Τάιλερ Χίροου: Ένας ήρωας στο Μαϊάμι... (infographic)

Αντωνία Σπανού
Τάιλερ Χίροου: Ένας ήρωας στο Μαϊάμι... (infographic)

bet365

Ο Τάιλερ Χίροου βγήκε και είχε ένα «μαγικό» βράδυ κόντρα στους Σέλτικς και ο ήρωας του Μαϊάμι βρήκε αυτοπεποίθηση και είναι ασταμάτητος.

Σεντ Γκάλεν - ΑΕΚ: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Ο Μάρκους Σμαρτ με τα χέρια στην μέση κάθεται και κοιτάει το ταμπλό με το τελικό αποτέλεσμα. Το... χαρτί των νεύρων έχει ήδη παιχτεί και δεν υπήρχε τρόπος να σωθούν οι Σέλτικς, από τις ορέξεις του Τάιλερ Χίροου. Ο 20χρονος ρούκι είχε 37 πόντους στο Game 4 των Τελικών της Ανατολής, με τους Τελικούς του ΝΒΑ να πλησιάζουν όλο και περισσότερο.

Όλα όσα έκανε ο ήρωας του Μαϊάμι εκτός από ένα προβάδισμα στην ομάδα του, άφησε όλο τον μπασκετικό πλανήτη να ψάχνει να βρει πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία. Ποιος έχει σουτάρει ξανά τόσο καλά, τόσο νέος, σε τόσο μεγάλο παιχνίδι... Αλλά ο Αντρέ Ιγκουοντάλα το έχει δει ξανά αυτό. Έχει δει τον Χίροου στην προπόνηση των Χιτ, στην προπόνηση με το Κεντάκι και ακόμα πιο πίσω, σύμφωνα με το «SI»: «Πας πίσω και τον βλέπεις στο λύκειο, στο γυμνάσιο, πάντα ήταν στα όρια, πάντα ήθελε να γίνει σπουδαίος». Ο Ιγκουοντάλα έχει πάει σε 5 συνεχόμενους Τελικούς ΝΒΑ μαζί με τους Splash Brothers στο Γκόλντεν Στέιτ.

Μερικά από τα σουτ που πετυχαίνει ο Χίροου έχουν ένα... άρωμα από Στεφ Κάρι. Μερικές φορές παίρνει σουτ εκτός ισορροπίας, αλλά καταφέρνει αυτά να είναι τέλεια. Σε ένα play ντρίπλαρε γρήγορα, ξεπέρασε τον Σμαρτ, έναν από τους καλύτερους αμυντικούς, μόνο για να σταματήσει και σουτάρει τρίποντο. Κατάφερε να πάρει 21 σουτ χωρίς καν να φανεί ότι κάποιο το τράβηξε, ενώ τελικά έβαλε τα 14 από αυτά. «Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις», είπε ο έμπειρος ψηλός του Μαϊάμι, αλλά είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι βλέπει ομοιότητες μεταξύ του πιτσιρικά της ομάδας του και του Στεφ Κάρι, που τον ξέρει τόσο καλά.

Είναι 20 χρονών και έβαλε 37 πόντους σε παιχνίδι playoffs. Σε Τελικούς Περιφέρειας. Μετά τον Μάτζικ Τζόνσον που είχε πετύχει 42, έχει πετύχει τους περισσότερους της ιστορίας σε αυτή την ηλίκια. Ακολουθούν οι Ροουζ και Τζένινγκς. Όταν ο Κάρι ήταν 20 ετών έβαζε και αυτός τέτοιους αριθμούς, αλλά το έκανε κόντρα σε κολέγια. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο και το επισημαίνουν και οι Αμερικάνοι. Η σειρά μεταξύ Σέλτικς και Χιτ είναι ιδιαίτερα κλειστή και χρειάζονται σουτ που θα αλλάξουν τα δεδομένα. Στο Game 4 όλοι οι υπόλοιποι παίκτες, εκτός του Χίροου, είχαν 5/32 τρίποντα. «Ο Χίροου ήταν απίστευτα καλός σήμερα. Έβλεπε το καλάθι σαν ωκεανό», σχολίασε ο Στίβενς.

Ο Κάρι έχει αλλάξει το πως βλέπουμε όλοι μας το ΝΒΑ. Δεν είναι δυνατός η δεν θα πάει σε έναν διαγωνισμό καρφωμάτων, ενώ υπήρχαν αμφιβολίες για την άμυνα του. Αλλά η ικανότητα του τον έκανε MVP. Χωρίς τον Κάρι δύσκολα αυτοί οι παίκτες θα έβρισκαν χώρο στην λίγκα. Όλοι ψάχνουν τον επόμενο Κάρι και δυσκολεύονται να τον βρουν. Σε ένα άδειο γυμναστήριο οι περισσότεροι παίκτες σουτάρουν καλά, αλλά οι καλοί σουτέρ σπανίζουν.

