Τζον Χορστ για Αντετοκούνμπο: «Του συμπεριφερθήκαμε όπως σε όλους, έπαιζα μπάσκετ με τα αδέρφια του»

Τζον Χορστ για Αντετοκούνμπο: «Του συμπεριφερθήκαμε όπως σε όλους, έπαιζα μπάσκετ με τα αδέρφια του»

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Τζον Χορστ για Αντετοκούνμπο: «Του συμπεριφερθήκαμε όπως σε όλους, έπαιζα μπάσκετ με τα αδέρφια του»

bet365

Ο general manager των Μιλγουόκι Μπακς, Τζον Χορστ αποκάλυψε το παρασκήνιο της υπογραφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και τα μονά που έχει παίξει με τα αδέρφια του.

Στα χέρια του Τζον Χορστ τοποθετήθηκε το μέλλον των Μιλγουόκι Μπακς. Η υπογραφή (ή όχι) του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην supermax επέκτασή του, θα καθόριζε το αύριο του οργανισμού. Και την... καυτή πατάτα κρατούσε ο 37χρονος general manager. Κοιτώντας πίσω, ο Χορστ (μιλώντας στο Athletic) παραδέχτηκε πως ήταν μία διαδικασία που ήταν εκτός ελέγχου.

«Στο τέλος της ημέρας, η απόφαση ήταν του Γιάννη. Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις, δεν υπάρχουν οικονομικοί όροι για να συμφωνηθούν. Είναι αυτό που είναι. Υπήρχε μεγάλη νευρικότητα, η οποία πάει μαζί με μία τόσο σημαντική απόφαση. Δεν έχεις τον έλεγχο, έτσι; Όταν είδα εκείνο το ποστ στο Instagram ηρέμησα», παραδέχτηκε ο Χορστ.

Ο GM των Μπακς αναφέρθηκε και στις πρώτες ημέρες του Giannis στο Μιλγουόκι. «Ξέρουμε ο ένας τον άλλον αρκετά χρόνια. Του συμπεριφερθήκαμε - και στην οικογένειά του - όπως σε όλους. Δεν το κάναμε επειδή ξέραμε ότι θα γίνει MVP. Ούτε επειδή θα γίνει ό,τι έγινε. Με ξέρετε, είμαι εθισμένος με το μπάσκετ. Ο Κώστας ήταν 15 ετών και ο Αλεξ νομίζω 11. Ερχόντουσαν και παίζαμε τα πρωινά, πέντε εναντίον πέντε, δύο εναντίον δύο. Ο Γιάννης ήταν παραδίπλα στις εγκαταστάσεις και η οικογένεια έμενε απέναντι από το γήπεδο. Τα αδέρφια του ήταν στις εγκαταστάσεις και παίζαμε όποτε μπορούσαμε».

Ο Χορστ μίλησε για τη δικαίωση του συστήματος του ΝΒΑ, για την ανανέωση του Γιάννη και πρόσθεσε: «Δεν ήταν εύκολη η απόφασή του. Το σκέφτηκε αρκετά και στο τέλος εμπιστεύτηκε έναν οργανισμό , ο οποίος προσπαθεί να γίνει σπουδαίος κάθε χρόνο, όχι μία φορά. Δείχνει πολλά για τον Giannis η απόφαση να μείνει. Και τη θέληση που έχει να νικήσει και να είναι μέρος μιας κουλτούρας όπου η νίκη πάει πρώτη. Και σε μία ομάδα, η οποία θα του δώσει τα υλικά για να μπορέσει να διεκδικεί κάτι καλύτερο κάθε χρόνο. Ο στόχος μας είναι αυτός, να δημιουργήσουμε μία τέτοια κουλτούρα και να κερδίζουμε σε υψηλό επίπεδο. Δεν έχουμε φτάσει στον υπέρτατο στόχο ακόμη, αλλά νομίζω ότι βελτιωνόμαστε και γινόμαστε καλύτεροι»

 

NBA Τελευταία Νέα