ΛεΜπρόν Τζέιμς: «Μοχλός πίεσης» το νέο συμβόλαιο για να μεγαλώσει την κληρονομιά του

ΛεΜπρόν Τζέιμς: «Μοχλός πίεσης» το νέο συμβόλαιο για να μεγαλώσει την κληρονομιά του

Μιχάλης Γκιουλένογλου
ΛεΜπρόν Τζέιμς: «Μοχλός πίεσης» το νέο συμβόλαιο για να μεγαλώσει την κληρονομιά του

bet365

Ένα νέο συμβόλαιο, αξίας $85.000.00, στην ηλικία των 35 ετών. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς απέκτησε έναν απίστευτο «μοχλό πίεσης» στο Λος Άντζελες και να έχει το δικαίωμα να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο την κληρονομιά του.

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Μία πελώρια στοίβα από σκονισμένα βιβλία. Μπασκετικά κιτάπια γεμάτα από κατορθώματα και... μύθους. Το παρελθόν. Το παρόν. Και το μέλλον του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Σημασία έχει τι θα αφήσεις ξωπίσω σου. Αυτό θα μαρτυρά τα κατορθώματα ενός αθλητή. Την κληρονομιά του.

Αυτή του ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι κάτι παραπάνω από πλούσια. Είτε εξεταστεί από την πλευρά των κερδισμένων χρημάτων, είτε απ' αυτή των τίτλων.

Ο ίδιος φροντίζει να την... ταΐζει. Σε κάθε πιθανή ευκαιρία. Η κληρονομιά του είναι σχεδόν αχόρταγη. Όπως η φωτιά... αγκαλιάζει τα ξύλα και τα κάνει δικά της.

Στο «τότε» ήταν η λαχτάρα που είχε να κυριαρχήσει.

Στο «τώρα» είναι η δύναμη να ελέγχει – για κοινό όφελος – έναν ολόκληρο οργανισμό.

Στο «μετά» θα είναι τα πάντα: οι πόντοι, τα πρωταθλήματα, η φιλανθρωπία, ο πολιτικός και κοινωνικός ακτιβισμός.

Το παρόν συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Για να μπορέσει να... θεριέψει το αύριο. Αυτό έχει σημασία. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, δίχως να μένει ελεύθερος, υπέγραψε ένα νέο συμβόλαιο με τους Λος Άντζελες Λέικερς. Δύο ήταν οι μεγάλες αλλαγές. Ουσιαστικά πρόσθεσε ένα χρόνο στην ήδη υπάρχουσα συμφωνία και ταυτόχρονα αρνήθηκε την επιλογή που είχε – και χρησιμοποιούσε στα τέσσερα τελευταία συμβόλαιά του - για να μείνει ελεύθερος στον τελευταίο χρόνο (του προηγούμενου συμβολαίου του).

Πάντα με το αζημίωτο, έναντι $85.000.000!

H προμνησία του Πελίνκα

Για τους Λέικερς η διαδικασία δεν είναι άγνωστη. Ούτε για τον νυν general manager Ρομπ Πελίνκα. Αυτό το... έργο το έχει δει ξανά. Ένα γλυκό deja-vu (προμνησία). Πριν από μερικά χρόνια, όταν οι πρωταθλητές είχαν δώσει ξανά «γη και ύδωρ» σε έναν 35χρονο. Πελάτη του (τότε εκπρόσωπου παικτών) Πελίνκα.

Τον αθλητή τον ονόμαζαν Κόμπι Μπράιαντ. Τότε οι Λέικερς κόμπαζαν πως τον κράτησαν για πάντα στα χρυσαφί και μοβ. Για τον ΛεΜπρόν κανείς δεν μπορεί να το υποστηρίξει. Δεν είναι παιδί του Λος Άντζελες. Φιλοδοξεί να γίνει, όμως.

Κάπως έτσι, ο ΛεΜπρόν στην ηλικία των 38 χρόνων – και οκτώ μήνες μεγαλύτερος σε σχέση με τον Κόμπι - θα καρπωθεί $44.474.988. Όχι και άσχημα...

Από τη σεζόν 2016-2017, όταν και... έσπασε το «όριο του Τζόρνταν» στο συμβόλαιό του (πάνω από $30 εκατομμύρια για ένα χρόνο), ο Τζέιμς θα κερδίσει (μέχρι τη σεζόν 2022-2023) $259.000.000. Πολλά περισσότερα απ' όσα εισέπραξε στις πρώτες 13 σεζόν της καριέρας του!

Μικρό το κακό, μπορεί να πει κάποιος. Όχι ακριβώς. Η κίνηση του Τζέιμς είναι μελετημένη. Με απώτερο σκοπό να γιγαντώσει και άλλο ό,τι αφήσει πίσω του, όταν αποφασίσει πως το τέλος έφτασε.

