Μπλέιζερς: Οι έξυπνες προσθήκες που... φωνάζουν για το βήμα παραπάνω! (pics)

Μπλέιζερς: Οι έξυπνες προσθήκες που... φωνάζουν για το βήμα παραπάνω! (pics)

Νίκος Καρφής
Μπλέιζερς: Οι έξυπνες προσθήκες που... φωνάζουν για το βήμα παραπάνω! (pics)

bet365

Οι Μπλέιζερς προχώρησαν σε πανέξυπνες κινήσεις στην offseason και το gazzetta.gr στέκεται στην παρέα του Λίλαρντ που ενισχύθηκε και κοιτάζει ακόμα ψηλότερα τη νέα σεζόν.

Εντυπωσιακές κινήσεις είδαμε στην offseason, με τους Λέικερς να κλέβουν τiς εντυπώσεις και Σανς και Χοκς να ακολουθούν.

Μπορεί να μην πήραν κάποιο σταρ οι Μπλέιζερς, όμως οι κινήσεις που έκανε είναι καλά μελετημένες.

Κράτησαν τα βαριά χαρτιά τους (Λίλαρντ, ΜακΚόλουμ, Νούρκιτς, Καρμέλο), ενώ προχώρησαν σε προσθήκες ποιότητας, κλείνοντας κάποιες τρύπες στο ρόστερ τους.

Το gazzetta.gr γράφει για την ομάδα που πέρασε δίχως να την... πιάσει το ραντάρ, όμως ξέρει πολύ καλά ότι τη νέα σεζόν θα είναι πολύ πιο έτοιμη.

Κράτησαν τον βασικό κορμό

Φυσικά στους Μπλέιζερς έμειναν ο ηγέτης Ντέιμιαν Λίλαρντ και το... έτερον του ήμιση, Σι Τζέι ΜακΚόλουμ.

Δύο από τα κορυφαία δίδυμα στα γκαρντ στο ΝΒΑ που φέτος θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω με μια ομάδα που έχουν δεθεί και υπηρετούν με ζήλο από την πρώτη στιγμή.

Στη θέση «5» θα βρίσκεται και πάλι το... κτήνος από τη Βοσνία, ο Νούρκιτς που δεν σταματά να βελτιώνεται και να αποτελεί το σημείο αναφοράς μέσα στη ρακέτα.

Φυσικά στο Πόρτλαντ έμεινε ο Καρμέλο, ο οποίος πέρυσι έδωσε απαντήσεις και βοήθησε την ομάδα να μπει στα playoffs, βάζοντας μεγάλα τρίποντα στο play in tournament.

Σημαντικές λύσεις με το σουτ του θα προσφέρει και η αποκάλυψη του περσινού restart, Γκάρι Τρεντ.

Σημαντική αναβάθμιση στους φόργουορντ

Οι Μπλέιζερς δείχνουν γεμάτοι πλέον και στις θέσεις των forwards. Πρόσθεσαν στο δυναμικό τους έναν από τους κορυφαίους 3 & D specialists στο ΝΒΑ, δηλαδή παίκτες που είναι εξαιρετική σε τρίποντο και άμυνα.

Μιλάμε φυσικά για τον Ρόμπερτ Κόβινγκτον που ήρθε για να πάρει τη θέση του βασικού στο «4» όπως όλα δείχνουν, αφού ο Καρμέλο θα έρχεται από τον πάγκο.

Φυσικά ο Ρόμπερτ μπορεί να παίξει και στο «3». Bασικός small forward θα είναι ο θεαματικός, ο ιπτάμενος και νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων, Ντέρικ Τζόουνς που έχασε τον ρόλο του στους Χιτ κατά τη διάρκεια των playoffs.

Το Πόρτλαντ έδειξε να κινείται έξυπνα και έκανε δικούς του δύο πολύ χρήσιμους παίκτες που ταιριάζουν απόλυτα στα θέλω του Τέρι Στοτς και στη χημεία της ομάδας.

Λύσεις στη ρακέτα

Ο Νούρκιτς δεν θα έχει μόνο τον... εύθραυστο Κόλινς να τον βοηθά στη θέση «5». Επέστρεψε ο Ενές Καντέρ που πριν από 2 χρόνια, έκανε μία από τις κορυφαίες σεζόν της καριέρας του στο Πόρτλαντ.

Δίνει βάθος στην ομάδα και την κάνει πιο σκληρή μέσα στη ρακέτα, κάτι που της λείπει ειδικά στους παγκίτες.

Έξυπνη προσθήκη είναι κα ο Χάρι Τζιλς που έδειξε μερικά στοιχεία του ταλέντου του στο Σακραμέντο, αλλά πλέον ανήκει σε μια ομάδα με μεγαλύτερες βλέψεις και καλύτερο ρόστερ.

Εδώ θα πρέπει να εμφανιστεί ακόμα καλύτερος.

Το depth chart των Μπλέιζερς

Στο «1» δεσπόζει ο ηγέτης Ντέιμιαν Λίλαρντ που κάθε χρόνο παρουσιάζεται και καλύτερος, ενώ ψάχνει επιτέλους μια ευκαιρία για το δαχτυλίδι που θέλει να πάει στους Μπλέιζερς. Πίσω του ο δευτεροετής Άνφερνι Σίμονς που έδειξε πέρυσι κάποια στοιχεία του ταλάντου του.

Στο «2» κουμάντο κάνει ο εξαιρετικός Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, ενώ θα τον ξεκουράζουν οι φοβεροί σουτέρ, Γκάρι Τρεντ και Ρόντνεϊ Χουντ (στα καλά του κάνει θαύματα).

Βασικός small forward θα είναι ο... ιπτάμενος Ντέρικ Τζόουνς που θα προσφέρει αθλητικότητα που της λείπει πολύ στην ομάδα, ενώ εκεί μπορούν να παίξουν τόσο ο Κόβινγκτον όσο και ο Καρμέλο ανάλογα με τις ανάγκες του ματς.

Σαν power forward θα ξεκινά ο ειδικός σε άμυνα και τρίποντο, Ρόμπερτ Κόβινγκτον, ενώ από τον πάγκο θα έρχεται ο μπαρουτοκαπνισμένος σκόρερ που έδωσε απαντήσεις πέρυσι, Καρμέλο Άντονι.

Στο «5» κυρίαρχος της ρακέτας, ο Νούρκιτς που φέτος θα παίρνει ανάσες από τον... ατρόμητο Καντέρ (δεν φοβάται να τα βάλει με τον Ερντογάν) και τον Κόλινς που κάνει συγκεκριμένες δουλειές.

cover photo: Κώστας Τόπας

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα