Χάρντεν: Ο Μούσιας ωρίμασε, έγινε αλάνθαστος και φέτος έχει την ευκαιρία της ζωής του! (pic & vid)

Χάρντεν: Ο Μούσιας ωρίμασε, έγινε αλάνθαστος και φέτος έχει την ευκαιρία της ζωής του! (pic & vid)

Νίκος Καρφής
Χάρντεν: Ο Μούσιας ωρίμασε, έγινε αλάνθαστος και φέτος έχει την ευκαιρία της ζωής του! (pic & vid)

bet365

Ο Τζέιμς Χάρντεν ολοκλήρωσε το ματς με τους Σπερς χωρίς λάθος, ενώ την προηγούμενη πενταετία στους Ρόκετς είχε μόλις 2 παιχνίδια που ήταν αλάνθαστος.

Στους Νετς βλέπουμε και απολαμβάνουμε την πιο ώριμη εκδοχή του Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος κάνει εκπληκτικά πράγματα πάνω στο παρκέ, φτάνοντας σε σημείο πολλοί να θεωρήσουν πως μπορεί να προλάβει το... τρένο για το βραβείο του MVP.

Η επίδραση του Μούσια στο παιχνίδι του Μπρούκλιν είναι τεράστια και η απόδοση του δεν πέφτει ποτέ.

Πότε λείπει ο Ντουράντ, πότε ο Ίρβινγκ, ωστόσο ο Χάρντεν πάντα είναι εκεί και πάντα οδηγεί εκ του ασφαλούς το Μπρούκλιν.

Τα triple double έχουν γίνει συνήθεια για εκείνον, όμως κόντρα στους Νετς έκανε κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει.

Αλάνθαστος και αυτό δείχνει πολλά

Η εμφάνιση του ήταν ιστορική, με τον ίδιο να ολοκληρώνει το ματς με το Σαν Αντόνιο με triple double και χωρις να κάνει λάθος.

Και σε αυτό θα πρέπει να σταθεί κάποιος, αφού την τελευταία πενταετία είχε μόλις 2 ματς που δεν έκανε λάθος.

Ένα πέρυσι στα playoffs με τους Θάντερ και άλλο ένα τη σεζόν 2016-17 κόντρα στους Τζαζ.

Ένας παίκτης που τελείωσε τη σεζόν 2016-17 με 5.7 λάθη και το 2018-19 είχε 5 μέσο όρο, ενώ πέρυσι μέτρησε 4.3 ανά παιχνίδι.

Ο Μούσιας είναι πιο ώριμος από ποτέ και ξέρει πως αν κρατήσει την ψυχραιμία του και συνεχίζει να παίζει σε αυτούς τους ρυθμούς, έχοντας μαζί τους Ντουράντ και Ίρβινγκ είναι φαβορί για το πρωτάθλημα.

Τέτοια τριάδα δεν υπάρχει στο ΝΒΑ

Οι Νετς έχουν με διαφορά την κορυφαία και πιο ικανή επιθετικά τριάδα στο ΝΒΑ αναμφίβολα.

Από την μία ο KD πήρε 2 πρωταθλήματα με τους Ουόριορς, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε μια ομάδα με Κάρι και Τόμπσον. Πήρε 2 σερί βραβεία ΜVP τελικών, ενώ κέρδισε τη μάχη από τον ΛεΜπρόν εκεινες τις χρονιές, το 2017 και το 2018. Μιλάμε για τον κορυφαίο ίσως σκόρερ της τελευταίας δεκαετίας στη λίγκα. Ένα επιθετικό πακέτο που όμοιο του δεν υπάρχει, έναν σταρ που δεν μπορείς να τον μαρκάρεις, αφού πάντα σουτάρει από πάνω σου και έχει τεράστιο ρεπερτόριο στις κινήσεις.

Πάμε και στον Uncle Drew. Πρωταθλητής του ΝΒΑ το 2016 με τους Καβς στην μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία. Με δικό του τρίποντο οι Καβς έφτασαν στον τίτλο. Ένα παιδί λίγο... τρελό, αλλά με ταλέντο που ξεχειλίζει. Εκ των καλύτερων ντριμπλέρ και χειριστών μπάλας στην ιστορία. Ταχύτατος, ζογκλέρ, δεν φοβάται να πάει μέσα στα θηρία. Πλαστικός.

Και αν βάλουμε και τον Μούσια στην εξίσωση, το πράγμα ξεφεύγει. O Xάρντεν έχει παίξει 8 φορές All Star Game, έχει βγει MVP το 2018, ενώ τις τρεις τελευταίες σεζόν αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ του ΝΒΑ. Ο Μούσιας ποτέ δεν είχε μια μεγάλη ευκαιρία για τίτλο και όποτε την είχε έπεφτε πάνω στους απλησίαστους Ουόριορς, ενώ σε 1-2 περιπτώσεις έδειξε κατώτερος των περιστάσεων στα playoffs.

Φέτος το θέλει πολύ, έχει την ευκαιρία της ζωής του με τους 2 υπέροχους συμπαίκτες που έχει, ενώ ο ίδιος δείχνει να έχει ωριμάσει, παραδίδοντας μαθήματα πάνω στο παρκέ. Ο Χάρντεν έχει αλλάξει δεν εκβιάζει καταστάσεις, δεν παίρνει αμέτρητες προσπάθειες και συνεισφέρει πολύ στην ομάδα, σκεπτόμενος το καλό της και βάζοντας πιο πίσω τα προσωπικά του στατιστικά. Όπως αναλύσαμε σε προηγούμενο θέμα, κάνει πίσω για να βγουν μπροστά στο σκοράρισμα οι άλλοι 2 και εκείνος τους κατευθύνει μαεστρικά με την δημιουργία του.

Οι Ρόκετς διαλύθηκαν από τότε που έφυγε, κάτι που θα πρέπει να το πιστωθεί για να καταλάβουμε πόσο σημαντικός παίκτης είναι. Στους Νετς έχει την ευκαιρία να πάρει το μοναδικό πράγμα που του λείπει από τη συλλογή του και αυτό είναι ένα πρωτάθλημα.

 

NBA Τελευταία Νέα