Η επιλογή του Τζέιμς είναι απλή: Με έναν χρόνο παραπάνω, θα έχει για λίγο ακόμα έναν μοχλό πίεσης στους Λέικερς.

Για να κάνουν αυτό που θέλει. Αυτό που χρειάζεται. Με σκοπό να κερδίσουν και άλλα πρωταθλήματα.

Η σχέση δεν είναι αποκλειστικά εκμετάλλευσης. Και οι πρωταθλητές είναι κερδισμένοι, γιατί έχουν βρει έναν «μαγνήτη» στο πρόσωπο του Τζέιμς. Και σε αντίθεση με τον Κόμπι, υπάρχουν αρκετοί παίκτες που γουστάρουν να παίξουν στο πλευρό του.

Δεν πρέπει να λησμονήσουμε πως για χάρη του... ξηλώθηκε όλη η ομάδα, προκειμένου να έρθει στο Χόλιγουντ ο Άντονι Ντέιβις.

Ο τίτλος ήρθε ξανά στο Λος Άντζελες με τους όρους που έθεσε ο Τζέιμς. Καθαρά και ξάστερα.

Για χάρη του το ρόστερ διαφοροποιήθηκε (Χάρελ, Σρέντερ, Μάθιους) και στα χαρτιά λογίζεται καλύτερο απ' την προηγούμενη σεζόν, για να μπορούν οι Λέικερς να πάνε για το repeat. Και το threepeat!

Δεν χρειάζεται να προτρέχουμε, ωστόσο.

Κυνηγώντας τον... άπιαστο Μάικλ Τζόρνταν!

Δεν το έχει κρύψει. Εκείνο το... φάντασμα θα τον καταδιώκει για πάντα. Ο Μάικλ Τζόρνταν και η δική του κληρονομιά, είναι το «καύσιμο» που... τρέχει τη «μηχανή» του ΛεΜπρόν.

Ό,τι έκανε εκείνος, θέλει να το κάνει καλύτερα. Ο έξτρα χρόνος στο συμβόλαιό του (μέχρι το 2023 και βλέπουμε) σημαίνει και κάτι άλλο: μία τελευταία προσπάθεια για τα έξι δακτυλίδια.

Αυτή τη στιγμή, ο ΛεΜπρόν έχει σχεδόν γεμίσει όλα τα δάκτυλα του ενός χεριού του. Θέλει και άλλα. Και βλέπει το Λ.Α. ως τη γη της δικής του Επαγγελίας.

Είναι δεδομένο πως... πατάει πάνω στα βήματα του Τζόρνταν. Τουλάχιστον στο παρκέ, γιατί εκτός απ' αυτό έχει χαράξει τη δική του ρότα.

Δεν είναι τυχαίο πως το επόμενο καλοκαίρι θα είναι ο διάδοχος του MJ στο κινηματογραφικό φιλμ της ταινίας «Space Jam 2». Με τον Τζόρνταν να είναι ο πρωταγωνιστής στην πρώτη έκδοση.

Υπάρχει, όμως και ένα άλλο κομμάτι. Ίσως το μεγαλύτερο της κληρονομιάς του «Μπρον». Αδιαμφισβήτητο, ακόμη και από τους πιο σκληρούς επικριτές του. Ο Τζέιμς λογίζεται και είναι ένας από τους μεγαλύτερους κοινωνικούς και πολιτικούς ακτιβιστές. Με τον τρόπο του.

Δεν είναι μόνο στο σχολείο που δημιούργησε στο Άκρον του Οχάιο, και βοηθάει εκατοντάδες παιδιά. Πριν από μερικές ημέρες ανακηρύχθηκε ως το αθλητής της χρονιάς από το περιοδικό Time. Περισσότερο για την ανάμειξή του στο κίνημα που καλούσε τους Αμερικανούς να ψηφίσουν. Και όλα αυτά τα έκανε ενώ ήταν στη «φούσκα» του Ορλάντο, στο δρόμο για το 17ο πρωτάθλημα των Λος Άντζελες Λέικερς.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει τουλάχιστον τρία χρόνια στα παρκέ. Και έπειτα θα αποφασίσει αν θέλει να προσθέσει και άλλες σελίδες στο βιβλίο της μπασκετικής ζωής του. Ίσως έχει αφήσει το καλύτερο για το τέλος. Δεν είναι δακτυλίδι, ούτε κάποιο τρόπαιο. Αλλά η θέληση να αγωνιστεί μαζί (ή αντίπαλος) με τον γιο του, Μπρόνι. Υπομονή...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα