Σαμπόνις: Άντεξε το τεράστιο όνομα που κουβαλά! (pics & vids)

Σαμπόνις: Άντεξε το τεράστιο όνομα που κουβαλά! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Σαμπόνις: Άντεξε το τεράστιο όνομα που κουβαλά! (pics & vids)

bet365

Ο Ντομάντας Σαμπόνις δείχνει να... αντέχει το βαρύ όνομα του πατέρα του, Αρβίντας και το gazzetta.gr γράφει για τον σταρ των Πέισερς που έχει αλλάξει επίπεδο

Όταν έχεις πατέρα τον τεράστιο Αρβίντας Σαμπόνις, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Από την πρώτη στιγμή που ο Ντομάντας έκανε δειλά-δειλά τα πρώτα του βήματα στο ΝΒΑ, υπήρχαν οι φωνές που έλεγαν ότι δεν θα... αντέξει, πως παίζει λόγω του πατέρα του και άλλα τέτοια.

Η αλήθεια είναι πως είχε μαζευτεί μεγάλο βάρος στις πλάτες του. Ο Αρβίντας είναι ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που έχει παίξει ποτέ μπάσκετ, το θαύμα της φύσης, ο απόλυτος κυρίαρχος της ρακέτας.

Έναν σέντερ με μυαλό point guard. O Nτομάντας δεν μάσησε, δούλεψε, έπεσε, ξανασηκώθηκε και πλέον κάνει τον πατέρα του περήφανο, όντας ένας από τους κορυφαίους ψηλούς του ΝΒΑ. Οι Πέισερς βρήκαν το... λαβράκι.

O σταρ μιας ομάδας που... κλείνει στόματα

Κάθε χρόνο στη συζήτηση για τις κορυφαίες ομάδες της Ανατολής κανείς δεν βάζει τους Πέισερς. Ωστόσο η Ιντιάνα πάντα βρίσκεται στα playoffs και παλεύει να φτάσει μακριά.

Φέτος τα... κλειδιά έχουν πάει στον Μπιόργκρεν και οι παίκτες το απολαμβάνουν. Με ρεκόρ 8-6 είναι 4οι στην Ανατολή, ενώ από το ξεκίνημα της σεζόν είναι off δύο βασικά μέλη. Ο Ουόρεν και ο Λαμπ, ενώ και ο Τέρνερ ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς.

Εξαιρετικός ο Μπρόγκντον, ωστόσο το σημείο αναφοράς ο σταρ της ομάδας είναι ο κύριος Ντομάντας Σαμπόνις.

Πιο ώριμος από ποτέ σε μια σεζόν που ξέρει τι θέλει μέσα στο παρκέ, γνωρίζει καλά ότι εκείνος πρέπει να βγει μπροστά και να ηγηθεί

Οι αριθμοί του είναι εντυπωσιακοί, αφού μετρά 21.7 πόντους και 12.5 ριμπάουντ. Τα όσα προσφέρει όμως πάνω στο παρκέ, δεν περιγράφονται με αριθμούς. Ένας πανέξυπνος ψηλός που έχει πάρει λίγο από το μπασκετικό I. του σπουδαίου πατέρα του, Αρβίντας.

Έχει 15 double double σε 15 ματς

Δεν είναι μόνο ο Γιόκιτς που τελειώνει όλα τα ματς του με double double.

Τον Joker μιμείται και ο Λιθουανός, αφού μέχρι στιγμής είναι άχαστος σε double double

Ο Σαμπόνις ήταν... διπλός και στα 15 ματς της ομάδας του μέχρι στιγμής, κάτι που δείχνει και την τεράστια συνεισφορά του στην ομάδα.

Επιπλέον ο Ντομάντας είναι ο 4ος κορυφαίος ψηλός πασέρ της λίγκας με 5.9 ασίστ ανά παιχνίδι. Με λίγα λόγια τα κάνει όλα και συμφέρει.

