτό το σημείο, σηκώνομαι, σουτάρω και έζησε με το αποτέλεσμα. Αυτό λέω πολλά γι' αυτόν, λέει πολλά για τον κόουτς, το να τον βάζει σε αυτή την κατάσταση», είπε ο Τζος Οπενχάιμερ. Ο άνθρωπος που επέστρεψε στο Μιλγουόκι για να διορθώσει το σουτ του Αντετοκούνμπο.

Πάμε τώρα και στους αριθμούς. Αυτοί μας οδηγούν. Και ό,τι μπαίνει στα βιβλία, δεν ξεγράφεται.

Ο Αντετοκούνμπο έχει επιχειρήσει 48 σουτ για να ισοφαρίσει ή να δώσει το προβάδισμα στους Μπακς, όταν η ομάδα του κυνηγάει στο σκορ με διαφορά τριών πόντων ή μικρότερη. Και όλα αυτά στα τελευταία δύο λεπτά ενός αγώνα, στην επονομαζόμενη crunch time.

Έχει επιτύχει τα 22 απ' αυτά. Αυτό μας δίνει ένα πoσοστό 45.8%.

Την ίδια στιγμή, ο Giannis, στα 24 τελευταία δεύτερα ενός αγώνα, είχε 21 ευκαιρίες για την ισοφάριση ή τη νίκη.

Ευστόχησε στις 9 (42.8%) και μόνο το νικητήριο σουτ απέναντι στους Νιου Γιορκ Νικς και το χαμένο κόντρα στους Σανς ήταν από τόσο μακρινή απόσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

NBA Τελευταία Νέα