Όταν ο Μάτζικ Τζόνσον νίκησε τον φόβο στο πιο όμορφο All Star Game ! (vids)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Όταν ο Μάτζικ Τζόνσον νίκησε τον φόβο στο πιο όμορφο All Star Game ! (vids)

bet365

Λογίζεται ως η πλέον συγκλονιστική στιγμή στην ιστορία των All Star Game. Και μία απάντηση στον φόβο που κυριαρχούσε στα πέρατα των Ηνωμένων Πολιτειών το 1992. Ο Μάτζικ Τζόνσον επιστρέφει στην ενεργό δράση και.. διαλύει το All Star Game του Ορλάντο!

Θυμάστε εκείνο το All Star Game; Το μακρινό 1992 στο Ορλάντο. Ήταν ένα από τα πρώτα (αν όχι το πρώτο) που είχε τηλεοπτική κάλυψη στην Ελλάδα. Οι πιο τέλειες εμφανίσεις που είχαν δημιουργηθεί ποτέ. Ο Τζόρνταν, ο Πίπεν, ο Μπάρκλεϊ, ο Γιούινγκ, ο Ρόμπινσον, ο Στόκτον, ο Μαλόουν και άλλο στο ίδιο παρκέ.

Μαζί τους και ο Μάτζικ Τζόνσον! Στην πρώτη μεγάλη επιστροφή του στα παρκέ στις 9 Φεβρουαρίου του 1992. Μόλις πριν από λίγους μήνες υποχρεώθηκε να αποσυρθεί, εξαιτίας της κατάστασής του. Είχε προσβληθεί από τον ιό HIV. Και το ΝΒΑ είχε... βουίξει από τις παραινέσεις συναδέλφων του, οι οποίοι φοβόντουσαν για την υγεία τους. Άλλοι καιροί τότε.

Ο Μάτζικ αποσύρθηκε, όμως ο Ντέβιντ Στερν θέλησε να του δώσει την ευκαιρία για μία τελευταία υπόκλιση. Και τι καλύτερο από ένα All Star Game; Ο Μάτζικ το έκανε δικό του. Δεν σταμάτησε να χαμογελάει. Το φινάλε τον βρήκε όχι μόνο στην πλευρά των νικητών, αλλά και πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα. Με 25 πόντους και 3/4 τρίποντα.

Στην τελευταία επίθεση υποχρέωσε τον Μάικλ Τζόρνταν να τον αντιμετωπίσει στην άμυνα, προκειμένου να μην πάρει την μπάλα. Ο Μάτζικ την πήρε και σημείωσε ένα απίθανο τρίποντο, με το ρολόι να δείχνει 14 δεύτερα για το τέλος.

Τα πιο γλυκά 14 δεύτερα, με τους All Star να αποθεώνουν τον Μάτζικ. Και τον Στερν σε μία γωνιά του γηπέδου να χαμογελάει για την κίνησή του.

 

NBA Τελευταία Νέα