All Star Game 2021: Κι όμως είναι ακόμα εδώ! (pics)

Αντωνία Σπανού
All Star Game 2021: Κι όμως είναι ακόμα εδώ! (pics)

bet365

To All Star Game του 2021 προφανώς δεν μοιάζει με κανένα απ' όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, αλλά έστω μέσα από δυσκολίες είναι εδώ και στο τέλος όλοι δείχνουν να έχουν βρει την καλή τους διάθεση.

Όπως τα πάντα πλέον στην ζωή μας δεν υπάρχει κάτι που να μοιάζει όπως το ξέραμε. Η πανδημία έχει αλλάξει τα πάντα στον πλανήτη τον τελευταία χρόνο και ο αθλητισμός δεν διαφέρει. Οι δυσκολίες δεν λείπουν, ο πλανήτης θρηνεί απώλειες και άπαντες κάνουν το καλύτερο που μπορούν, ο καθένας από την πλευρά του.

Το ΝΒΑ και η λίγκα κάνουν μεγάλο αγώνα για να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο ομαλά η σεζόν, με τους παίκτες πάντως να αντιμετωπίζουν ανθρώπινες δυσκολίες και σε πολλές περιπτώσεις να το παραδέχονται. Με τον καιρό να περνάει, η λίγκα αποφάσισε να γίνει τελικά και το All Star Game, ενώ αρχικά η ιδέα είχε απορριφθεί. Τελικά, αποφάσισε να γίνει, αλλά σίγουρα δεν μοιάζει με όσα έχουμε μάθει.

Δεν μπορεί να υπάρξει το πάρτι που υπήρχε τις περασμένες σεζόν και όλα θα είναι πιο περιορισμένα και πιο μαζεμένα από ποτέ. Η αλήθεια είναι ότι αρχικά άπαντες αντέδρασαν. Οι παίκτες, που δεν έχουν περάσει εύκολα, πίστευαν ότι δεν θα γίνει η διοργάνωση και σχολίασαν δημόσια την έλλειψη διάθεσης από μέρους τους.

Πάντως, στις 7 Μαρτίου (3:00 ξημερώματα Δευτέρας για εμάς, COSMOTE SPORT4) οι αστέρες του ΝΒΑ θα μαζευτούν να παίξουν τον αγώνα τους και να δώσουν μια νότα αισιοδοξίας.

ΛΕΜΠΡΟΝ ΚΑΙ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ... ΖΗΜΙΑ

Ο ΛεΜπρον μόλις ανακοινώθηκε ότι θα είναι και πάλι αρχηγός, αφού βγήκε πρώτος σε ψήφους, έδειξε πως δεν χάρηκε ιδιαίτερα, ενώ το σχολίασε και δημόσια.

«Δεν έχω καθόλου ενέργεια και ενθουσιασμό για το φετινό All Star. Θα είμαι σωματικά, όχι ψυχικά». Είναι σαφές ότι οι παίκτες, ειδικά εκείνοι που πήγαν στην «φούσκα» του Ορλάντο και ξεκουράστηκαν ελάχιστα, πριν την έναρξη αυτής της σεζόν, έχουν έλλειψη ενέργειας ψυχολογικής και σωματικής.

Τον ΛεΜπρον ακολούθησε και ο MVP της λίγκας, Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος και εκείνος σχολίασε αρνητικά το φετινό All Star Game. «Πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε τον μεγάλο. Ο μεγάλος είπε ότι δεν έχει ενθουσιασμό και ενέργεια για το All Star Game και εγώ σκέφτομαι το ίδιο. Θέλω να δω την οικογένεια μου».

Κάπως έτσι βρήκε τους παίκτες η απόφαση να γίνει το φετινό All Star Game, αλλά πλέον αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Ο ΛεΜπρον ξεκουράστηκε από το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας του και είναι πανέτοιμος να λάμψει. Μάλιστα, στην επιλογή των ομάδων έδειξε να έχει βρει το κέφι του και μάλιστα δημιούργησε ένα εξαιρετικό σύνολο, ενώ και ο Γιάννης χάρηκε ιδιαίτερα με τους συμπαίκτες του, στην Team Leabron.

ΛΕΜΠΡΟΝ - ΝΤΟΥΡΑΝΤ ΟΙ ΔΥΟ ΦΕΤΙΝΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ

Με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς αρχηγό για ακόμα μια φορά, θα παραταχθεί η Δύση στο NBA All Star Game, με τους βασικούς της περιφέρειας να είναι οι Στεφ Κάρι των Ουόριορς, Λούκα Ντόντσιτς των Μάβερικς, Καουάι Λέοναρντ των Κλίπερς και Νίκολα Γιόκιτς των Νάγκετς.

Αντίθετα στην Ανατολή είχαμε ανατροπή και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχασε την θέση του αρχηγού από τον Κέβιν Ντουράντ. KD και Γιάννης είναι οι δύο πρώτοι και μαζί τους έχουν στην βασική πεντάδα τους Τζοέλ Εμπίιντ των Σίξερς, Μπράντλεϊ Μπιλ των Ουίζαρντς και Κάιρι Ίρβινγκ των Νετς.

Κάπως έτσι ανακοινώθηκαν και οι αναπληρωματικοί...

Δύση: Κρις Πολ, Πολ Τζορτζ, Ντάμιαν Λίλαρντ, Ντόνοβαν Μίτσελ, Ρούντι Γκομπέρ, Ζάιον Ουίλιαμσον, Άντονι Ντέιβις

Ανατολή: Τζέιμς Χάρντεν, Τζούλιους Ραντλ, Τζέισον Τέιτουμ, Τζέιλεν Μπράουν, Ζακ ΛαΒίν, Μπεν Σίμονς, Νίκολα Βούτσεβιτς.

