Η κουλτούρα του Κεντάκι άλλαξε τη ζωή του Τζούλιους Ραντλ (vids)

Η κουλτούρα του Κεντάκι άλλαξε τη ζωή του Τζούλιους Ραντλ (vids)

Η κουλτούρα του Κεντάκι άλλαξε τη ζωή του Τζούλιους Ραντλ (vids)

bet365

Στο ένα χέρι, ο Τζούλιους Ραντλ βαστάει τις συμβουλές του Κόμπι Μπράιαντ. Στο άλλο, έχει το Κεντάκι και τον άνθρωπο, εκτός από τον Τζον Καλιπάρι, που του άλλαξε τη ζωή, τον Κένι Πέιν!

«Ο Μάικλ Τζάκσον δεν ιδρώνει την ώρα της παράστασης. Ο Μάικλ Τζάκσον δεν βαριανασαίνει την ώρα της παράστασης». Ο Κόμπι Μπράιαντ προσπαθούσε να δώσει κίνητρο, στον κουρασμένο Τζούλιους Ραντλ. Για να δουλέψει. Για να ιδρώσει. Για να μοχθήσει. Και στο τέλος, να κερδίσει.

Η ατάκα για τον «βασιλιά της ποπ» ήταν μία συνηθισμένη προσέγγιση από τον Κόμπι, όταν επιχειρούσε να διδάξει στον Ραντλ τα μυστικά του.

Η επιρροή του Μπράιαντ στο παιχνίδι του Ραντλ είναι μεγάλη. Και ο ίδιος ο Ραντλ έχει μπόλικες ιστορίες για να αφηγηθεί.

Δεν είναι μόνο ο Κόμπι. Ο αδικοχαμένος σταρ τοποθέτησε τις βάσεις. Ο Ραντλ βρήκε κάτι από το παρελθόν του για να αναδείξει σε All Star.

Ο φόργουορντ των Νικς αποτελεί «προϊόν» του Τζον Καλιπάρι, στο φημισμένο πανεπιστήμιο του Κεντάκι.

Η ικανότητα του Καλιπάρι να πλάθει χαρακτήρες, να διαμορφώνει μπασκετικές συνειδήσεις και να δημιουργεί μία τεράστια «οικογένεια» γενεών, μοιάζει απαράμιλλη.

Ακόμη και όταν οι παίκτες του (για να ονομάσουμε μερικούς, Άντονι Ντέιβις, ΝτεΜάρκους Κάζινς, Ντέβιν Μπούκερ, Μπαμ Αντεμπάγιο, Τζον Ουόλ, Καρλ Άντονι Τάουνς) άφηναν το κολέγιο για το ΝΒΑ, πάντοτε είχαν την ευχή του να επιστρέφουν για προπονήσεις και συμβουλές.

Δεν θα μπορούσε να το πράξει εντελώς μόνος. Είχε και βοήθεια.

Το μυστικό του Τζούλιους Ραντλ διαθέτει ονοματεπώνυμο: Κένι Πέιν!

Βοηθός στους Νιου Γιορκ Νικς αυτή τη σεζόν. Και βοηθός του Καλιπάρι τα 10 προηγούμενα χρόνια.

«Θα σε σπρώξει στο όριό σου, περισσότερο από εκεί που μπορείς να φτάσεις και θα σε βοηθήσει να βελτιωθείς», είναι τα λόγια του αλλαγμένου Ραντλ.

Ο Πέιν ήταν ο άνθρωπος που τον έπεισε να αφήσει το Λος Άντζελες για τη Νέα Ορλεάνη! Όταν ο Ραντλ το 2018 κλήθηκε να αποφασίσει για το μέλλον του, ο πρώτος άνθρωπος που τηλεφώνησε ήταν ο Πέιν.

«Μόλις με ρώτησε, τον γύρισα πίσω τρία χρόνια. Και του είπα, θυμάσαι την άποψή σου; Ποιος ήταν στον πάγκο όταν μου είπες ότι γούσταρες το Γκόλντεν Στέιτ; Τον Άλβιν Τζέντρι. Οπότε θα μπορέσεις να παίξεις με τον Άντονι Ντέιβις και να έχεις έναν προπονητή που ξέρει να μοιράζει την μπάλα και να κάνει τους παίκτες να παίζουν ως ένα. Πάρε την ευκαιρία», του είχε πει ο Πέιν.

