Η απόφαση του MVP: Με το βλέμμα στην απόφαση του Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Η απόφαση του MVP: Με το βλέμμα στην απόφαση του Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Αντωνία Σπανού
Η απόφαση του MVP: Με το βλέμμα στην απόφαση του Γιάννη Αντετοκούνμπο!

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επέστρεψε στο Μιλγουόκι, θα συζητήσει και μπορεί μέχρι τις 21 Δεκέμβρη να έχει έτοιμες ανακοινώσεις. Το ΝΒΑ παρακολουθεί με ενδιαφέρον.

Πού θα κάτσει η μπίλια στο AEK - Παναθηναϊκός; Στη bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+

Η φετινή preseason δεν είχε κάτι το απίστευτα εντυπωσιακό. Οι ομάδες επηρεασμένες από τις γενικότερες συνθήκες της εποχής, ανασυντάχθηκαν, δίχως μεγάλα ρίσκα και οι παίκτες αποφάσισαν να αφήσουν την κατάσταση γενικά σταθερή.

Οι ανταλλαγές ξεκίνησαν, έγινε και το ντραφτ, κάποιες ισορροπίες άλλαξαν και δημιούργησαν νέα δεδομένα, αλλά δεν υπάρχουν συγκλονιστικές κινήσεις, που θα μεταμορφώσουν σε τόσο μεγάλο βαθμό το χάρτη του ΝΒΑ. Πολλές ομάδες έχουν αρκετούς μήνες να παίξουν μπάσκετ και ανυπομονούν να βάλουν τους παίκτες τους πίσω στο παρκέ, οι υπόλοιποι διεκδικούν όσα κέρδισαν ή προσπαθούν να αλλάξουν τα κακώς κείμενα και όλο αυτό είχε έναν βασικό πρωταγωνιστή.

Τα πιο πολλά κείμενα που γράφτηκαν αυτή την preseason είχαν ένα όνομα. Αυτό του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας σταρ του Μιλγουόκι έκανε τις διακοπές του στην Ελλάδα και οι ομάδες του ΝΒΑ, απλά προσπαθούσαν να φτιάξουν το ρόστερ τους έτσι, ώστε υποθετικά αν ο ο Γιάννης πάρει την απόφαση να φύγει από τους Μπακς, να «χωράει» στην ομάδα τους. Είναι απίστευτη η επίδραση που έχει ο Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ και γίνεται φανερό, με όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί για εκείνον.

ΤΟ STORY ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΚΣ

Μετά το τέλος ακόμα μίας αποτυχημένης σεζόν για τους Μπακς, ο Έλληνας σταρ ξεκαθάρισε με τον πιο απόλυτο τρόπο, ότι δεν πρόκειται να ζητήσει ανταλλαγή (μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του), ενώ σχολίασε πως αν τα «Ελάφια» του δώσουν προοπτική θέλει να μείνει στο Μιλγουόκι και να παλέψει για ένα πρωτάθλημα.

Λίγες ώρες μετά προχώρησαν και οι Μπακς στην ίδια δήλωση. Τα «Ελάφια» θα ρισκάρουν να μην τους μείνει τίποτα από τον Γιάννη και να τον χάσουν την επόμενη σεζόν, αφού έχουν ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο ότι δεν πρόκειται να τον δώσουν είτε δεχτεί να ανανεώσει το συμβόλαιο, είτε όχι.

Μπορεί και οι δύο πλευρές να μοιάζουν ξεκάθαρες, αλλά κανείς δεν φαίνεται να τους... πιστεύει. Ο λόγος είναι σχετικά απλός. Μιλάμε για το ΝΒΑ και πολλά λέγονται, αλλά ακόμα περισσότερα γίνονται. Οι Μπακς μπορεί να φαίνονται πανέτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για τον Γιάννη, αλλά την ύστατη ώρα και με ένα εξαιρετικό πακέτο στο τραπέζι, κανείς δεν ξέρει ποιες θα είναι οι σκέψεις τους.

Από την άλλη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει κάθε δικαίωμα να πει κάτι και μετά να τον πείσουν οι ενδιαφερόμενοι και να αλλάξουν τα δεδομένα. Ο Έλληνας σταρ είναι ο MVP του ΝΒΑ και κάθε ομάδα θα τον ήθελε στο ρόστερ της. Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι μπροστά του θα απλωθούν εκτός από χρήματα, προοπτικές που ίσως να δελεάσουν τον παίκτη και να τον πείσουν να πάρει μια άλλη απόφαση, που τελικά θα βοηθήσει και το Μιλγουόκι να έχει κάποιο κέρδος από όλο αυτό.

