NBA: Η πιο «τρελή» έναρξη της σεζόν είναι γεγονός, χωρίς να υπάρχουν φαβορί!

Αντωνία Σπανού
NBA: Η πιο «τρελή» έναρξη της σεζόν είναι γεγονός, χωρίς να υπάρχουν φαβορί!

bet365

To NBA έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες, τα φαβορί έχουν πάει περίπατο και τίποτα δεν μοιάζει με όσα ίσως μπορεί να περιμέναμε.

Ο τελευταίος χρόνος έχει ανατρέψει όλα όσα ξέραμε, σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Η πανδημία ήρθε πριν από περίπου έναν χρόνο και από τότε ο πλανήτης δίνει μια συνεχόμενη «μάχη».

Φυσικά από αυτή την «μάχη» δεν γλίτωσε ούτε ο αθλητισμός, σε όλα τα επίπεδα. Αθλήματα δοκιμάζονται, οι λίγκες παλεύουν με τις αντιξοότητες και δεν αποτελεί εξαίρεση το ΝΒΑ. Μπορεί να υπάρχουν περισσότερα χρήματα, αλλά οι δυσκολίες είναι αντικειμενικές και δεν κάνουν εξαιρέσεις. Για να τελειώσει η περασμένη σεζόν, όλοι μπήκαν σε μια φούσκα, τίποτα δεν έμοιαζε με όσα ξέραμε και όλοι προσαρμόστηκαν σε μια νέα πραγματικότητα.

Οι ημερομηνίες διαταράχθηκαν, η σεζόν τελείωσε τον Οκτώβριο και η νέα άρχισε 22 Δεκεμβρίου. Άλλοι παίκτες προέρχονται από πολύ μικρή διακοπή και νιώθουν κουρασμένοι, άλλοι από τεράστια αποχή και χρειάζονται χρόνο και όλα αυτά μπορεί να τα λέγαμε θεωρητικά, αλλά πλέον βλέπουμε να επηρεάζουν στην πράξη.

Η σεζόν στο ΝΒΑ έχει ξεκινήσει και έχουμε κάθε βράδυ εκπλήξεις. Φαβορί δεν υπάρχουν, παίκτες είναι σε χειρότερη κατάσταση απ' ότι περιμέναμε, άλλοι ψάχνουν σταθερότητα, προβλήματα υπάρχουν και με τον κορονοϊό, οι ΗΠΑ έχουν αναταράξεις σε όλα τα επίπεδα και όλα τα παραπάνω έχουν αντίκτυπο στο παρκέ.

Πάμε να δούμε αναλυτικά:

Οι Κλίπερς ξεκίνησαν με νίκη επί των Λέικερς με 116-109, ενώ οι Ουόριορς έχασαν από τους Νετς. Οι Ρόκετς είχαν θέματα με κορονοϊό έχασαν παίκτες και παιχνίδια στο παρκέ, ενώ συνεχίζουμε με τους Καβαλίερς που έχουν μπει με άγριες διαθέσεις στο παρκέ και αντέχουν με καλό ρεκόρ.

Οι Νικς ξεκίνησαν με ήττα από τους Πέισερς και εκεί που περιμέναμε μια από τα ίδια, όλα άλλαξαν και είναι πια στο 5-4, με τα δεδομένα να αλλάζουν. Οι Ουίζαρντς με τον νεοφερμένο Ουέστμπρουκ και τον Μπιλ ανεβασμένους πάνε από ήττα σε ήττα, ενώ σε πολύ κακή κατάσταση έχουν εμφανιστεί και οι Ράπτορς, ενώ σε αυτή την δυάδα μπαίνουν και οι Πίστονς με κακές εμφανίσεις.

Οι Μπακς ξεκίνησαν με ήττα, την ξεπέρασαν, νίκησαν, αλλά δείχνουν να μην έχουν σταθερότητα, με σπουδαίες νίκες να ακολουθούνται από ήττες.

