Χιτ: Διαλύουν ότι έφτιαξαν για τον Γιάννη ή πιστεύουν στο όραμα; (poll)

Αντωνία Σπανού
Χιτ: Διαλύουν ότι έφτιαξαν για τον Γιάννη ή πιστεύουν στο όραμα; (poll)

bet365

Οι Χιτ δημιούργησαν ένα θαύμα, έφτασαν μέχρι τους Τελικούς και τώρα φαίνονται έτοιμοι να τα διαλύσουν όλα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αξίζει;

ΑΕΚ - Λέστερ: Οι αποδόσεις που έψαχνες βρίσκονται εδώ! |21+

Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει στο ΝΒΑ για τους Χιτ. Το Μαϊάμι από το πουθενά και με παίκτες που βγήκαν... λίρα εκατό, έκανε μια καταπληκτική πορεία, έφτασε μέχρι τους Τελικούς και αν δεν είχε τους τραυματισμούς πιθανότατα θα είχε κοντράρει πολύ περισσότερο τους Λέικερς, για τον τίτλο.

Από την 5η θέση στην κανονική διάρκεια ο Μπάτλερ και η παρέα του βγήκαν μπροστά στα playoffs και... καθάρισαν όποιον βρήκαν μπροστά τους. Μπάτλερ, Αντεμπάγιο, Ντράγκιτς, Χίροου, Ρόμπινσον και οι υπόλοιποι δημιούργησαν ένα σύνολο παικτών, που ήταν εξαιρετικά δύσκολο να το κερδίσει μια ομάδα σε σειρά αγώνων.

Πολλά γράφτηκαν μέσα στην σεζόν για το πως δημιουργήθηκε αυτό το σύνολο και όλα ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακά. Ο Μπάτλερ άφησε τους Σίξερς και κάτω από αρκετή κριτική βρέθηκε σε μια ομάδα που ήταν ο μοναδικός ηγέτης. Γύρω του παίκτες που άρπαξαν τις ευκαιρίες τους και όλοι μαζί έφτιαξαν ένα σύνολο το οποίο είχε ως κοινό χαρακτηριστικό την αλήθεια και την εξωστρέφεια.

Όπως έχει πει πολλές φορές ο Μπάτλερ, σε αυτή την ομάδα λέει ο καθένας ότι έχει να πει και κανείς δεν παρεξηγεί τον άλλον. Όλα μένουν στο παρκέ και όλοι συνεχίζουν την ζωή τους. Αυτό ήταν το μυστικό και πέτυχε τέλεια.

Η συνέχεια όμως ποια μπορεί να είναι;

ΚΡΑΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ;

Το ερώτημα είναι τεράστιο για τους Χιτ φέτος. Ο Πατ Ράιλι βγήκε και έκανε δηλώσεις λέγοντας ότι θέλει να στηρίξει όσους τράβηξαν την ομάδα φέτος, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Ο Αντεμπάγιο θα ψάξει καινούργιο συμβόλαιο και οι Χιτ θα πρέπει να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι μαζί του για να τον πείσουν, ο Ντράγκιτς μένει ελεύθερος και αποτελεί τεράστιο αίνιγμα, μετά την φετινή του σεζόν, αλλά και τους τραυματισμούς του, ενώ υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που μετά την επιτυχία τους κρίνονται διαφορετικά.

Μπάτλερ, Αντεμπάγιο, Ντράγκιτς, Χίροου, Ρόμπινσον, Κράουντερ, Ναν, Όλινικ, παίκτες που στήριξαν το φετινό εγχείρημα, αλλά που δημιουργούν αμφιβολίες για το αν μπορούν να το κάνουν ξανά. Ο καθένας αποτελεί μια διαφορετική περίπτωση και ο καθένας θέλει διαφορετική προσέγγιση, αλλά πάνω απ' όλα οφείλει η ομάδα να δει τι θέλει για το μέλλον. Τα σενάρια είναι πολλά, αλλά αλλάζουν ανάλογα τον... Γιάννη Αντετοκούνμπο και αυτό σίγουρα προκαλεί σύγχυση.

Για παράδειγμα το παιδί θαύμα της φετινής σεζόν, ο Τάιλερ Χίροου που τρέλανε την στατιστική στα playoffs, σύμφωνα με δημοσίευμα δεν δίνεται με εξαίρεση όμως ένα πακέτο για τον Γιάννη. Όλα αυτά δεν τα διαβάζουμε μόνο εμείς, τα διαβάζουν όλοι και τα δημοσιεύματα για τους Χιτ είναι καθημερινά.

ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ;

Οι Χιτ και ο Πατ Ράιλι θέλουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και αυτό είναι ξεκάθαρα. Ο Έλληνας σταρ δεν έχει ξεκαθαρίσει την θέση του, αν και έχει δηλώσει τις προθέσεις του, αλλά όλα θα κριθούν όταν γυρίσει από τις διακοπές του και κάτσει στο ίδιο τραπέζι με την ομάδα του.

Οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί, αλλά οι Χιτ είναι πρώτοι στην σειρά. Φαίνονται αποφασισμένοι να διαλύσουν ότι έφτιαξαν για τα μάτια του Γιάννη και αυτό κάπως... χτυπάει και στον κόσμο και στην ομάδα.

Είναι προφανές ότι αν ο MVP της λίγκας βγει στην αγορά, οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν θυσίες για εκείνον, αλλά οι Χιτ πίστεψαν σε ένα πλάνο και αυτό πήγε εξαιρετικά. Οπότε εύλογα γεννάτε το ερώτημα για το αν μετά από μια μόλις σεζόν αξίζει να διαλυθούν όλα για να φέρουν έναν σταρ στο Μαϊάμι.

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα πρέπει να θυσιαστούν παίκτες που πρόσφεραν στην ομάδα τους και επίσης η έλευση του Αντετοκούνμπο θα αλλάξει τα πάντα στον Οργανισμό και κυρίως θα χαλάσει τις ισορροπίες με τον Τζίμι Μπάτλερ.

ΧΩΡΑΝΕ ΜΠΑΤΛΕΡ ΚΑΙ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ;

Ο Τζίμι Μπάτλερ δυσκολεύεται όταν έχει άλλους σταρ δίπλα του και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα. Ο ηγέτης των Χιτ ένιωσε καλά που ήταν εκείνος ο πρωταγωνιστής και δίπλα του είχε παίκτες που του ταίριαζαν και έκανε μια μυθική σεζόν.

Η εμπιστοσύνη και το γεγονός ότι εκείνος ήταν η φωνή των Χιτ του έδωσε φτερά και θέληση. Στους Τελικούς άφησε ό,τι είχε στο παρκέ και έδειξε ότι ο ρόλος του ηγέτη είναι γι' αυτόν. Μια πιθανή έλευση του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα τα αλλάξει αυτά.

Ο Έλληνας παίκτης είναι μεγαλύτερος σταρ, είναι ο MVP και προφανώς ως τέτοιος θα φύγει από το Μιλγουόκι για να πάει οπουδήποτε. Ο Μπάτλερ θα βρεθεί με τον ρόλο του συμπληρωματικού σταρ και αυτό είναι κάτι που κανείς δεν ξέρει αν θέλει να δεχτεί.

Φαντάζει δύσκολο θεωρητικά, αλλά πρακτικά αν η ομάδα του κάνει αυτή την επιλογή, θα πρέπει να την δεχτεί. Το θέμα είναι μπορεί;

Οι Χιτ είναι μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα, αλλά φαίνεται πως η απόφαση να «χτυπήσουν» τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε που θα τους φέρει αυτή η επιλογή.

Loading...

 

NBA Τελευταία Νέα