Πολ: Ο floor general που μετατρέπει τα... ασχημόπαπα σε κύκνους! (pics & vids)

Πολ: Ο floor general που μετατρέπει τα... ασχημόπαπα σε κύκνους! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Πολ: Ο floor general που μετατρέπει τα... ασχημόπαπα σε κύκνους! (pics & vids)

bet365

Ο Κρις Πολ έχει αλλάξει την ταυτότητα των Σανς που πλέον... πετάνε και το gazzetta.gr γράφει για έναν σπουδαίο point guard που ανεβάζει επίπεδο όλες τις ομάδες που παίζει.

Σανς μετά από πολλά χρόνια έχουν και πάλι ελπίδες να μπουν στα playoffs, παίζοντας όμορφο μπάσκετ.

Οι ήλιοι βρίσκονται στο 17-10 στη Δύση, δείχνοντας σε όλο τον κόσμο πως φέτος είναι η χρονιά τους.

Ο Μπούκερ κάνει απίθανα ματς, όμως ο άνθρωπος που άλλαξε επίπεδο την ομάδα είναι ο floor general που ακούει στο όνομα Κρις Πολ.

Ο άνθρωπος που παίρνει το τίποτα και το μετατρέπει σε χρυσάφι. Κόντρα στους Πελικανς είχε 19 ασίστ και 15 πόντους. Το gazzetta.gr γράφει για τον ξεχωριστό CP3.

Τι ήταν οι Χορνετς και οι Κλίπερς πριν τον Πολ;

O Kρις Πολ πήκε στο ΝΒΑ τη σεζόν 2005-06. Τις 2 πρώτες χρονιές του που ήταν ακόμα άπειρος, οι Χόρνετς τερμάτισαν 10οι.

Όμως την επόμενη σεζόν, ο CP3 έκανε μαγικά πράγματα και μαζί με τους Ουέστ, Τσάντλερ και Στογιάκοβιτς οδήγησαν τη Νέα Ορλεάνη στην κορυφή της Δύσης. Στα playoffs έχασαν στον 2ο γύρο από τους Σπερς με 4-3 ωστόσο όλοι είχαν να λένε για εκείνη την ομάδα του Πολ και της παρέας του.

Ο Πολ έμεινε για 3 χρόνια ακόμα και οι Χόρνετς έπαιξαν 2 φορές στα playoffs μέχρι να φύγει για τους Κλίπερς.

Τα 5 προηγούμενα χρόνια πριν έρθει ο Κρις Πολ, η ομάδα του LA ήταν από τις χειρότερες της Δύσης και δεν κατάφερε να μπει ούτε μια φορά στα playoffs.

Με την έλευση του CP3 αυτό άλλαξε. Οι Κλίπερς έπαιξαν postseason και τις 6 σεζόν που βρέθηκε μαζί τους ο Πολ, απλά άγγιζαν τελικούς περιφέρειας, αλλά ποτέ δεν έφτασαν σε αυτούς.

Με Πολ ήταν πάντα διεκδικητές. Μάλιστα έφτιαξε και την περίφημη Lob City, με τα alley oop που έβγαζε σε Γκρίφιν και Τζόρνταν, κάνοντας τους μάγκες. Πολλοί τον κριτικάρουν για το γεγονός πως ποτέ δεν έφτασε σε τελικούς Δύσης, ωστόσο πριν πάει στο LA o Πολ, οι Κλίπερς δεν υπήρχαν στον χάρτη του ΝΒΑ.

Οι απαντήσεις που έδωσε στους Θάντερ

Στο άκουσμα της είδησης πως ο Ουέστμπρουκ πάει στους Ρόκετς και ο Πολ στους Θάντερ πέρυσι, ελάχιστοι στάθηκαν στον CP3.

Όλοι ασχολήθηκαν με τον Russ και τη συνύπαρξη του με τον Χάρντεν. Η σεζόν έδειχνε δύσκολη για την Οκλαχόμα που έμπαινε σε rebuild mode χωρίς τον άνθρωπο που έκανε κουμάντο για 11 χρόνια.

Μάλιστα υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα που ανέφεραν πως ο Πολ δεν θα μείνει για πολύ στους Θάντερ. Στην ουσία υποστήριζαν πως πήγε στην Οκλαχόμα για να... φύγει.

Ο Κρις Πολ έκλεισε τα αυτιά του και έδωσε τις απαντήσεις του στο γήπεδο, δίνοντας ελπίδα για playoffs σε μια ομάδα που δεν πίστευε κανείς.

Δημιούργησε σιγουριά στους συμπαίκτες του πως στα δύσκολα αυτός θα καθαρίσει, ενώ συνεργάστηκε αρμονικά και βοήθησε τον ταλαντούχο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ να αναπτυχθεί, χωρίς να τον καπελώνει. Του άφησε τον χώρο να δείξει το τεράστιο ταλέντο, κάτι από το οποίο επωφελήθηκε η Οκλαχόμα.

Τελείωσε τη σεζόν με 17.6 πόντους και 6.7 ασίστ, σε μια χρονιά που ήταν ένας εκ των κορυφαίων clutch παικτών στη λίγκα, αφού μίλησε άπειρες φορές σε ματς θρίλερ.

Θα βάλει και τους Σανς στα playoffs

Οι Σανς αγνοούσαν τα playoffs από τη σεζόν 2010-11 και μετά, ενώ από το 2016 μέχρι το 2019 είχαν το χειρότερο ρεκόρ στη Δύση.

Η έλευση του Πολ γέμισε με προσδοκίες την ομάδα και ο σπουδαίους floor general δεν τους απογοήτευσε.

Ο Πολ μετρά μέχρι στιγμής 17.2 πόντους και 8.2 ασίστ, αλλά το σημαντικότερο είναι ο τρόπος που κατευθύνει και ηρεμεί το παιχνίδι του Φοίνιξ.

Με τον CP3 οι Σανς έχουν έναν φοβερό ενορχηστρωτή στο παρκέ. Επίσης έτσι φαίνεται καλύτερα ο Μπούκερ και ξέρει πως στα κρίσιμα υπάρχει και άλλη επιλογή για τους Σανς.

Έχει ελευθερώσει τον D-Book, ο οποίος πετά γιατί για πρώτη φορά στην καριέρα του έχει έναν τόσο έξυπνο και σπουδαίο παίκτη δίπλα του.

Η εμπειρία το Πολ και το διάβασμα του παιχνιδιού είναι τα κλειδιά για την αλλαγή στην ψυχολογία και την αγωνιστική συμπεριφορά φέτος. Μάλιστα πριν λίγες μέρες ο Πολ... καθάρισε και τους Μπακς του Αντετοκούνμπο.

Σίγουρα βοήθησε η έλευση Κράουντερ, όπως και η άνοδος των Μπρίτζες και Έιτον, ωστόσο χωρίς την μαεστρική καθοδήγηση του Πολ, τίποτα από αυτά δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί.

Ένας floor general που μετατρέπει τα ασχημόπαπα σε κύκνους.

Cover Photo: Κώστας Τόπας
 

NBA Τελευταία Νέα