Λέικερς: Επιστροφή στον...θρόνο, αφιερωμένο στον Κόμπι! (pic & vid)

Λέικερς: Επιστροφή στον...θρόνο, αφιερωμένο στον Κόμπι! (pic & vid)

Νίκος Καρφής
Λέικερς: Επιστροφή στον...θρόνο, αφιερωμένο στον Κόμπι! (pic & vid)

bet365

Το 2020 φεύγει και βρίσκει τους Λέικερς στην κορυφή του ΝΒΑ, οι οποίοι αφιέρωσαν τον τίτλο στον αδικοχαμένο Κόμπι.

Ετοιμαζόμαστε να αποχαιρετήσουμε το 2020 και το σίγουρο είναι πως σε κανέναν δεν θα λείψει.

Μια χρονιά που ήρθαν τα πάνω-κάτω στις ζωές όλων των ανθρώπων με τον κορονοϊό.

Μια σεζόν που πήρε μαζί της τον τεράστιο Κόμπι Μπράιαντ που πλέον παίζει μπάσκετ στη γειτονιά των αγγέλων μαζί με την κόρη του, Τζίτζι και άλλους 7 ανθρώπους που ήταν στο μοιραίο ελικόπτερο.

Το 2020 όμως είναι η χρονιά της επιστροφής για τους Λέικερς.

Οι Λέικερς αγνοούσαν τον τίτλο από το 2010, τότε που ο Black Mamba τους είχε οδηγήσει στον τίτλο, παίρνοντας το 5ο δαχτυλίδι της καριέρα τους.

Έπρεπε να περιμένουν αρκετά χρόνια για να φτάσουν στη Γη της Επαγγελίας. Έπρεπε να δημιουργήσουν ένα top δίδυμο με ΛεΜπρόν και Ντέιβις.

To απίθανο δίδυμο του τίτλου

Ο ΛεΜπρόν ήθελε να μεγαλώσει τον μύθο του πριν την έναρξη των playoffs. Έψαχνε τρόπο να πάρει το 4ο πρωτάθλημα της καριέρας του. Επίσης ήθελε να πάρει τίτλο με 4η διαφορετική ομάδα. Ο Άντονι Ντέιβις ήταν ο ιδανικός συμπαίκτης για τον Βασιλιά στον δρόμο για το πρωτάθλημα. Φυσικά το ίδιο ισχύει και από την ανάποδη. Οι 2 τους συνέθεσαν ένα φοβερό δίδυμο, έβαλαν στην άκρη τους εγωισμούς τους και έπαιξαν εντυπωσιακό μπάσκετ στην postseason. Γιατί όπως απάντησε ο ΛεΜπρόν στον Κάιρι Ίρβινγκ που πέταξε το... καρφί του, «Εγώ και ο Ντέιβις δεν ζηλεύουμε ο ένας τον άλλον».

Στο παρελθόν ο Βασιλιάς είχε ομαδάρες στους Χιτ, με τους οποίους πανηγύρισε 2 τίτλους.Ντουέιντ Ουέιντ, Ρέι Άλεν, Κρις Μπος, Σέιν Μπατίρ, Ρασάρντ Λιούις και η λίστα συνεχίζεται. Και στους Καβς ήταν παρέα με τον Κάιρι Ίρβινγκ, ενώ κατέφτασε ο Κέβιν Λοβ που ήταν superstar, ερχόμενος από τους Τίμπεργουλβς. Από το τελευταίο του πρωτάθλημα το 2016 και μετά ψαχνόταν σχετικά με τον άνθρωπο που θα βάλει δίπλα με σκοπό να τον βοηθήσει να φτάσει και πάλι στη Γη της Επαγγελίας. Αδυνατούσε να να βρει έναν συμπαραστάτη, έναν ποιοτικό παίκτη που δεν θα λύγιζε στις δύσκολες στιγμές, που θα μπορούσε να κουβαλήσει την ομάδα, όταν ο ΛεΜπρόν δεν ήταν καλά σε ένα ματς. Αυτό του το έχει προσφέρει στον υπέρτατο βαθμό ο «Μονόφρυδος».

Οι Λέικερς κατάφεραν να πιάσουν τους Σέλτικς στα πρωταθλήματα, με τον Ντέιβις να προσφέρει ασφάλεια στον LBJ και παρέα να συνθέτουν ένα πρωταθληματικό δίδυμο που δεν μπορούσε να χάσει από κανέναν. Οι 2 τους ήξεραν τι να κάνουν σε κάθε στιγμή που οι αντίπαλοι πήγαν να τους δημιουργήσουν πρόβλημα κατά τη διάρκεια των playoffs.

