Αντετοκούνμπο: Κανείς δεν ξέρει τι άλλαξε, αλλά πλέον βάζει τις βολές! (pic)

Αντετοκούνμπο: Κανείς δεν ξέρει τι άλλαξε, αλλά πλέον βάζει τις βολές! (pic)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Αντετοκούνμπο: Κανείς δεν ξέρει τι άλλαξε, αλλά πλέον βάζει τις βολές! (pic)

bet365

Λένε πως το αποτέλεσμα μετράει. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πλέον βάζει τις ελεύθερες βολές. Αφήνοντας στην άκρη την αστοχία στο ξεκίνημα της σεζόν. Από το 58.4% στο 73.5% με διαφορά 13 αγώνων!

Σε ένα σημείο της σεζόν, η αστοχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα μπορούσε να προκαλέσει μία ακόμη έκδοση του «Hack A' Shaq». Ο Giannis το δούλεψε. Όπως κάνει πάντα. Και τουλάχιστον αυτό κατάφερε να το διορθώσει. Δεν το λέμε εμείς, οι αριθμοί του το λένε. Ξεκάθαρα.

Στις τέσσερις πρώτες σεζόν της καριέρας του (2014-2018), ο δύο φορές MVP σούταρε από τη γραμμή με ποσοστό 75.2%. Την σεζόν 2018-2019 και μέχρι τη σειρά των ανατολικών τελικών με τους Ράπτορς, ο Αντετοκούνμπο είχε το τιμιότατο 73%.

Από εκείνη τη σειρά και έπειτα μπήκε στο παιχνίδι η αμφιβολία. Στον τρίτο τελικό ο «Αντέτο» μέτρησε 2/7 βολές. Και για το υπόλοιπο της σειράς έπεσε στο 47.2%!

Την περσινή σεζόν το ποσοστό του ήταν στο 63.3%, όμως στα playoffs ήρθε ξανά νέα πτώση: 58% (σε 48 προσπάθειες).

Η τρέχουσα σεζόν δεν διέφερε από την προηγούμενη. Εκκίνηση με 58.4% στα πρώτα 17 ματς. Με το απίστευτο 1/10 κόντρα στο Ντάλας. Στην αρχή της σεζόν, ο Αντετοκούνμπο είχε αποκαλύψει την αλλαγή μηχανισμού στην εκτέλεση βολών. Ενώ κατά τη διάρκεια της... αστοχίας του, δήλωνε σίγουρος για τη συνταγή που ακολουθεί: «Είναι απλό. Πας να σουτάρεις ξανά. Και ξανά. Πρέπει να συγκεντρωθείς στην τεχνική σου. Ένα βήμα πίσω. Και σουτάρεις ξανά». Και το έκανε στην πράξη, βγαίνοντας μετά από αγώνες για να σουτάρει αποκλειστικά βολές.

Το... μυστικό δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά ο Giannis στα τελευταία 13 ματς των Μπακς, σουτάρει με 71.5%! Και αν μετρήσουμε μόνο τα 10 τελευταία ματς το ποσοστό ανεβαίνει στο 73.5%!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα