Στεφ Κάρι: Η εκκίνηση τον σόκαρε, αλλά οφείλει να συνέλθει όσο το δυνατόν συντομότερα (pics)

Στεφ Κάρι: Η εκκίνηση τον σόκαρε, αλλά οφείλει να συνέλθει όσο το δυνατόν συντομότερα (pics)

Αντωνία Σπανού
Στεφ Κάρι: Η εκκίνηση τον σόκαρε, αλλά οφείλει να συνέλθει όσο το δυνατόν συντομότερα (pics)

bet365

Ο Στεφ Κάρι έχει σοκαριστεί από την εκκίνηση των Ουόριορς, αλλά οφείλει να βγει μπροστά ως ηγέτης και να ξεκινήσει εκείνος πρώτα να «φοβίζει» τις αντίπαλες άμυνες.

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στο Άρσεναλ - Τσέλσι. |21+

Ο Στεφ Κάρι μάλλον έχει σοκαριστεί σε αυτά τα δύο πρώτα ματς της σεζόν και όχι άδικα. Ενώ πριν την έναρξη άπαντες ήταν γεμάτοι αισιοδοξία, τα κόλπα του Κάρι έδιναν μια έξτρα λάμψη στο ΝΒΑ, η προσγείωση ήταν τόσο απότομη, που μάλλον έχει ταρακουνήσει για τα καλά τους Ουόριορς και ειδικά τον ηγέτη τους.

«Αυτή η σεζόν είναι διαφορετική», σχολίασε μετά την δεύτερη ήττα της ομάδας του, από τους Μπακς αυτή την φορά με 138-99. «Χωρίς την πίεση που είχαν οι Ουόριορς τα περασμένα χρόνια, Προφανώς είχαμε το DNA του πρωταθλητή και καταλαβαίναμε τις προσδοκίες γύρω από τον οργανισμό και αυτό θέλαμε. Φέτος είναι διαφορετικά. Είναι ένα νέο γκρουπ. Θα ήταν τέλεια να είχαμε τον Κλέι, αλλά αυτό δεν γίνεται να μας ορίσει.

Πρέπει να πάρουμε τα 2 επόμενα και να πάμε στο 2-2. Σε αυτό πρέπει να συγκεντρωθούμε. Να μείνουμε σε αυτό. Να δούμε τα λάθη και να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι. Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι προσπαθούμε και είμαστε ανταγωνιστικοί και αυτό θα μας βοηθήσει να προσπεράσουμε όλο αυτό.

Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει. Να συγκεντρωθούμε σε αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε. Όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλουμε και χάνεις σουτ, υπάρχει μια πίεση και κανείς δεν σκέφτεται. Το μπασκετικό IQ της ομάδας πρέπει να βελτιωθεί αυτές τις στιγμές, όπου τα σουτ δεν μπαίνουν και προσπαθούμε να βάλουμε εύκολα καλάθια.».

Τα πράγματα για τους Ουόριορς είναι πολύ δύσκολα. Με τον Τόμπσον και πάλι εκτός, οι Ουίγκινς και Ούμπρε είναι πολύ κακοί. Έχουν και οι δύο μαζί 14/28 εντός παιδιάς και 2/21 από το τρίποντο.

«Τα βιώνουμε όλα μαζί ως ομάδα. Δεν περιμέναμε να είναι τόσο δύσκολα, τόσο νωρίς, αλλά ξέραμε ότι θα έχουμε μακρύ δρόμο, μακρύ ταξίδι. Μπορεί να μοιάζουμε πολύ διαφορετικοί σε δύο εβδομάδες, μετά από έναν μήνα, πρέπει να περιμένεις».

Kelly Oubre is 0/20 other than dunks and Oubre/Curry/Wiggins are shooting 28% through two games. Warriors have lost by a combined 65 PTS. What’s going wrong with Golden State?

Δημοσιεύτηκε από NBA Buzz στις Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2020

ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ

O Κάρι, μετά την περσινή περιπέτεια του, φάνηκε να επιστρέφει με νέες προσδοκίες. Ο ίδιος άρχισε τα κόλπα του από το τρίποντο και άφησε να εννοηθεί ότι οι Ουόριορς θα βγουν με άλλο αέρα φέτος. Γρήγορα όμως φαίνεται απελπισμένος και αυτό είναι ίσως το πιο απογοητευτικό.

Η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο πέρασε δύσκολα πέρυσι, κάτι στο οποίο σίγουρα δεν ήταν συνηθισμένη. Ο Κάρι το έζησε κυρίως ως θεατής, φέτος όμως η φόρα του κόπηκε απότομα. Στο παρκέ οι δύο βαριές ήττες πλήγωσαν τον αστέρα της ομάδας και ο εγωισμός του έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα.

Ο Στεφ δεν έχει πολλά να κάνει. Πρέπει να ηγηθεί εντός παρκέ και να ηρεμήσει εκτός. Η απογοήτευση του φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού, σίγουρα δεν έχει μάθει να χάνει, αλλά πρέπει και εκείνος να προσαρμοστεί. Οι Ουόριορς δεν έχουν στην σύνθεση τους Ντουράντ, Τόμπσον, Ιγκουοντάλα, ούτε καν Γκριν. Δεν είναι η ομάδα φόβητρο, αλλά αν απογοητευτούν όλοι τόσο πολύ, τόσο γρήγορα, δύσκολα θα ανακάμψουν.

Ο Κάρι φάνηκε να έχει κέφι και διάθεση, πριν την έναρξη της σεζόν και έπειτα από τις ήττες φαίνεται τουλάχιστον απογοητευμένος. Οι φωτογραφίες με τον ίδιο να κοιτάει στο κενό, στα δύο ματς δεν τον κολακεύουν και ως ηγέτης οφείλει να σταθεί και στους νεότερους. Σίγουρα έχει μάθει αλλιώς, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει και οφείλει εκείνος να δείξει τον δρόμο.

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι αν βγει εκείνος μπροστά με τις μεγάλες εμφανίσεις του, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι και απλά χρειάζονται χρόνο παίκτες που παίζουν ελάχιστα μαζί. Πρέπει να τον ψάξουν παραπάνω στο παρκέ και εκείνος να σουτάρει στις ευκαιρίες που έχει.

Το ΝΒΑ και τα σόσιαλ μίντια στην Αμερική δεν λυπούνται κανέναν και φυσικά ούτε πρόκειται να το κάνουν για τον Κάρι. Για την ώρα, η κριτική είναι έντονη και ο Κάρι οφείλει να βγει από αυτό το παιχνίδι. Αμφισβητείται ως ηγέτης, ακόμα και ως κορυφαίος όντας τόσο απογοητευμένος με την ομάδα που οφείλει να περάσει μια ολόκληρη σεζόν μαζί της.

Μια νίκη σίγουρα θα βοηθήσει και καλό θα ήταν να έρθει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για τους Ουόριορς. Δεν είναι λύση να αποφεύγει τις ευθύνες οποιοσδήποτε, κανείς δεν περιμένει η ομάδα του Κερ να πάει για το πρωτάθλημα, αλλά ο Κάρι διακυβεύει πράγματα και οφείλει να συνέλθει, αλλά και να σταθεί και στην ομάδα του, που τον έχει ανάγκη.

 

NBA Τελευταία Νέα