Σάρλοτ Χόρνετς: Η... επιτομή της ομαδικότητας με επτά «διψήφιους» παίκτες σε μέσο όρο πόντων!

Σάρλοτ Χόρνετς: Η... επιτομή της ομαδικότητας με επτά «διψήφιους» παίκτες σε μέσο όρο πόντων!

Γιώργος Κούβαρης
Σάρλοτ Χόρνετς: Η... επιτομή της ομαδικότητας με επτά «διψήφιους» παίκτες σε μέσο όρο πόντων!

bet365

Οι Σάρλοτ Χόρνετς αποτελούν φέτος παράδειγμα προς μίμηση. Επτά παίκτες έχουν κατά μέσο όρο διψήφιο αριθμό πόντων και μοιάζουν πιο έτοιμοι από ποτέ για την μεγάλη επιστροφή στην postseason!

Αυτά θα βλέπει ο Μάικλ Τζόρνταν και θα «φουσκώνει» από περηφάνεια! Αν μη τι άλλο οι Σάρλοτ Χόρνετς αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της φετινής σεζόν στο ΝΒΑ, αποδεικνύοντας ότι με το ομαδικό πνεύμα και με την συλλογική δουλειά, ίσως να μην χρειάζεται κάποιος superstar προκειμένου να γίνει κάτι... καλό και ελκυστικό.

Το μόνο που χρειάζεται είναι... χημεία και σωστό ταίριασμα των παικτών. Ο Τζέι Ερνάντεζ, βοηθός του Τζέιμς Μπορέγκο στην ομάδα της Σάρλοτ, είπε μια πολύ σημαντική και άκρως ρεαλιστική κουβέντα: «Οι παίκτες λατρεύουν να παίζουν ο ένας για τον άλλον». Bingo! Από τη στιγμή που οι παίκτες βάζουν το «εγώ» κάτω από το «εμείς» αυτομάτως αυξάνονται και οι πιθανότητες για το «βήμα» παραπάνω.

Οι Χόρνετς έχουν να... δουν playoffs από τη σεζόν 2015-16 ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία 16 χρόνια μετρούν μόλις τρεις συμμετοχές στην postseason (2010, 2014, 2016) ενώ σε καμία από αυτές δεν μπόρεσαν να περάσουν τον α' γύρο. Από το... μακρινό 2002 και την ομάδα των Τζαμάλ Μάσμπερν, Μπαρόν Ντέιβις, Ντέιβιντ Ουέσλι και Έλντεν Κάμπελ έχουν να δουν κάποια... διάκριση, καθώς είχε φτάσει έως και τα ημιτελικά της Ανατολής.

Μέχρι στιγμής οι Χόρνετς βρίσκονται στην 7η θέση της Ανατολικής Περιφέρειας με ρεκόρ 17-18 και μόλις μία νίκη μακριά από τους Μαϊαμι Χιτ. Και υπάρχει εξήγηση. Επτά παίκτες έχουν φέτος διψήφιο αριθμό πόντων, χωρίς να υπάρχει εκείνος που ξεχωρίζει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Οι Χέιγουορντ και Ροζίερ είναι εκείνοι που κάνουν το μεγαλύτερο «step up» στην επίθεση της ομαδας, ενώ το κλειδί αποτελεί ο Λαμέλο Μπολ, ο οποίος έχει «κουμπώσει» ιδανικά στους Χόρνετς βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για το βραβείο του καλύτερου rookie της σεζόν.

Συγκεκριμένα:

Γκόρντον Χέιγουορντ: 21,5 πόντοι, 5,4 ριμπάουντ 3,9 ασίστ
Τέρι Ροζίερ: 20,5 πόντοι, 3,8 ριμπάουντ, 3,2 ασίστ
ΛαΜέλο Μπολ: 15,8 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 6,3 ασίστ.
Ντεβόντε Γκρέιαμ: 13,7 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 5,7 ασίστ
Μαλίκ Μονκ: 13,5 πόντοι, 2,9 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ
Πι Τζέι Ουάσινγκτον: 12,5 πόντοι, 6,3 ριμπάουντ, 2,9 ασίστ
Μάιλς Μπρίτζες: 10 πόντοι, 5,7 ριμπάουντ, 2,1 ασίστ

 

NBA Τελευταία Νέα