Ουίζαρντς - Μπουλς 130-133

Φώτης Καρακούσης
Ουίζαρντς - Μπουλς 130-133

bet365

Αυτός ο τίτλος θα μείνει όλη την χρονιά όπως φαίνεται, καθώς ο Ράσελ Ουέστμπρουκ κόντρα στους Μπουλς έκανε το τέταρτο συνεχόμενο triple double του, αλλά οι... μάγοι ηττήθηκαν με 133-130 γνωρίζοντας την 5η τους ήττα σε ιράθμα ματς.

Η συνήθεια που έγινε λατρεία στους φετινούς Ουίζαρντς στα πρώτα ματς του νέου πρωταθλήματος. Ο νεοαποκτηθείς Ράσελ Ουέστμπρουκ και κόντρα στους Μπουλς πέτυχε triple double και έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του NBA μαζί με τον Όσκαρ Ρόμπερτσον την περίοδο 1961-62 που πετυχαίνει 4 φορές trile double στα ισάριθμα πρώτα ματς που αγωνίστηκε, με τους... μάγους ωστόσο να χάνουν για πέμπτη φορά. Οι Ουίζαρντς μετράνε 0-5 καθώς ηττήθηκαν και από τους... ταύρους με 133-130 που με την σειρά τους έφτασαν στο 2-3.

Οι πρωτευουσιάνοι θα μπορούσαν να κερδίσουν, αλλά δύο φάσεις έκριναν σε μεγάλο σημείο το πολύ όμορφο η αλήθεια είναι ματς. Αρχικά η τάπα που έριξε ο ΛαΒίν στον Ουέστμπρουκ και στην συνέχεια το τεράστιο λάθος του Μπιλ που την στιγμή που ήταν έτοιμος να βάλει ένα εύκολο καλάθι και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του 13 δεύτερα πριν το τέλος, έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του. Έτσι ήρθε η 5η σερί ήττα μετά και την αψυχολόγητη επαναφορά του Χατσιμούρα που ενώ ήθελε 5 δεύτερα, χρόνος που στο NBA άνετα γίνεται επίθεση, πέταξε την μπάλα πίσω από την σέντρα με συνέπεια να την κλέψουν οι Μπουλς.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Πόρτερ με 28 πόντους, με τον ΛαΒίν να έχει 22 και τους Κάρτερ και Ουάιτ από 16. Για τους ηττημένους οι Μπράιαντ και Μπιλ είχαν από 28, ο Ουέστμπρουκ 22 με 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ και ο Χατσιμούρα 17.

 

NBA Τελευταία Νέα