Μπούκερ και Σαμπόνις αντικατέστησαν τους τραυματίες και κάπως έτσι είχαμε τα τελικά ρόστερ για τους δύο αρχηγούς. Η επιλογή έγινε κανονικά από τον Ντουράντ, έστω και αν δεν παίξει και είναι τραυματίας.

ΛΕΜΠΡΟΝ ΜΕ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΝΤΟΥΡΑΝΤ ΜΕ ΙΡΒΙΝΓΚ

Οι δύο αρχηγοί... φόρεσαν τα καλά τους και έκαναν τις επιλογές του για να έχουμε τις δύο φετινές ομάδες του All Star Game. Ο Λεμπρόν πήρε πρώτο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, με τον οποία θα είναι συμπαίκτες στην Team Lebron και για δεύτερη φορά σε All Star Game μετά το 2017 στη Νέα Ορλεάνη.

Ο Τζέιμς επέλεξε επίσης μέσω του «All Star draft» για την πεντάδα τον Στεφ Κάρι, ενώ πόνταρε στον ευρωπαϊκό αέρα των Λούκα Ντόντσιτς και Νίκολα Γιόκιτς. Η ομάδα του συμπληρώθηκε με τους Ντάμιαν Λίλιαρντ, Μπεν Σίμονς, Κρις Πολ, Τζέιλεν Μπράουν, Πολ Τζορτζ, Ντομάντας Σαμπόνις και Ρούντι Γκομπέρ.

Αντίστοιχα, ο Κέβιν Ντουράντ εμπιστεύτηκε για την πεντάδα τον συμπαίκτη του Κάιρι Ίρβινγκ, μαζί με τους Τζοέλ Εμπίντ, Κουάι Λέοναρντ, Μπράντλεϊ Μπιλ και Τζέισον Τέιτουμ. Αντίστοιχα την ομάδα του θα στελεχώσουν επίσης από τον β' γύρο του «All Star draft» οι Τζέιμς Χάρντεν, Ντέβιν Μπούκερ, Ζάιον Ουίλιαμσον, Ζακ Λαβίν, Τζούλιους Ραντλ, Νίκολα Βούτσεβιτς και Ντόνοβαν Μίτσελ.

Αυτές θα είναι οι δύο φετινές ομάδες της διοργάνωσης. Ο ηγέτης των Νετς έφτιαξε την ομάδα του, δίνοντας βάση στο σκοράρισμα και το τρίποντο (Μπράντλεϊ Μπιλ, Τζέισον Τέιτουμ, Τζέιμς Χάρντεν, Ντέβιν Μπούκερ, Κάιρι Ίρβινγκ, Ζακ ΛαΒίν), ενώ η ομάδα του ΛεΜπρόν είναι καλύτερη σε όλους τους άλλους τομείς. Φυσικά πήρε και 2... σεσημασμένους σουτέρ όπως είναι ο Στεφ Κάρι και ο Ντάμιαν Λίλαρντ.

ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ EVENTS

Την φετινή σεζόν τίποτα δεν θα είναι όπως τα ξέραμε τα περασμένα χρόνια. Δεν θα υπάρχουν πάρτι, φωτογραφίσεις και συνεντεύξεις, έτσι όπως γινόντουσαν. Όλα τα event θα γίνουν στις 7 Μαρτίου στην Ατλάντα.

Οι All Stars θα κάνουν ένα ταξίδι αστραπή, θα παίξουν το παιχνίδι τους και θα επιστρέψουν. Η γιορτή θα έχει το ματς και τους τρεις διαγωνισμούς (τρίποντα, καρφώματα, ικανότητες), αλλά δεν θα έχει την αναμέτρηση ανάμεσα στους πρωτοετείς και τους δευτεροετείς.

Φέτος δεν θα διεξαχθεί το παραδοσιακό Rising Stars, αφού το ΝΒΑ δεν θέλει να επιβαρύνει και άλλο το πρόγραμμα. Οι διαγωνισμοί έμειναν στο πρόγραμμα και θα διεξαχθούν την ίδια ημέρα με το βασικό ματς.

Στον διαγωνισμό τριπόντων θα δούμε τους Στεφ Κάρι, Ντέβιν Μπούκερ, Ντόνοβαν Μίτσελ, Ζακ Λαβίν, Τζέισον Τέιτουμ και Τζέιλεν Μπράουν.

Στα καρφώματα θα διεκδικήσουν το τρόπαιο οι Ανφέρνι Σίμονς των Μπλέιζερς, Όμπι Τόπιν των Νικς και Κάσιους Στάνλει των Πέισερς.

Τέλος στον διαγωνισμό δεξιοτήτων θα κοντραριστούν οι Λούκα Ντόντσιτς, Κρις Πολ, Ρόμπερτ Κόβινγκτον, Τζούλιους Ραντλ, Ντομάντας Σαμπόνις και Νίκολα Βούτσεβιτς.

Kριτές στον διαγωνισμό καρφωμάτων θα είναι οι Ντομινίκ Ουίλκινς, Σπαντ Ουέμπ, Τζέισον Ρίτσαρντσον, Ντι Μπράουν και Τζος Σμιθ. Όλοι τους έχουν κλέψει την παράσταση σε παλιούς διαγωνισμούς.

 

NBA Τελευταία Νέα