Όταν οι Τζέρι Ουέστ και Όσκαρ Ρόμπερτσον τέθηκαν αντίπαλοι στο ντεμπούτο τους στο ΝΒΑ! (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Όταν οι Τζέρι Ουέστ και Όσκαρ Ρόμπερτσον τέθηκαν αντίπαλοι στο ντεμπούτο τους στο ΝΒΑ! (vids)

bet365

Πριν από ακριβώς 60 χρόνια έμελλε να... συστηθούν στο ΝΒΑ οι Τζέρι Ουέστ και Όσκαρ Ρόμπερτσον και να διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε αναμέτρηση μεταξύ των Σινσινάτι Ρόγιαλς και των Λος Άντζελες Λέικερς.

Ο αγώνας είχε διεξαχθεί στις 19 Οκτωβρίου 1960 στο «Cincinnati Gardens» του Οχάιο, όπου οι Σινσινάτι Ρόγιαλς του Τζακ Τουάιμαν, του Μπάκι Μπόκχορν, του Φιλ Τζόρντον και του... rookie από το κολέγιο του Cincinnati, Όσκαρ Ρόμπερτσον, υποδέχονταν τους Λος Άντζελες Λέικερς, οι οποίοι ξεκινούσαν τη σεζόν στην πόλη των αγγέλων μετά την μετακόμισή τους από τη Μινεάπολις.

Μπορεί στους Ρόγιαλς να υπήρχε ο Ρόμπερτσον που είχε επιλεγεί στην κορυφή του draft, αλλά στο ρόστερ των Λέικερς υπήρχε το νούμερο «2» της διαδικασίας και δη ο Τζέρι Ουέστ, ερχόμενος από το πανεπιστήμιο της West Virginia. Αν μη τι άλλο είχαν στρέψει τους προβολείς της δημοσιότητας πάνω τους, παρά το γεγονός ότι στους Λέικερς δέσποζε η παρουσία του μεγάλου, Έλτζιν Μπέιλορ.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων δεν είχε γίνει τυχαία ο ντόρος για τους δύο rookies. Ο Όσκαρ Ρόμπερτσον ήταν ο νικητής της βραδιάς καθώς οι Ρόγιαλς επικράτησαν των Λέικερς με 140-123, με τον ίδιο να είχε «triple double» με το «καλημέρα» στο ΝΒΑ! Συγκεκριμένα μέτρησε 21 πόντους (8/20 σουτ, 5/5 βολές), 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ, ενώ από τη πλευρά του ο Τζέρι Ουέστ είχε 20 πόντους (7/16 σουτ, 6/6 βολές), 5 ασίστ και 2 ριμπάουντ.

Συνολικά ο «Big O» μέτρησε 1.040 ματς στο ΝΒΑ με 25,7 πόντους, 9,5 ασίστ και 7,5 ριμπάουντ, ενώ ο «The Logo» είχε από την πλευρά του 932 παιχνίδια στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη με 27 πόντους, 6,7 ασίστ και 5,8 ριμπάουντ!

Legends!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα