Όταν ο Ολάζουον πάτησε για πρώτη φορά τα παρκέ του ΝΒΑ! (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Όταν ο Ολάζουον πάτησε για πρώτη φορά τα παρκέ του ΝΒΑ! (vid)

bet365

Πριν από ακριβώς 36 χρόνια ο Χακίμ Ολάζουον ξεκίναγε το ταξίδι του στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ με τη φανέλα των Χιούστον Ρόκετς!

Ήταν 27 Οκτωβρίου 1986 και μόλις μία μέρα μετά την παρθενική εμφάνιση των Μάικλ Τζόρνταν και Τσαρλς Μπάρκλεϊ στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Σειρά έπαιρνε ο Χακίμ Ολάζουον, ο οποίος είχε επιλεγεί στην κορυφή του draft στο ΝΒΑ από τους Χούστον Ρόκετς! Πρώτο ματς για τον σέντερ από το Λάγος ήταν απέναντι στους Μάβερικς και δη στην «Reunion Arena» του Ντάλας.

Ο Μπιλ Φιτς, προπονητής τότε των Ρόκετς, εμπιστεύτηκε με κλειστά τα μάτια τον 22χρονο Ολάζουον, ο οποίος φρόντισε να τον βγάλει ασπροπρόσωπο! Και μάλιστα με το παραπάνω.

Μαζί με τους Τζον Λούκας, Ραλφ Σάμπσον, Λιούις Λόιντ και Ρόντνεϊ ΜακΡέι ξεκίνησε στην βασική πεντάδα του Χιούστον, αγωνίστηκε 28 λεπτά και ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του στη νίκη με 121-111.

Συγκεκριμένα σημείωσε 24 πόντους έχοντας 11/18 δίποντα (σ.σ. μάλιστα αστόχησε και σε προσπάθεια για κάρφωμα!) 2/5 βολές, 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 τάπα και 3 λάθη. Για την... ιστορία, συμπαίκτης του Χακίμ ήταν και ο μετέπειτα γνώριμος των ελληνικών παρκέ, Μίτσελ Ουίγκινς και πατέρας του νυν παίκτη των Ουόριορς, Άντριου Ουίγκινς.

Απολαύστε τον Ολάζουουν στο πρώτο του ματς στο ΝΒΑ

 

NBA Τελευταία Νέα