Σύγκριση γιγάντων: Είναι ο ΛεΜπρον ο καλύτερος 36χρονος που έχει περάσει από το ΝΒΑ; (poll)

Αντωνία Σπανού
Σύγκριση γιγάντων: Είναι ο ΛεΜπρον ο καλύτερος 36χρονος που έχει περάσει από το ΝΒΑ; (poll)

bet365

Ο ΛεΜπρον κάνει σεζόν καλύτερη από εκείνες που έλαμπε και στα 36 του μπαίνει στην κουβέντα, για τον καλύτερο σε αυτή την ηλικία που έχει δει το ΝΒΑ.
bwin - Καζίνο μπροστά από την εποχή του. Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα! | 21+

Οι Λέικερς φέτος συνεχίζουν από εκεί που είχαν μείνει την περασμένη σεζόν και ο ΛεΜπρον Τζέιμς είναι αποφασισμένος να λάμψει και να πάρει όσους περισσότερους τίτλους μπορεί..

Έχει μέχρι τώρα 25,2 πόντους, 7,8 ριμπάουντ, 7,5 ασίστ και βοηθάει να μένει η ομάδα του στην κορυφή, δείχνοντας σε όλους ότι αν θέλουν το στέμμα του θα πρέπει να παλέψουν σκληρά. Έχει 41,3% στο τρίποντο και μόλις μια φορά στην καριέρα του έχει καταφέρει να τελειώσει την σεζόν, σουτάροντας με πάνω από 40%. Είναι σίγουρα στα φαβορί για τον τίτλο του MVP και στα 36 του κάνει καλύτερη σεζόν, απ' όσα έκανε όταν έλαμπε στις ομάδες του, ως απόλυτος ηγέτης.

Όταν είχε τον πρώτο μεγάλο τραυματισμό της καριέρας του την κακή σεζόν με τους Λέικερς, την 2018/19 πολλοί πίστεψαν ότι δεν θα καταφέρει να επιστρέψει στο ίδιο επίπεδο. Αλλά ο ΛεΜπρον δεν είχε θέμα και έχει αποφασίσει να γράψει ιστορία. Μάλιστα αν μπει το ερώτημα ποιος είναι ο καλύτερος 36χρονος που έχει παίξει στο ΝΒΑ, μάλλον βγαίνει νικητής.

ΚΟΜΠΙ ΜΠΡΑΙΑΝΤ

Ο Κόμπι είχε πάθος με το παιχνίδι και πρόσεχε πολύ το σώμα του, για να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο μέχρι το τέλος. Ο σοβαρός τραυματισμός του στον αχίλλειο στα 34 του, τον έκανε να χάσει τα playoffs του 2013 και να κάνει χειρουργείο. Πέρασε πολλά, ενώ έγινε 36 ετών το καλοκαίρι του 2014 και ξεκίνησε μια νέα σεζόν. Είχε 22,3 πόντους κατά μέσο όρο, το οποίο ήταν χαμηλό για τον Κόμπι. Δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο που φαίνεται να είναι τώρα ο ΛεΜπρον και την επόμενη σεζόν αποφάσισε να αποσυρθεί.

ΚΑΡΛ ΜΑΛΟΟΥΝ

Ο Καρλ Μαλόουν είναι ακόμα ένας παίκτης που δούλευε πολύ καλά στην offseason και προσπαθούσε να έχει τον εαυτό του στο καλύτερο επίπεδο. Ήταν δυνατός και μάλιστα κέρδισε το δεύτερο βραβείο MVP του το 1999, σε ηλικία 35 ετών. Εκείνη την σεζόν είχε 23,8 πόντους και 9,4 ριμπάουντ. Την επόμενη σεζόν, στα 36 του ανέβασε τους αριθμούς αυτούς στους 25,5 πόντους και 9,5 ριμπάουντ και μοίραζε και 3,7 ασίστ. Εντυπωσιακά νούμερα, ενώ μάλλον στην κούρσα μένει και ο Μαλόουν κάτω από τον ΛεΜπρον.

ΚΑΡΙΜ ΑΜΠΝΤΟΥΛ - ΤΖΑΜΠΑΡ

Ένας παίκτης που μπαίνει στην τριάδα των κορυφαίων, μαζί με Τζόρνταν και ΛεΜπρον, είναι ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ. Όπως και ο άσος των Λέικερς, έτσι και ο Καρίμ πρόσεχε το σώμα του και φρόντιζε να είναι στην καλύτερη του κατάσταση. Έκανε γιόγκα και κολύμπι για να μην έχει τραυματισμούς και να κρατιέται στο υψηλότερο επίπεδο. Στα 36 του είχε 21,8 πόντους, 7,5 ριμπάουντ και 2,2 μπλοκ, ενώ στα playoffs ανέβασε κι άλλο την απόδοση του. Την επόμενη σεζόν, που πάτησε για τα καλά τα 36, είχε 21,5 πόντους, 7,3 ριμπάουντ και 1,8 μπλοκ. Ο Καρίμ είναι ο πραγματικός βασιλιάς αυτής της κατηγορίας. Μάλιστα κέρδισε και το MVP Τελικών το 1985, σε ηλικία 38 ετών.

Ο ΛεΜπρον είναι αποφασισμένος να φτιάξει την κληρονομιά του και δεν φαίνεται έτοιμος να αποχωριστεί το παιχνίδια και τους τίτλους. Αν τελειώσει το νέο του συμβόλαιο θα είναι στα 38. Δείχνει ότι μπορεί να καταλήξει ο κορυφαίος, αλλά για την ώρα έχει δρόμο. Πάντως, όσο συνεχίζει έτσι και κερδίζει τίτλους, δύσκολα το όνομα του δεν θα πλησιάσει ακόμα περισσότερο τον Τζόρνταν, αλλά και τον Καρίμ.

Loading...
 

NBA Τελευταία Νέα