Και ο Ραντλ το έκανε. Το... πείραμα δεν είχε ομαδικό αποτέλεσμα, αλλά ο ίδιος άκμασε.

Και έκανε τη Νέα Υόρκη να ποντάρει σε αυτόν κάτι παραπάνω από 55 εκατομμύρια!

Η πρώτη σεζόν κύλησε περίεργα. Με τον Ραντλ να είναι... υποχρεωμένος να αγωνίζεται σε μία ομάδα που λάτρευε να χάνει.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Οι Νικς δεν είναι πια ανέκδοτο. Ο Ραντλ αγωνίζεται σαν κανονικός All Star (23.2 πόντους, 11.1 ριμπάουντ, 5.5 ασίστ) και όποτε κοιτάζει στον πάγκο βλέπει το... Κεντάκι.

«Μόλις έμαθα ότι ο Πέιν μπορεί να φύγει από το Κεντάκι για τους Νικς, του έλεγα αν είναι αλήθεια, να έρθει στην ομάδα και πως τον χρειάζομαι», έλεγε ο Ραντλ.

Με τον Πέιν να το επιβεβαιώνει, με τα δικά του λόγια: «Έλα, σε χρειάζομαι. Αν έρθεις θα πάρω έναν διάδρομο στο σπίτι μου για να με τρέξεις μέχρι θανάτου»!

Η σχέση τους ξεκίνησε από μία λανθασμένη εντύπωση. Μία παρεξήγηση, η οποία λύθηκε σύντομα.

Η επίσκεψη της... σιωπής!

Όταν ο Ραντλ καλούνταν να διαλέξει το πανεπιστήμιο που θα φοιτήσει και θα παίξει μπάσκετ, είδε τον Πέιν να παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Ίσως υπερβολικά, ο νεαρός προπονητής είχε χαρακτηρίσει τον φόργουορντ των Νικς «σαν τον ΛεΜπρόν στην ταχύτητα». Και φρόντισε να αποκτήσει καλή σχέση με τη μητέρα του Ραντλ, την Κάρολιν Κάιλς και τον νονό του, Τζεφ Ουέμπστερ.

Ένα βράδυ, ο Καλιπάρι, ο Πέιν και άλλα μέλη της ομάδας επισκέφθηκαν το σπίτι της οικογένειας.

Ο Ραντλ είχε ακούσει τα καλύτερα για το πρόγραμμα του Καλιπάρι. Του άρεσε. Μόνο που μετά την επίσκεψη ήταν έξαλλος! Με τον Πέιν! «Ήρθε στο σπίτι μου και δεν είπε λέξη. Τι στο διάολο;».

Το επόμενο πρωί, ο απογοητευμένος και ακόμη εκνευρισμένος Ραντλ τηλεφώνησε στον Πέιν ζητώντας εξηγήσεις για τη σιωπή του.

Η αλήθεια είναι πως ο Πέιν αποφάσισε να αφήσει τις ομιλίες στον Καλιπάρι. Προτιμώντας να μείνει σε ρόλο θεατή.

Η κουβέντα τους ήταν ικανή να λύσει την παρεξήγηση. Και να βάλει το στυλό στο χέρι του Ραντλ. Το όνομά του μπήκε, μολονότι μικρό σε αριθμό γραμμάτων, φαρδύ πλατύ δίπλα στο Κεντάκι. Η φιλία μόλις είχε σφυριλατηθεί.

Ο Πέιν με το... καλημέρα, φρόντισε να του μάθε πράγματα που δεν σχετίζονται με το μπάσκετμπολ, αλλά είναι το μπάσκετμπολ.

Να είναι καλός συμπαίκτης. Πως να δουλεύει. Και πως να μην σταματάει.

Στον 7ο χρόνο του, ο Τζούλιους Ραντλ αγγίζει το όριο του χαρακτηρισμού «βετεράνος». Είναι πιο ώριμος από ποτέ. Στη ένα χέρια κρατάει ως φυλαχτό όσα πρόλαβε να του μάθει ο Κόμπι Μπράιντ. Και στο άλλο θα έχει για πάντα το Κεντάκι. Και τον άννθρωπο που του άλλαξε τη ζωή, τον Κένι Πέιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

NBA Τελευταία Νέα