«Τί έχει καταστρέψει το σουτ του Αντετοκούνμπο από την ρούκι σεζόν του μέχρι σήμερα;» (vid)

«Τί έχει καταστρέψει το σουτ του Αντετοκούνμπο από την ρούκι σεζόν του μέχρι σήμερα;» (vid)

Αντωνία Σπανού
«Τί έχει καταστρέψει το σουτ του Αντετοκούνμπο από την ρούκι σεζόν του μέχρι σήμερα;» (vid)

bet365

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βίντεο έχει ανέβει και δείχνει την αρνητική εξέλιξη της μηχανικής του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο σουτ του.

ΠΑΟΚ - Μπενφίκα: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Ήταν μερικούς μήνες πριν όταν εδώ στο gazzetta.gr είχαμε καταγράψει το γεγονός της ανόδου του ποσοστού του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο τρίποντο. «Τι γίνεται τώρα που ο Γιάννης έχει τρίποντο;», ήταν ο τίτλος και τα στοιχεία ήταν αποκαλυπτικά. Μέσα στα 7 χρόνια του στην λίγκα έχουν γραφτεί πάρα πολλά πράγματα για το σου του.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ μέσα στην ρακέτα, αλλά η ποιότητα του του δίνει την δυνατότητα να σουτάρει και εκτός αυτής, με τους αντιπάλους πάντως να μην παίζουν καμία τρομαχτική άμυνα πάνω του. Ο Έλληνας σταρ από την ημέρα που έχει πάει στο ΝΒΑ έχει κάνει άλματα εξέλιξης, είναι ο MVP, είναι ο καλύτερος αμυντικός της λίγκας και... περιμένει το δεύτερο συνεχόμενο MVP της κανονικής περιόδου. Οι διακρίσεις είναι πολλές και τις αξίζει όλες, αφού με το ταλέντο του έβαλε τους Μπακς στον χάρτη και ο ίδιος κερδίζει κάθε διάκριση του με κόπο και ιδρώτα.

Έτσι ακριβώς προσπαθεί να κερδίσει και κάτι παραπάνω από το τρίποντο. Με το μέλλον του να είναι ορθάνοιχτο, ίσως να έχει έρθει η στιγμή και ο ίδιος και οι Μπακς να πάρουν κάποιες πολύ σημαντικές αποφάσεις. Η αποτυχία της φετινής σεζόν «πλήγωσε» τον Γιάννη και την ομάδα του και οι συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει είναι πολλές. Είναι σαφές ότι η ομάδα του είχε στηθεί με γνώμονα να τον βοηθάει, αλλά αποδείχτηκε ότι δεν ήταν αρκετό. Ο Αντετοκούνμπο έχει το ελεύθερο μέσα στο παρκέ να κάνει ό,τι θέλει και σωστά, αλλά φαίνεται πως ενώ δουλεύει υπερβολικά το σουτ του, τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θα ήθελε. Άλλωστε κόντρα στους Χιτ στο Game 3 της σειράς έκανε αρνητικό ρεκόρ με 7 άστοχα τρίποντα.

Τον Δεκέμβριο φάνηκαν τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Η καλή ψυχολογία έκανε το... θαύμα της και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έφτασε μέχρι το 44.4% στο ποσοστό του, ενώ κόντρα στους Λέικερς είχε 5/8 τρίποντα, αριθμός ρεκόρ. Η διάθεση του να σουτάρει ήταν ξεκάθαρη φέτος, άλλωστε έχει δουλέψει πολύ και το ίδιο του ζητάει και η ομάδα του. Φαίνεται όμως ότι υπάρχει ένα ταβάνι. Το σουτ του Έλληνα παίκτη δεν μπορεί να μείνει σταθερά καλό και όπως φαίνεται και σε ένα βίντεο που δημιουργήθηκε η μηχανική του είναι χειρότερη από εκείνη που είχε όταν μπήκε στην λίγκα και ήταν βέβαια πολύ λιγότερα κιλά.

Η σκέψη να μπει πιο μέσα στην ρακέτα ο Γιάννης είναι πάντα στο τραπέζι, αλλά αυτό δεν φαίνεται σαν επιλογή αν δεν γίνει ξεκάθαρη επιλογή της ομάδας, αφού αυτοί οι Μπακς είχαν ως βασικό ρεπερτόριο του παιχνιδιού τους το τρίποντο.

«ΤΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΣΟΥΤ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ;»

Πολύ σημαντικές απαντήσεις δίνει ένα βίντεο στο youtube το οποίο αναλύει τι έχει αλλάξει από την ρούκι του σεζόν, μέχρι και σήμερα. Ο «Greek Freak» έχει τεράστια αλλαγή στην μηχανική του και βέβαια αυτό έχει πολλές δικαιολογίες. Πάντως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι ο Γιάννης έχει δουλέψει για να αλλάξει κάτι που φάνταζε να κάνει πολύ καλύτερα, όταν πρωτοπάτησε τα παρκέ του ΝΒΑ. Η καλύτερη του σεζόν παραμένει με μεγάλη διαφορά η πρώτη του στο ΝΒΑ, όπου είχε 34.7% στο τρίποντο και από τότε όλα τα ποσοστά είναι μικρότερα, με την φετινή πάντως να φτάνει στο 30.6% και να είναι η τρίτη καλύτερη.

Το βίντεο αναλύει την μηχανική του Γιάννη την ώρα που σουτάρει η οποία έχει αλλάξει υπερβολικά. Ο Αντετοκούνμπο σούταρε με πολύ πιο κλειστούς αγκώνες, με την μπάλα να φεύγει πιο σωστά από τα χέρια του και παράλληλα πολύ πιο γρήγορα. Πλέον, καθυστερεί πολύ παραπάνω με την μπάλα να είναι πολύ πιο μακρυά από το σώμα του, ενώ έχει μεγάλη διαφορά και ο χρόνος που αποφασίζει να ελευθερώσει την μπάλα από τα χέρια του. Διαφορά διακρίνεται και στον τρόπο που πηδάει στο σουτ του, ενώ ο τρόπος που σουτάρει πλέον φαίνεται να του στερεί όλη την δυναμική που παίρνει από την πάσα, κάτι που φαίνεται συχνά και από το πόσο... αδύναμα φαίνονται τα σουτ του.

Η καλή μηχανική που είχε ερχόμενος από την Ελλάδα, φαντάζει λογική και σύμφωνα με το βίντεο θα μπορούσε να είχε γίνει και καλύτερη αν δεν του την άλλαζε κάποιος και συγκεκριμένα το team των Μπακς, το οποίο έχει βοηθήσει τον Γιάννη να εξελίξει το παιχνίδι του. Ο Αντετοκούνμπο ψάχνει εκείνες τις λεπτομέρειες που μπορούν να τον απογειώσουν. Είναι μόνο 25 ετών και φυσικά το σουτ είναι ένα στοιχείο που τον απασχολεί και το έχει δηλώσει. Μένει να δούμε τι κινήσεις θα κάνουν τα «Ελάφια» για εκείνον και αν το παιχνίδι του θα αλλάξει κι άλλο, με το σουτ να περνά πια σε δεύτερη μοίρα.

Δείτε το βίντεο που εξηγεί όλες τις λεπτομέρειες:

Διαβάστε ακόμα:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα