Κι όμως δεν θέλουν όλοι να παίξουν με τον ΛεΜπρον: 8 σούπερ σταρς που αρνήθηκαν τον «Βασιλιά»! (pics)

Κι όμως δεν θέλουν όλοι να παίξουν με τον ΛεΜπρον: 8 σούπερ σταρς που αρνήθηκαν τον «Βασιλιά»! (pics)

Αντωνία Σπανού
Κι όμως δεν θέλουν όλοι να παίξουν με τον ΛεΜπρον: 8 σούπερ σταρς που αρνήθηκαν τον «Βασιλιά»! (pics)

bet365

Η επιλογή του Όλντριτζ να επιλέξει τους Νετς και όχι τους Λέικερς, έφερε στο προσκήνιο παίκτες που στο παρελθόν έχουν αρνηθεί να παίξουν στο πλευρό του ΛεΜπρον Τζέιμς.

Προκριματικά Μουντιάλ: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών, ενώ σίγουρα δεν θεωρείται και από τους εγωιστές παίκτες. Φροντίζει να βάζει και τους υπόλοιπους παίκτες στο παιχνίδι και δεν κυνηγά τα ατομικά του στατιστικά, τουλάχιστον με τρόπο που θα κάνει κακό στην ομάδα του. Πάντως, αρκετοί είναι οι σούπερ σταρς που μέσα στα χρόνια έχουν αρνηθεί να παίξουν στον πλευρό του.

Μετά το τελευταίο παράδειγμα του Όλντριτζ, που προτίμησε τους Νετς, οι Αμερικάνοι και συγκεκριμένα το fadeawayworld.net θυμήθηκε τους παίκτες που έχουν αρνηθεί τον «Βασιλιά». Παίκτες που είχαν την ευκαιρία να παίξουν στο πλευρό του και απλά είπαν «όχι». Συνήθως στις ομάδες του ΛεΜπρον στις νίκες εκείνος παίρνει όλα τα εύσημα, ενώ στις ήττες φταίνε οι υπόλοιποι, οπότε οι σούπερ σταρς δεν θέλουν να μπουν σε αυτή την διαδικασία και τελικά τον αρνούνται.

Ας δούμε αναλυτικά:

ΛαΜάρκους Όλντριτζ

Ο Όλντριτζ ήταν free agent το 2015, είχε 23,4 πόντους κατά μέσο όρο, 10,2 ριμπάουντ και ήταν ένας εκ των κορυφαίων power forwards της λίγκας. Ήταν στα καλύτερα του στο Πόρτλαντ, αλλά και πάλι δεν πείστηκε να πάει στους Καβαλίερς, που έφτασαν μέχρι τους Τελικούς του ΝΒΑ. Ήξερε ότι υπήρχε δράμα στα αποδυτήρια με τον ΛεΜπρον και επέλεξε τους Σπερς. Το 2021 ήρθε πάλι το δίλημμα, οι Λέικερς ήταν επιλογή την οποία ο Όλντριτζ και πάλι δεν έκανε. Για ακόμα μια φορά, επέλεξε να μείνει μακριά από όσα φέρνει μια ομάδα του ΛεΜπρον και επέλεξε τους Νετς, ώστε να γίνει μέλος σε αυτό που οραματίζονται.

Μπλέικ Γκρίφιν

Ο Μπλέικ Γκρίφιν ήταν free agent το 2017, μετά από μια πολύ καλή σεζόν με τους Κλίπερς. Οι Καβαλίερς έχασαν από τους Ουόριορς και θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το ταλέντο του Γκρίφιν, αλλά εκείνος απλά επέκτεινε το συμβόλαιο του. Φτάσαμε στο 2021 και όπως και ο Όλντριτζ, έτσι και ο Γκρίφιν επέλεξε να μην πάει στους Λέικερς και να πάει στους Νετς. Έχει ακούσει πολλά, αν επέλεγε τον ΛεΜπρον τα πράγματα για εκείνον μπορεί να γινόντουσαν ακόμα πιο δύσκολα και απλά φρόντισε να προστατεύσει τον εαυτό του.

Τζίμι Μπάτλερ

Ο Τζίμι Μπάτλερ ήταν ένας από τα πιο καυτά ονόματα της free agency το 2019. Ο Μπάτλερ δούλεψε πολύ σκληρά για να βάλει το όνομα του δίπλα στους κορυφαίους και κατάφερε να πάει με τους Σίξερς μέχρι τους Τελικούς της Περιφέρειας. Ένας παίκτης σαν τον Μπάτλερ θα μπορούσε να πάει τους νεανικούς Λέικερς ένα βήμα παρακάτω, αλλά απέφυγε και εκείνος το δράμα του Λος Άντζελες και επέλεξε το Μαϊάμι και τους Χιτ. Εκεί δουλεύει ήρεμα, βρήκε όσα ήθελε και έφτασε και μέχρι τους Τελικούς, χάνοντας τον τίτλο από τους Λέικερς.

Κρις Πολ

Ο Κρις Πολ είναι ένα από τα ονόματα που εύκολα θα τον έβλεπε κάποιος δίπλα στον ΛεΜπρον και έχει το... βάρος να ζητήσει κάτι τέτοιο. Είναι ένας από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ της λίγκας και σίγουρα μπορεί να κάνει όσα θέλει. Ο CP3 έχει ακουστεί πολλές φορές για να βρεθεί δίπλα στον ΛεΜπρον, αλλά δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, γεγονός που είναι περίεργο. Πήγε στους Θάντερ και από εκεί επέλεξε τους Σανς και όχι τους Λέικερς. Παρόλο που δεν έχει δαχτυλίδι, δεν έκανε για ακόμα ένα καλοκαίρι μια επιλογή που θα τον έφερνε πιο κοντά στον τίτλο.

Πολ Τζορτζ

Ο Πολ Τζορτζ λογίζεται ως ένας εκ των σούπερ σταρ της λίγκας. Κάνει πολλά πράγματα καλά στο παρκέ και ήταν εξαιρετικός συμπληρωματικός σταρ τους Θάντερ, ενώ τώρα κάνει το ίδιο στους Κλίπερς, στο πλευρό του Λέοναρντ. Ο Τζορτζ θα προτιμούσε να υπογράψει στους Θάντερ και να παίξει πάλι δίπλα στον Ουέστμπρουκ, από τον ΛεΜπρον. Η κριτική που φέρνει η παρουσία κάποιου δίπλα στον Τζέιμς είναι τεράστια και ήθελε να το αποφύγει. Πέρυσι δεν τα πήγε καλά, αλλά υπέγραψε max ανανέωση με την ομάδα του, αν συνέβαινε αυτό στους Λέικερς τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Κάιρι Ίρβινγκ

Ίσως το μεγαλύτερο παράδειγμα ότι οι παίκτες δεν θέλουν να παίξουν με τον ΛεΜπρον, είναι όσα έγιναν με ΛεΜπρον-Ίρβινγκ στο Κλίβελαντ. Οι δυο τους πήγαν μέχρι τους Τελικούς πολλές φορές, αλλά ο Ίρβινγκ κάποια στιγμή έφτασε στα όρια του. Σόκαρε άπαντες όταν ζήτησε ανταλλαγή, αφήνοντας και τον ΛεΜπρον και την ομάδα του σοκαρισμένους. Άφησε μια από τις καλύτερες ομάδες, επειδή δεν ήθελε να παίξει με τον ΛεΜπρον άλλο. Ο Ίρβινγκ δεν μπορούσε να διαχειριστεί τα εύσημα που έπαιρνε ο «Βασιλιάς», ενώ εκείνος έπαιρνε τα μεγάλα σουτ, κάτι που έγινε το 2016, ενώ όλοι θυμούνται το «The Block». Βαρέθηκε, έφυγε και δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

Ο Καουάι Λέοναρντ είχε την ευκαιρία να βρεθεί στην ίδια ομάδα με Τζέιμς και Ντέιβις, να φτιάξει μια απίθανη τριάδα, αλλά δεν το έκανε. Πήρε το πρωτάθλημα, μπορούσε να το κάνει ξανά, αλλά και αυτός έκανε πίσω. Πήγε στους Κλίπερς, ρίσκαρε και έδειξε τις προθέσεις του. Ο Λέοναρντ είναι ένα προϊόν του Σαν Αντόνιο. Δεν μιλά πολύ, μιλάει με το παιχνίδι του και παίζει όπως θέλει. Είναι το ακριβώς αντίθετο από τον ΛεΜπρον. Ο Καουάι έδειξε ότι δεν μπορεί και εκείνος να μπει στο... μάτι της προσοχής και δεν έκανε την επιλογή, ούτε καν με το κίνητρο ενός δεύτερου συνεχόμενου τίτλου.

Κέβιν Ντουράντ

Ο Κέβιν Ντουράντ είναι ένας ξεχωριστός παίκτης και ίσως ο δεύτερος πιο ταλαντούχος, μετά τον ΛεΜπρον Τζέιμς. Πολλοί πιστεύουν ότι θα ήταν το τέλειο δίδυμο στο παρκέ, αλλά δεν θα το δούμε μάλλον. Ο KD επέλεξε τους Νετς και μαζί επέλεξε τον Ίρβινγκ από τον ΛεΜπρον. Ντουράντ και Τζέιμς θα ήταν το καλύτερο δίδυμο, μετά τους Τζόρνταν και Πίπεν, θα μπορούσαν να έχουν τίτλους μαζί, αλλά και ο KD προσπέρασε την ευκαιρία. Ο Ντουράντ επίσης είχε σχολιάσει πως το περιβάλλον γύρω από τον ΛεΜπρον είναι τοξικό, γι' αυτό και κανείς δεν θέλει να παίξει μαζί του.

Διαβάστε ακόμα:

 

NBA Τελευταία Νέα