Τζέιμς Χάρντεν: Κάνει πρωταθλητισμό κανονικής περιόδου (infographics)

Αντωνία Σπανού
Τζέιμς Χάρντεν: Κάνει πρωταθλητισμό κανονικής περιόδου (infographics)

bet365

Ο Τζέιμς Χάρντεν για ακόμα μια φορά «πέφτει σε τοίχο» στα playoffs και δείχνει πλέον ξεκάθαρα ότι στα... δύσκολα, δυσκολεύεται.

Οι Λέικερς είναι μια... ανάσα από την πρόκριση τους στους Τελικούς της Δύσης και οι Ρόκετς θέλουν ένα θαύμα για να αλλάξουν τα δεδομένα. Το τέταρτο παιχνίδι της σειράς, ήταν από και τα άλλα δύο και το Χιούστον έδειξε αδυναμία να καταφέρει να αντισταθεί στην ποιότητα των αντιπάλων του. Το rotation των Ρόκετς έχει κλείσει υπερβολικά, το small ball «πνίγεται» και ο Τζέιμς Χάρντεν έχει εγκλωβιστεί για ακόμα μια φορά.

Ο «Μούσιας» είναι ο ηγέτης της ομάδας του και όταν είναι τόσο κακός, όσο ήταν χθες το βράδυ, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του. Ο Χάρντεν είχε σε 39 λεπτά συμμετοχής, 21 πόντους, με μόλις 2/11 σουτ, 16 πόντους από βολές, 10 ασίστ και 5 λάθη. Το ποσοστό του είναι κακό και δείχνει να μην μπορεί να τραβήξει και τους υπόλοιπους.

Για ακόμα μια σεζόν το άστρο του Χάρντεν φαίνεται πως σταματάει στα playoffs. Σε σχέση με την κανονική διάρκεια, όπως φαίνεται στο γράφημα του sofascore, ο ηγέτης του Χιούστον παίζει τα ίδια λεπτά, αλλά έχει περίπου 5 πόντους λιγότερους κατά μέσο όρο. Έχει περίπου 1 ριμπάουντ λιγότερο, ενώ έχει ανεβάσει το ποσοστό του εντός παιδιάς και το έχει ρίξει λίγο τα τρίποντα.

Το small ball, που κρίθηκε πάρα πολύ ειδικά στην αρχή του, φαίνεται πως στα κρίσιμα δεν βοηθάει. Οι αρχές του και αυτά που πρέπει να γίνουν ακολουθώντας πιστά ένα πλάνο, έχουν σταματήσει να γίνονται και όταν τα σουτ δεν πάνε μέσα, η ήττα φαντάζει ως μοναδικός δρόμος. Οι Λέικερς μετά το πρώτο ματς, στο οποίο σοκαρίστηκαν από την ταχύτητα των αντιπάλων, συνήλθαν, βρήκαν τις αδυναμίες τους και τους χτυπάνε εκεί. Κάνουν τα βασικά, εκμεταλλεύονται το ύψος τους και απλά κερδίζουν με ευκολία τα παιχνίδια.

Ούτε το φετινό ρίσκο τους βγαίνει και αυτός που εκτίθεται περισσότερο απ' όλους είναι ο Χάρντεν. Ο «Μούσιας» που δεν είχε όρεξη για κουβέντα στην συνέντευξη Τύπου, βλέπει άλλη μια σεζόν να πηγαίνει χαμένη. Ο πρωταθλητισμός της ομάδας του τελειώνει στα κρίσιμα και εκείνος μένει να γεμίζει το βιογραφικό του με αποτυχίες. Το πλάνο με τον Ουέστμπρουκ στο πλευρό του βγήκε μέσα στην σεζόν, αλλά κάπου εδώ φαίνεται και πάλι να έχει αδυναμίες. Όλα τα καλά στοιχεία που έχουν παρουσιάσει οι Ρόκετς, έχουν εξαφανιστεί κάτω από την πίεση των αποτελεσμάτων και τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Ότι ο Χάρντεν είναι παιχταράς δεν χρειάζεται να το πει κάποιος. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς, μετά το χθεσινό παιχνίδι, σχολίασε ότι είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που έχουμε δει στο παιχνίδι, ενώ δεν είναι πολλοί που αμφισβητούν την ικανότητα του να σκοράρει. Αλλά μέχρι εκεί. Ο «Μούσιας» είναι μια... μηχανή στην κανονική διάρκεια, οδηγεί την ομάδα του, αλλά κάτι πάει λάθος στα playoffs. Ο πρωταθλητισμός είναι το ζητούμενο, αλλά ο Ρόκετς έχουν ταβάνι και ότι και να κάνουν δεν βρίσκουν το μυστικό της επιτυχίας. Από την σεζόν 2012/13 που ο Χάρντεν άφησε τους Θάντερ για να πάει στο Χιούστον, παλεύει για μια επιτυχία που δεν έρχεται.

Καταγράφοντας τα στατιστικά της κανονικής διάρκειας συγκριτικά με τα playoffs, ο «Μούσιας» παίζει σχεδόν το ίδιο και είναι λίγο πεσμένος σε πόντους, αλλά μοιράζει λιγότερες ασίστ και δίνει και λιγότερα ριμπάουντ, ενώ έχει χειρότερο ποσοστό σε δίποντα και τρίποντα. Κρατάει σχεδόν σταθερά τα κλεψίματα του, ενώ σχεδόν σταθερά είναι και τα λάθη του, που παραμένουν κοντά στα 5 ανά παιχνίδι.

Τα νούμερα του δεν αλλάζουν ιδιαίτερα και αυτό δείχνει ότι ακόμα και έτσι, οι Ρόκετς ως οργανισμός δεν έχει βρει τον τρόπο να γίνει η ομάδα πρωταθλήτρια. Αυτά που κάνει ο ηγέτης τους είναι αρκετά για να τον κάνουν σταρ και φυσικά να γεμίσουν τις τρομερές στατιστικές του, αλλά όχι για να πάνε τους Ρόκετς ένα επίπεδο επάνω, σε αυτό των κορυφαίων ομάδων.

Το Χιούστον αλλιώς είχε φανταστεί την φετινή σεζόν και αλλιώς του βγήκε. Στα μέσα περίπου όλα άλλαξαν, το small ball έγινε επιλογή, αλλά δεν φτάνει για τον τίτλο. Τα δεδομένα για ακόμα ένα καλοκαίρι θα είναι περίεργα και αν δεν γίνει μια μεγάλη και εντυπωσιακή ανατροπή, η σεζόν του Χάρντεν και της ομάδας του τελειώνει άδοξα.

Διαβάστε ακόμα:

 

NBA Τελευταία Νέα