Ουόριορς - Καβς: Πέρυσι τελευταίοι και καταϊδρωμένοι, φέτος πάνε για playoffs! (pics)

Νίκος Καρφής
Ουόριορς - Καβς: Πέρυσι τελευταίοι και καταϊδρωμένοι, φέτος πάνε για playoffs! (pics)

bet365

H... καταστροφική περσινή σεζόν έχει ξεχαστεί για Ουόριορς και Καβς , οι οποίοι φέτος είναι εντελώς διαφορετικές ομάδες.

Δίχως αμφιβολία και με τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί, την περσινή σεζόν οι Ουόριορς με τους Καβς ήταν οι χειρότερες ομάδες στο ΝΒΑ.

Αυτό έδειξε και η τελική κατάταξη με τους Ουόριορς να τελειώνουν με ρεκόρ 15-50 και να είναι τελευταίο στη Δύση, ενώ το Κλίβελαντ ήταν στον πάτο της Ανατολής και στο 19-46.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά και για τους 2. Το Γκόλντεν Στέιτ έχει υγιή τον ηγέτη του, τον Στεφ Κάρι που έχει παρασύρει και τους υπόλοιπους σε τροχιά playoffs.

Oι.... πολεμιστές αυτή τη στιγμή είναι 7οι στη Δύση με ρεκόρ 12-10, ενώ έχουν δείξει την ποιότητα τους σε αρκετά ματς. Παρόλο που η απώλεια με τον Τόμπσον είναι τεράστια, το Γκόλντεν Στέιτ είναι ανταγωνιστικό και δείχνει να παίρνει πράγματα από Ουίγκινς, Ουάισμαν, Πάσκαλ και Ούμπρε, ενώ η παλιά καραβάνα Γκριν συνεχίζει να αποτελεί τον vocal leader της ομάδας.

Από την άλλη το Κλίβελαντ είναι στην 9η θέση της Ανατολής με ρεκόρ 10-13 και έχει κάνει αρκετές κηδείες σε καλές ομάδες με σημαντικότερο παράσημο τις 2 νίκες κόντρα στους Νετς και την Big 3 των Ντουράντ-Ίρβινγκ-Χάρντεν.

Οι Καβς βλέπουν τον Σέξτον να κάνει μια απίθανη σεζόν και να δείχνει χαρακτηριστικά ηγέτη, ενώ εξαιρετικός είναι και ο Αντρέ Ντράμοντ, μια μηχανή double double.

Το... λιθαράκι τους βάζουν και οι Γκάρλαντ, Οσμάν και Άλεν που βοηθούν αρκετά στο σκοράρισμα, ενώ ο Άλεν δίνει πολλά και στο αμυντικό κομμάτι.

Πέρυσι... γελούσαν με Ουόριορς και Καβς, φέτος όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Φυσικά μιλάμε για 2 ομάδες που στα καλά τους χρόνια συναντήθηκαν 4 σερί φορές από το 2015 μέχρι το 2018 σε τελικούς.

Οι πολεμιστές πανηγύρισαν 3 φορές, ενώ οι... ιππότες πήραν το πρωτάθλημα του 2016 με την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία, αφού επέστρεψαν από το 3-1, το γύρισαν σε 3-4 και... τρέλαναν κόσμο με πρωταγωνιστές τους ΛεΜπρόν και Ίρβινγκ.

 

NBA Τελευταία Νέα