Μαλόουν: «Έχουμε εσωτερική πίστη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος» (vid)

Κάτια Πετροπούλου
Μαλόουν: «Έχουμε εσωτερική πίστη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος» (vid)

bet365

Ο Μάικλ Μαλόουν και οι Νάγκετς ονειρεύονται να κρατήσουν στα χέρια τους το πρωτάθλημα, κάτι που αποκάλυψε ο 48χρονος προπονητής.

Η ομάδα του Ντένβερ έχει καταφέρει να καταπλήξει τα πλήθη με τις εμφανίσεις της κόντρα στους Κλίπερς - ειδικά με τις δύο τελευταίες - και πλέον έχει την ευκαιρία της να διεκδικήσει μια θέση στους τελικούς της Δύσης, αφού πήγε τη σειρά με την ομάδα του Λος Άντζελες στο 3-3.

Ο Μάικλ Μαλόουν είναι φυσικά πολύ χαρούμενος, αλλά την ίδια στιγμή κρατάει και χαμηλά τους τόνους. Δεν δίστασε, όμως, να αποκαλύψει πως στόχος της ομάδας του είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάτι που είχε συζητήσει με τους παίκτες του από την έναρξη της προετοιμασίας, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο.

«Δεν πιεστήκαμε. Ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε, για να βγούμε από αυτή την "τρύπα" που είχαμε μπει. Έχω ξεμείνει από επίθετα κι επαίνους, όπως θέλετε πείτε το, για να μιλήσω για την ομάδα μας. Επειδή αυτή η ομάδα είναι σκληρή και ανθεκτική. Αγαπώ την ομάδα μας», είπε ο 48χρονος προπονητής των Νάγκετς μετά τη νίκη στο Game 6 και επεσήμανε:

«Νομίζω πως υπάρχει μια εσωτερική πίστη, μια εσωτερική αυτοπεποίθηση. Αρχίσαμε το training camp τον προηγούμενο Σεπτέμβριο στο Κολοράντο Σπρινγκς, μιλώντας για μια κατάκτηση πρωταθλήματος. Και ακόμα έχουμε τον ίδιο στόχο. Ποτέ δεν χάσαμε το βλέμμα μας από αυτό. Είχαμε τέσσερις μήνες διακοπή, ήρθαμε στη "φούσκα", προσπαθήσαμε να μείνουμε υγιείς. Πάντα νιώθαμε ότι είμαστε αρκετά καλοί. Κανένας άλλος δεν το κάνει αυτό, αλλά δεν μας νοιάζει. Δεν ακούμε τι λέγεται. Πάντα είχαμε αυτή την εσωτερική πίστη στους εαυτούς μας πως είμαστε αρκετά καλοί για να κατακτήσουμε ένα πρωτάθλημα».

«Ο Γιόκιτς είναι μια εικόνα ηρεμίας»

Ο Νίκολα Γιόκιτς εντυπωσίασε με όσα έκανε στο έκτο παιχνίδι της σειράς των ημιτελικών, αφού έφτασε σε double double - είχε 34 πόντους (9/16δ., 4.6τρ., 4/5β.), 14 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 40 λεπτά.

Ο Μάικλ Μαλόουν δήλωσε πως ο Σέρβος σέντερ δίνει σιγουριά στην ομάδα, λέγοντας: «Ο Νίκολα είναι ένα παιδί που ποτέ δεν αναστατώνεται. Ποτέ δεν δείχνει απελπισμένος. Δεν σκέφτεσαι "οκ, δείχνει πως χάνει το ρυθμό του". Είναι μια εικόνα ηρεμίας, σταθερότητας και παίρνει την ομάδα στις πλάτες του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

NBA Τελευταία Νέα