Ράτζα: «Δεν θα ήταν εύκολο για τον Αντετοκούνμπο να παίξει στην Ευρώπη» (vid)

Gazzetta team
Ράτζα: «Δεν θα ήταν εύκολο για τον Αντετοκούνμπο να παίξει στην Ευρώπη» (vid)

bet365

Ο θρυλικός Κροάτης σέντερ μίλησε για τις δυσκολίες που θα συναντούσαν NBAers αν αγωνιζόντουσαν στην Ευρώπη.

Ο Ντίνο Ράτζα φιλοξενήθηκε σε εκπομπή και κάποια στιγμή η συζήτηση έφτασε στη σύγκριση του ευρωπαϊκού μπάσκετ με το ΝΒΑ.

Ο θρυλικός Hall of Famer για να εξηγήσει την σκέψη του χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Ράσελ Ουέστμπρουκ.

Ο Ράτζα είπε, «Δεν παίζουν άμυνα στο ΝΒΑ, όταν έρχεσαι στην Ευρώπη έχεις απέναντί σου πέντε παίκτες που ξέρουν τι κάνουν. Κλείνουν τους διαδρόμους, δεν σε αφήνουν να πάρεις ριμπάουντ στην επίθεση. Παίξαμε κόντρα στην Ελλάδα στο Προολυμπιακό τουρνουά με τον Αντετοκούνμπο και αυτή ήταν η τακτική.

Τότε, ο Γιάννης ήταν ήδη καλός παίκτης, δεν είχε κερδίσει το MVP, αλλά ήταν στους κορυφαίους. Μην τον αφήσετε να μπει στη ρακέτα, μπλοκάρετέ τον, μην τον αφήσετε να πάρει τη μπάλα στο τρανζίσιον. Όλα τα άλλα αφήστε τα. Ο Αντετοκούνμπο έβαλε 9 πόντους. Δεν θα ήταν εύκολο να παίξει στην Ευρώπη.

Φέρτε τον Ουέστμπρουκ στην Μπαρτσελόνα, την ΤΣΣΚΑ ή αλλού και πείτε του να γίνει πρωταθλητής Ευρώπης. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει.

Στην Οκλαχόμα, τέσσερις παίκτες έκαναν box out για να πάρει το ριμπάουντ και να φτάσει στο triple double. Δεν είναι το ίδιο το δικό του triple double με του Όσκαρ Ρόμπερτσον. Είναι τελείως διαφορετικές περιπτώσεις. Δεν είναι το ίδιο να βάζει 30 ο Τζόρνταν και να βάζει 30 ο ΛεΜπρον.

Έχουν γίνει θέμα μάρκετινγκ τα στατιστικά. Γίνεται για να πωλούνται κατά κάποιο τρόπο. Μία ασίστ ήταν μία ασίστ, δίνεις πάσα και ο άλλος σκοράρει. Σήμερα, όλα είναι ασίστ. Κάνει μία ντρίμπλα ο συμπαίκτης σου, μπορεί και δύο, το μετράμε για ασίστ».

 

NBA Τελευταία Νέα