Αντετοκούνμπο: Αλλάζει τον τρόπο που εκτελεί βολές για να βελτιώσει την ευστοχία του (vid)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Αντετοκούνμπο: Αλλάζει τον τρόπο που εκτελεί βολές για να βελτιώσει την ευστοχία του (vid)

bet365

O Γιάννης Αντετοκούνμπο αλλάζει το παιχνίδι του. Κάθε χρόνο φέρνει κάτι καινούργιο στο... τραπέζι. Στο πρώτο ματς της preseason αποκαλύφθηκε ο διαφορετικός μηχανισμός στις ελεύθερες βολές.

Του έχει στοιχήσει αρκετά. Η γραμμή των ελεύθερων βολών αποδείχτηκε το δικό του... μαρτύριο. Με μπόλικη αστοχία και airball. Με τους περισσότερους να δείχνουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και να αναρωτιούνται «αυτός είναι ο MVP σας;». Ο Giannis προσπαθεί να το αλλάξει. Με μπόλικη προπόνηση. Και έναν διαφορετικό μηχανισμό στην εκτέλεση των βολών.

Τις πέντε πρώτες σεζόν του στο ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο είχε ένα τίμιο 72%. Πέρσι, ωστόσο, το ποσοστό... βυθίστηκε στο 63.3% . Σύμφωνα με το Athletic, o MVP αποκάλυψε τη νέα ρουτίνα του όταν πάει στη γραμμή. Με τον νέο μηχανισμό να επιβάλλει να έχει την μπάλα κοντά στο κορμί του, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα της απελευθέρωσης, να έχει περισσότερη δύναμη στο σουτ.

Στο ματς με τους Μάβερικς, παρά την αγκωνιά που δέχτηκε στην αρχή, ο Giannis είχε 6/7 βολές. Ακόμη είναι αρχή για να διαπιστώσουμε αν ο μηχανισμός λειτουργεί. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο «Κούνμπο» θα συνεχίσει την προσπάθεια για να βελτιωθεί.

«Δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι. Περίπου ενάμισι μήνα πριν άλλαξα κάτι, αλλά αυτό είναι στο παρελθόν. Δεν το σκέφτομαι και δεν σκέφτομαι τις ελεύθερες βολές. Έτσι σουτάρω την μπάλα τώρα», δήλωσε μετά το ματς.

NBA NEWS FEED