Η πορεία μέχρι την κορυφή

Οι Λέικερς ήταν το μεγάλο φαβορί για τίτλο, ωστόσο πάντα έμπαιναν μουδιασμένα στις σειρές. Είδαν το έργο να επαναλαμβάνεται τόσο με Μπλέιζερς όσο και με Ρόκετς. Έχασαν τα Games 1 στους 2 πρώτους γύρους, όμως απάντησαν έξοχα στους αντιπάλους, ενώ βρήκαν τρόπους να πετάξουν εκτός και τους αξιόμαχους Νάγκετς των Μάρεϊ και Γιόκιτς. Το Ντένβερ τους ζόρισε, ωστόσο παίκτης-κλειδι ήταν ο Χάουαρντ που με το... ξύλο που έριξε στον Joker τον εκνεύρισε και του χάλασε το μυαλό, κάνοντας πιο εύκολο το έργο για τους Ντέιβις και ΛεΜπρόν.

Στους τελικούς μπορεί το έργο τους να έγινε πιο εύκολο λόγω των τραυματισμών των Αντεμπάγιο-Ντράγκιτς, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να τους πάρει τη χαρά του τίτλου. Οι Λέικερς έλεγχαν πάντα τη σειρά με το Μαϊάμι, το οποίο κατέθεσε την ψυχή του με ένα Μπάτλερ βγαλμένο από όνειρο. Όμως οι λιμνάνθρωποι έβρισκαν πάντα απαντήσεις, ΛεΜπρόν-Ντέιβις έπαιζαν σαν σταρ και έτοιμοι για κούπα, ενώ πήραν βοήθειες και από Ρόντο, Καρούσο, KCP και Μάρκους Μόρις.

Δίκαια έφεραν το πρωτάθλημα ξανα στο Λος Άντζελες, αφού έφτιαξαν μια εξαιρετική ομάδα που ήξερε πως να ανταποκριθεί σε κρίσιμα σημεία μέσα στα playoffs. Οι Χιτ το... πάλεψαν, ωστόσο στο τέλος υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα των Λέικερς που πήρε το δαχτυλίδι, επικρατώντας με 4-2.

Στους τελικούς του ΝΒΑ μπορεί οι Χιτ να ήταν καλύτερα δουλεμένη ομάδα από τον προπονητή τους, αλλά οι Λέικερς είχαν τους 2 κορυφαίους παίκτες των τελικών. Και είναι πολύ δύσκολο να χάσεις τελικούς όταν οι 2 κορυφαίοι παίκτες της σειράς ανήκουν στη μία ομάδα και έχεις συνοδοιπόρο τον μπαρουτοκαπνισμένο και πανέξυπνο point guard που ακούει στο όνομα Ραζόν Ρόντο.

Για τον Κόμπι

Οι Λέικερς κατά τη διάρκεια της σεζόν δεν έβγαλαν ποτέ από το μυαλό τους τον αδικοχαμένο Κόμπι. Έπαιζαν και για αυτόν και ήθελαν όσο τίποτα άλλο να του αφιερώσουν τον τίτλο. Πάλευαν για να τον κάνουν περήφανο από εκεί ψηλά.

Τελικά το κατάφεραν, στέλνοντας και ένα δαχτυλίδι στη γειτονιά των αγγέλων για τον κορυφαίο παίκτη που έχει φορέσει ποτέ τα μωβ και τα μπλε.

Οι φανέλες που φορούσαν (οι μαύρες) ήταν αφιερωμένες σε εκείνον και έδιναν δύναμη σε όλη την ομάδα.

Ο Κόμπι τους προστάτευε από εκεί ψηλά και μάλιστα μέχρι και ο Ντέιβις φώναξε «Κόμπι» στη δική του κορυφαία στιγμή.

Ο Άντονι Ντέιβις ευστόχησε στο buzzer beater τρίποντο που επιχείρησε στον δεύτερο τελικό της Δύσης μεταξύ των Λέικερς με τους Νάγκετς και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Λος Άντζελες με 105-103.

Μετά το νικητήριο σουτ, ο σταρ των Λέικερς γύρισε προς τον πάγκο και φώναξε «Κόμπι» σε μία ιδιαίτερη στιγμή. Ο Κόμπι ήταν εκεί μαζί τους και πάντα θα είναι όπου παίζουν οι Λέικερς.

 

NBA Τελευταία Νέα