Η preseason ήταν ένα τεστ για τους Μπακς. Ο Αντετοκούνμπο ήθελε να δει κινήσεις που θα τον έπειθαν για να μείνει και περίμενε υπομονετικά. Τα «Ελάφια» ξεκίνησαν εντυπωσιακά, αλλά το θέμα με τον Μπογκντάνοβιτς, άλλαξε τα δεδομένα.

Ο παίκτης κατέληξε αλλού, ο Γιάννης τον ήθελε και γράφτηκε σε πολλά Μέσα, πως ο Έλληνας σταρ άρχισε να σκέφτεται ξανά, μια απόφαση που είχε πάρει. Εκεί που πολλοί πίστευαν ότι οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει και έβγαινε μια σιγουριά ότι ο Αντετοκούνμπο θα υπογράψει νέο συμβόλαιο όλα άλλαξαν.

Πλέον, όλοι περιμένουν αυτή την απόφαση, κάτω από νέες συνθήκες. Ο «Greek Freak» επέστρεψε πίσω στο σπίτι του και είναι σίγουρο πως θα πάρει την τελική απόφαση και θα την ανακοινώσει, όχι μόνο στην ομάδα του, αλλά σε ολόκληρο το ΝΒΑ.

Ένα ΝΒΑ που κινείται ολόκληρο στον αστερισμό του MVP του και στην απόφαση που θα πάρει.

ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΕΤΟΥΝΜΠΟ

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο Νο.1 στόχος. Είναι ο Νο.1 στόχος για την free agency του 2021 και οι Χιτ θα κάνουν τα πάντα για να τον πάρουν». Αντίστοιχα με αυτό το δημοσίευμα υπάρχουν πάρα πολλά που θέλουν τον Γιάννη να είναι Νο.1 στόχος για πολλές και διαφορετικές ομάδες.

Ο Άντονι Ντέιβις περίμενε και δεν υπέγραφε νέο συμβόλαιο εξαιτίας του Γιάννη, ο Αντεμπάγιο το ίδιο, οι Μάβερικς αφήνουν κενό στο ρόστερ τους για τον Έλληνα σταρ και η λίστα συνεχίζεται με ομάδες και Οργανισμούς, που κάνουν απίστευτη υπομονή.

Οι ομάδες αναθάρρησαν όταν είδαν ότι οι κινήσεις των Μπακς, δεν φαίνονται ικανές να κρατήσουν τον Γιάννη στο Μιλγουόκι και πάρα πολλές ομάδες κάνουν τα πλάνα τους, με στόχο μόνο έναν.

Σύμφωνα μάλιστα με τον αναλυτή του ESPN, Μπράιαν Ουίντχοστ, οι ομάδες μελετούν προσεχτικά την κοπέλα του και μητέρα του παιδιού του και τα αδέλφια του, αφού ξέρουν ότι ο Γιάννης δεν έχει σε τίποτα παραπάνω αδυναμία, πέρα από την οικογένεια του.

«Πολλές ομάδες περιμένουν. Για περισσότερο από έναν χρόνο, οι ομάδες δημιουργούν φακέλους, με τον ρόλο των στενότερων ανθρώπων στην ζωή του, την κοπέλα του και τα αδέλφια του, αλλά και για τον θαυμασμό που έχει σε διεθνείς παίκτες, που έχουν καταφέρει να γίνουν πετυχημένοι. Πολλά τέτοια στοιχεία έχουν συλλεχθεί και θα τα χρησιμοποιήσουν στην πρώτη ευκαιρία»

Παίκτες βλέπουν το όνομα τους να μπαίνει στις πιθανές απώλειες, αν ο Γιάννης μείνει ελεύθερος, ενώ τα συνολικά μπάτζετ μπαίνουν στο τραπέζι και άπαντες βλέπουν τι κενά έχουν, για να χωρέσουν το supermax συμβόλαιο του MVP.

Όλοι περιμένουν την απόφαση του σταρ του Μιλγουόκι. Πρώτα η ομάδα του που τον αγάπησε και πίστεψε όσο ελάχιστοι και μετά εκείνοι που θέλουν να τον δουν στα χρώματα τους. Το Μαϊάμι πιέζει, οι Μάβερικς παρακολουθούν από μακριά, οι Ουόριορς κοιτούν διακριτικά, οι Λέικερς πάγωσαν για λίγο τον χρόνο για να δουν τι θα γίνει τελικά και κάπως έτσι πάμε μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη. Οι ομάδες προσπαθούν να κλείσουν τις εκκρεμότητες τους, με το ένα... μάτι στην ομάδα τους και το άλλο στα «Ελάφια».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα πάρει την μεγαλύτερη απόφαση της καριέρας του, μέχρι την επόμενη και αυτό που γίνεται στο ΝΒΑ είναι χαρακτηριστικό του τι έχει καταφέρει ο Έλληνας σταρ στο Μιλγουόκι τα επτά χρόνια.

 

NBA Τελευταία Νέα