O Aντετοκούνμπο, ο Γκαρνέτ και ο Κάζινς

Τα ρεκόρ του είναι αρκετά, αλλά καλό θα ήταν να σταθούμε σε ένα που τον εμπλέκει με 3 σπουδαία ονόματα της λίγκας. Από την αρχή της σεζόν, ο Λιθουανός σέντερ πέτυχε 263 πόντους, μάζεψε 153 ριμπάουντ και μοίρασε 69 ασίστ στα 12 πρώτα του ματς. Από την ένωση του ΝΒΑ με το ΑΒΑ (1976) μόνο τέσσερις παίκτες έχουν πετύχει ίδιες ή καλύτερες επιδόσεις.

Θέλετε να μάθετε ποιοι είναι; Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ, ο Κέβιν Γκαρνέτ, ο ΝτεΜάρκους Κάζινς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Ξεχωριστό ήταν το ματς που έκανε κόντρα στους Μπουλς. Ο Λιθουανός είχε 22 πόντους, 11 ασίστ και 10 ριμπάουντ σε ένα φοβερό triple double σε μια ολοκληρωτική εμφάνιση που έδειξε ακόμα μια φορά σε όλους πως φέτος έχει αλλάξει επίπεδο. Φέτος θα είναι η χρονιά του. Είναι ώριμος, έτοιμος, διψασμένος, αποφασισμένος.

Σαμπόνις σημαίνει σταθερότητα

Ένα από τα στοιχεία που τον έχουν ανεβάσει επίπεδο φέτος είναι πως δεν έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Ο Ντομάντας είναι σταθερός, βοηθώντας τους Πέισερς σε όλα τα ματς.

Σε μόλις 2 ματς έχει πέσει κάτω από τους 15 πόντους, ενώ σε 8 ματς έχει 22+ πόντους. Κορυφαία του επίδοση στο σκοράρισμα οι 32 που πέτυχε στην πρεμιέρα κόντρα στους Νικς.

Φυσικά όπως είπαμε και παραπάνω σε κάθε ματς κάνει double double, κάτι που σημαίνει πως κάνει θραύση και στο τομέα των ριμπάουντ. Μάλιστα κόντρα στους Σανς μάζεψε 22, ενώ πέτυχε 28 πόντους.

Αν δει κάποιος και τις ασίστ, θα καταλάβει πως μόνο σε ένα ματς έχει λιγότερες από 4. Γενικά μιλάμε για ψηλό-ορχήστρα, με τους Πέισερς να θέλουν να χτίσουν γύρω του μια ομάδα που θα φτάσει μακριά στα playoffs.

Ο Αρβίντας θα είναι περήφανος

Ο πατέρας του, ο γίγαντας Αρβίντας ήταν ένας... καλλιτέχνης μέσα στη ρακέτα. Ένα τέρας της φύσης με φοβερό μυαλό και πανέξυπνες δημιουργίας για τη θέση και τον όγκο του.

Άφησε εποχή στο μπάσκετ στην Ευρώπη, ενώ στο ΝΒΑ έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με την καλή ομάδα του Πόρτλαντ μετά τα μέσα των 90s.

Σίγουρα θα καμαρώνει για τον γιο του, θα τον βλέπει και θα χαίρεται γιατί ο Ντομάντας κολύμπησε στα βαθιά, γνωρίζοντας πως πάντα θα σηκώνει ένα τεράστιο βάρος στους ώμους του.

Ξέρει καλά πως πάντα θα τον συγκρίνουν με τον πατέρα και αυτό είναι δύσκολο. Όμως ο Ντομάντας άντεξε το βαρύ όνομα που κουβαλά και έχει πολλά χρόνια ακόμα μπροστά του στο κορυφαίο επίπεδο, συνεχίζοντας να δοξάσει το όνομα Σαμπόνις.

 

NBA Τελευταία Νέα