Οι Σίξερς δείχνουν χαρακτηριστική σταθερότητα και είναι στην κορυφή, αλλά πλέον έχουν θέματα με τον κορονοϊό να ξεπεράσουν. Οι Πέισερς εντυπωσιάζουν και είναι στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας, οι Σέλτικς είναι πολύ καλοί με 7-3 και οι Μάτζικ αποτελούν έκπληξη με την θέση τους μέχρι τώρα και τα αποτελέσματα τους. Οι Νετς είναι στο 5-5 με τον Ίρβινγκ να κάνει τα... δικά του και τον Ντουράντ εκτός με βάση το πρωτόκολλο για τον κορονοϊό, ενώ ο Ντινγουίντι τραυματίστηκε και είναι εκτός για όλη την σεζόν.

Οι Χοκς έχουν πάρει κάποιες μεγάλες νίκες, αλλά η πρώτη... φαγωμάρα είναι γεγονός, με στόχο τον Τρέι Γιανγκ, που φέτος ψάχνει τα πατήματα του σε σχέση με τους συμπαίκτες του. Οι Χόρνετς παλεύουν να βρουν σταθερότητα με πίστη στο εγχείρημα τους, ενώ ούτε οι Χιτ έχουν ξεκινήσει καλά.

Από την άλλη πλευρά, οι Λέικερς ξεκίνησαν με ήττα, αλλά τα πάνε καλά και είναι στο 7-3. Απίθανη έκπληξη αποτελεί η θέση των Σανς, που έχουν κάνει νίκες και έχουν γυρίσει κεφάλια. Οι Κλίπερς έχουν κάνει πολύ κακές ήττες και μερικές μεγάλες νίκες και Τζαζ και Ουόριορς είναι στο 5-4, με την ομάδα του Σαν Φρανσίσκο να ξεκινά απελπιστικά άσχημα, αλλά να βρίσκει τελικά νίκες.

Οι Μάβερικς δεν έχουν σταθερότητα, το ίδιο και οι Μπλέιζερς που έχουν κάνει μεγάλες νίκες και ήττες που ίσως δεν περίμενε κανείς. Οι Σπερς είναι σε παρόμοια κατάσταση, με απρόσμενες νίκες και ήττες.

Οι Θάντερ έχουν σκαμπανεβάσματα, το ίδιο και οι Πέλικανς, όπως και οι Κινγκς. Οι Ρόκετς παλεύουν με τα εσωτερικά προβλήματα και τεράστια έκπληξη είναι η θέση των Νάγκετς, που είναι χαμηλά και δεν ανταποκρίνονται στις υψηλές προσδοκίες. Τελευταίοι και καταϊδρωμένοι οι Τίμπεργουλβς που έχασαν τον Τάουνς και βυθίζονται.

Τίποτα δεν μοιάζει δεδομένα, καμία αγωνιστική. Κάθε ένας μπορεί να πάει μια νίκη από τον άλλο, άσχετα από την θέση που βρίσκεται ή από τα προγνωστικά. Οι ανατροπές είναι πάρα πολλές. Οι Μάβερικς σκόρπισαν τους Κλίπερς, οι Καβαλίερς τους Σίξερς, οι Χόρνετς τους Νετς. Οι Νικς διέλυσαν τους Μπακς, οι Γκρίζλις τους Νετς, οι Μπλέιζερς τους Λέικερς. Κάθε αγωνιστική και κάτι... τρελό.

Οι Μπακς «πάτησαν» τους Χιτ με 144-97 και την επόμενη ημέρα απλά έχασαν με 119-108. Οι Κινγκς δεν χαρίστηκαν στους Νάγκετς, αλλά έχασαν από τους Ρόκετς. Οι Νετς δεν λυπήθηκαν τους Τζαζ και κέρδισαν με 130-96, ενώ και οι Μπουλς έκανα την έκπληξη και κέρδισαν τους Μπλέιζερς με 111-108, ενώ το ίδιο έκαναν κα με τους Μάβερικς, που τους νίκησαν με 118-108.

Η λίστα δεν τελειώνει και αυτό δείχνει μόνο ένα πράγμα. Το ΝΒΑ δεν είναι όπως το έχουμε συνηθίσει και οι ανατροπές είναι παντού. Οι ομάδες επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες και αυτό βγαίνει στο παρκέ.

 

NBA Τελευταία Νέα