Ένας καλός σουτέρ πρέπει να σουτάρει γρήγορα, από οποιαδήποτε θέση, βγαίνοντας από τα screen ή μετά από ντρίπλα και συνήθως έχοντας ένα χέρι στο πρόσωπο τους. Πρέπει να σκοράρουν αφήνοντας στην άκρη πόσο κουρασμένοι είναι ή πόσα σουτ έχουν χάσει σε ένα βράδυ. Ο Χίροου έχει δύο ικανότητες που στα 20 του τον φέρνουν σε μια κουβέντα που έχουν καταφέρει να μπουν ελάχιστοι.

Το ένα είναι η δουλειά του. Ο μόνος τρόπος να τελειοποιήσεις το σουτ σου σε κάθε περίσταση είναι να δουλεύεις σκληρά, δίχως κανένα όριο. Όλοι μιλούν γι' αυτόν. Ο Σποέλστρα έχει πει για εκείνον: «Νομίζω πολλοί υπερεκτιμούν τι μπορεί να κάνει μια ημέρα δουλειάς και υποτιμούν τι μπορούν να κάνουν μήνες. Είναι αδισώπητος με την δουλειά του», ενώ ο Ιγκουοντάλα σχολίασε: «δουλεύει πολύ σκληρά, δίνει σημασία».

Ο ίδιος είπε ότι προσπαθεί να βελτιώνεται συνέχεια στου σουτ και αυτό το καταφέρνει μελετώντας πέντε διαφορετικούς παίκτες. «Ο Κλέι Τόμπσον, ο Ρέι Άλεν, ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, ο Στιβ Νας και ο Μπράντλεϊ Μπιλ είναι οι παίκτες που έβλεπα και προσπαθούσα να πάρω κάτι από τον καθένα από αυτούς» και συνέχισε:

«Ο Κλέι και ο Ρέι είναι οι καλύτεροι στο catch and shoot. Οπότε είναι και το πρώτο που κοιτάζω. Όμως καθένας έχει να προσφέρει και κάτι διαφορετικό το οποίο μπορεί να με βοηθήσει στην καριέρα μου».

Το δεύτερο στοιχείο που έχει και τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η πίστη στον εαυτό του. Από μικρός έχει την ίδια αντίληψη. Είχε πίστη στον εαυτό του και γρήγορα κατάλαβε ότι το ΝΒΑ δεν είναι ένας μέρος για παιδιά. Είναι μια σκληρή λίγκα, που δεν παίζουν ρόλο οι φιλίες και κάθε λεπτό που περνά στο παρκέ είναι σημαντικό.

«Έχει τρομερή αυτοπεποίθηση και σε αυτή την λίγκα αυτό δεν είναι δεδομένο ή δεν σου δίνεται αυτόματα. Δεν μπορείς να μετρήσεις την αυτοπεποίθηση. Δεν μετριέται με την στατιστική, δεν φαίνεται». Ο συνδυασμός είναι τρελός. Ο Χίροου είναι ένας παίκτης που δουλεύει σκληρά και έχει πίστη στον εαυτό του. Έχει δεχθεί μεγάλη κριτική από το Κεντάκι, μέχρι το ταξίδι του στο ΝΒΑ, που ξεκίνησε από την 13η θέση του ντραφτ. «Κανείς δεν πίστευε ότι θα επιβιώσω εδώ. Κανείς».

«ΟΚ με τον Ζάιον Ουίλιαμσον και τον Τζα Μοράντ. Πως γίνεται όμως τόσες ομάδες να προσπέρασαν τον Τάιλερ Χίρο στο Draft; Οι Νικς, οι Χοκς, οι Καβς, οι Τίμπεργουλβς, οι Μπουλς, οι Ουίζαρντς, ξανά οι Χοκς, οι Σανς και οι Χόρνετς... Ο Πατ Ράιλι το έκανε ξανά, αυτό το παιδί είναι σταρ!» ήταν το σχετικό σχόλιο του αναλυτή του ΝΒΑ, Σκιπ Μπέιλες.

Έπρεπε να πάει υψηλότερα στο ντραφτ, αλλά λίγη σημασία έχει πια. Στα 20 του διέλυσε το ρεκόρ του Ουέιντ και όλα όσα έχει παλέψει για να κατακτήσει, έχουν πλέον νόημα. «Νομίζω ότι θα προκαλέσω έκπληξη σε αρκετό κόσμο», είχε σχολίασει πριν από 15 μήνες. Και προκάλεσε. Όταν ο προπονητής του του έδωσε την ευκαιρία, σίγουρα δεν είχε φανταστεί αυτό.

«Θα στοιχηματίσω στον εαυτό μου. Αυτό κάνω όλη την ζωή μου. Αυτό κάνω».



Credits: Sofascore

Διαβάστε ακόμα:

 

NBA Τελευταία Νέα