ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Μάρκους Σμαρτ για περιστατικό ρατσισμού: «Δεν ήμουν άνθρωπος για εκείνους»

Μάρκους Σμαρτ για περιστατικό ρατσισμού: «Δεν ήμουν άνθρωπος για εκείνους»

Μάρκους Σμαρτ για περιστατικό ρατσισμό: «Δεν ήμουν άνθρωπος για εκείνους»

Μ' ένα συγκλονιστικό κείμενο ο Μάρκους Σμαρτ γύρισε τον χρόνο πίσω και θυμήθηκε ένα περιστατικό ρατσισμού που δέχθηκε από... φίλη των Μπόστον Σέλτικς. 

Μέσα από το «The Players Tribune» ο γκαρντ των Μπόστον Σέλτικς στάθηκε σε ένα απερίγραπτο και ντροπιαστικό περιστατικό ρατσισμού που είχε δεχθεί έξω από το γήπεδο της ομάδας του

Συγκεκριμένα ο Μάρκους Σμαρτ έγραψε χαρακτηριστικά: 

 «Υπήρξαν πολλά περιστατικά ρατσισμού και ειδικά μέσα στο γήπεδο και την ώρα του αγώνα. Όμως αυτό που έχει καρφωθεί στο μυαλό μου και το οποίο μου άσκησε την μεγαλύτερη επιρροή έλαβε χώρα έξω από το TD Garden ύστερα από μια νίκη των Σέλτικς.

Συγκεκριμένα Έβγαινα από το πάργκινγκ του γηπέδου μας όταν είδα μία λευκή γυναίκα με το 5χρονο-6χρονο παιδί της να περνάει παράνομα τον δρόμο και τα αυτοκίνητα πλησίαζαν κατά πάνω τους. Είχα ανοιχτά τα παράθυρά μου και συνειδητοποίησα ότι κάτι κακό θα συνέβαινε. Γι' αυτό και της φώναξα, ευγενικά, ότι έπρεπε να περάσουν γρήγορα τον δρόμο ώστε να μην πάθαιναν κάτι κακό.

Η γυναίκα φορούσε μπλούζα του Αϊζάια Τόμας των Σέλτικς με το Νο4 και γύρω της υπήρχαν φίλαθλοι των Σέλτικς οι οποίοι είχαν βρεθεί στο ματς. Έτσι φαντάστηκα ότι θα είναι εντάξει με αυτό.

Όχι.

Γύρισε το κεφάλι της και μου είπε...

«Αντε γ..ου, γ...νε, αρ...η!!!"

Για ένα δευτερόλεπτο δεν μπορούσα να ανασάνω και αναρωτήθηκα εάν και εφόσον το είπε αλήθεια αυτό...

Δεν ήμουν άνθρωπος γι' αυτήν την γυναίκα, αλλά ένα είδος διασκέδασης. Τίποτα περισσότερο. Και, πιστέψτε με, χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω κάθε σταγόνα υπομονής για να μην την βρίσω. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα έφυγα. Απλά  ήθελα να τελειώσει όλο αυτό.»