Γιόκιτς: Ο Βραζιλιάνος γυμναστής που του άλλαξε τη ζωή και τον έκανε... MVP!

Γιόκιτς: Ο Βραζιλιάνος γυμναστής που του άλλαξε τη ζωή και τον έκανε... MVP!

Γιόκιτς: Ο Βραζιλιάνος γυμναστής που του άλλαξε τη ζωή και τον έκανε... MVP!

bet365

Ο Νίκολα Γιόκιτς έχει τον δικό του... φύλακα άγγελο. Είναι από τη Βραζιλία και είναι αυτός που ανέλαβε από το 2015 να αλλάξει το στρουμπουλό παιδί που έτρωγε γαριδάκια και έπινε αναψυκτικά!

Οι παλιές φωτογραφίες του Νίκολα Γιόκιτς προκαλούν μειδιάματα. Εκείνο το στρουμπουλό παιδί, άλλαξε. Κάποτε, δεν περνούσε ημέρα που να μην κατανάλωνε μερικά γαριδάκια και κόκα κόλα. Η τελευταία τον συνόδευσε για αρκετά χρόνια της ζωής του. Μέχρι που εμφανίστηκε ο Φελίπε Ελτσενμπεργκ και άλλαξε τα πάντα.

Μέλος της βραζιλιάνικης... μαφίας των αποδυτηρίων των Ντένβερ Νάγκετς, ο Έλτσενμπεργκ είναι ο γυμναστής που ανέλαβε προσωπικά τον Γιόκιτς. Και τον απογείωσε σε τροχιά MVP! Ο 26χρονος σέντερ έχει αδυνατίσει, έχει δυναμώσει και πλέον μετράει 27.1 πόντους, 11.1 ριμπάουντ και 8.6 ασίστ! Κανονικός MVP, δηλαδή...

«Για να καταλάβετε τι συμβαίνει στο μυαλό του Νίκολα, είναι ο τύπος που αν σου πει ότι θα κάνει κάτι. Σε κοιτάει στα μάτια και σου λέει ότι θα το κάνει». Τα ταξίδια των ομάδων στο Μέμφις έχουν μία παράδοση. Μετά το τέλος του αγώνα ένα πρόχειρο γεύμα στα αποδυτήρια με καυτερές φτερούγες κοτόπουλο. Πρόσφατα τις γεύτηκε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο! Όχι όμως και ο Γιόκιτς.

Ο Σέρβος βρίσκεται σε μία γωνία των αποδυτηρίων. Και απολαμβάνει το δικό του φαγητό: ρύζι με κοτόπουλο!

Ο Βραζιλιάνος γυμναστής του έβαλε κανόνες. Διατροφικούς και άθλησης. «Δεν θέλω να φάω κάτι που δεν πρέπει. Ξέρω ότι δεν είμαι μόνο εγώ. Είναι και αυτός. Δεν θέλω να τον απογοητεύσω», δήλωσε ο Γιόκιτς στην Denver Post. Μιλώντας για τον αταίριαστο αδερφό του.

Από το 2015 ο Έλτσενμπεργκ ανέβαλε τον Γιόκιτς. Τότε που ο Σέρβος μπορούσε με το ζόρι να κάνει «σανίδα» για 30 δεύτερα! Πήγαιναν για φαγητό μαζί. Και ο Φελίπε αναλάμβανε να παραγγείλει και για τους δύο. Και ο Joker απλώς έτρωγε.

«Είμαι εδώ για να σε κάνω καλύτερο»

Αυτό που... κόπηκε πρώτο και απότομα ήταν η κόκα κόλα. Ο Γιόκιτς δεν έχει πιει ούτε μία γουλιά για 5 ή 6 χρόνια! Ήταν, όπως λέει ο Έλτσενμπεργκ, η υπόσχεση που έδωσε όταν έγινε Draft.

«Είναι οικογένεια. Είμαι απολύτως ειλικρινής απέναντί του. Με καταλαβαίνει. Και ξέρει πότε λέω ψέματα», εξηγεί ο Γιόκιτς. Με τον γυμναστή να επιχειρεί να είναι, κάθε φορά, κυνικός: «Από την πρώτη μέρα του λέω, πρέπει να βελτιωθείς στις ασκήσεις σου, η δίαιτά σου είναι σκ@τα, πρέπει να την αλλάξουμε. Ακόμη και όταν εκνευρισμένος, του είπα ότι δεν είμαι εδώ για να γίνουμε φίλοι. Είμαι εδώ για να σε κάνω καλύτερο. Θα γίνουμε φίλοι μετά».

Τα βάρη μετά τα ματς

Πριν από τρία χρόνια, ο γυμναστής και ο μπασκετμπολίστας πρόσθεσαν μία ακόμη ρουτίνα στο πρόγραμμά τους. Ο Γιόκιτς έπρεπε να κάνει βάρη μετά από κάθε ματς. Είτε είχε αγωνιστεί για 10 λεπτά, είτε για τρεις παρατάσεις. Ο Γιόκιτς δεν έχει χάσει ούτε μία τέτοια προπόνηση. Και πλέον τον συνοδεύουν και άλλοι συμπαίκτες του. Μαζί και ο έτερος Βραζιλιάνος γυμναστής, Κλάους Σούζα. Η βραζιλιάνικη... μαφία που σας λέγαμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

NBA Τελευταία Νέα