«Ο Τάκερ τα έβαζε με τα θηρία απ' όταν έπαιζε στον Άρη»! (vid)

«Ο Τάκερ τα έβαζε με τα θηρία απ' όταν έπαιζε στον Άρη»! (vid)

Γιάννης Σταυρουλάκης
«Ο Τάκερ τα έβαζε με τα θηρία απ' όταν έπαιζε στον Άρη»! (vid)

bet365

Ο Κώστας Σλούκας, ο Σαρόν Ντρούκερ και ο Φάνης Κουμπούρας μιλούν στο gazzetta.gr για τον Πι Τζέι Τάκερ του Άρη που τα έβαζε με τα... θηρία από την εποχή που έπαιζε στο Παλέ!

Ο Πι Τζέι Τάκερ έγινε από νωρίς ο κύριος της πορείας της ζωής του. Έμαθε εγκαίρως το νόημα και την αξία της υπομονής, αντιμετωπίζοντας την καριέρα του σαν μια παρτίδα σκάκι. Ανέπτυξε τα πιόνια του αργά και συστηματικά και η επιστροφή του στο ΝΒΑ για λογαριασμό των Φοίνιξ Σανς το 2012 ήταν ο επίλογος μιας μακράς διαδρομής που περιλάμβανε το Ισραήλ, την Ουκρανία, την Ιταλία και το... Αλεξάνδρειο Μέλαθρο! Στις 25 Αυγούστου 2010, η ΚΑΕ Άρης ανακοίνωσε την απόκτηση του Τάκερ, ο οποίος είχε αγωνιστεί προηγουμένως στις Χάποελ Χολόν, Ντόνετσκ και Μπνέι Χασαρόν ενώ εκείνες οι 17 συμμετοχές με τους Τορόντο Ράπτορς τη σεζόν 2006-07 ήταν η μικρή προϋπηρεσία του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Η επιστροφή στο ΝΒΑ δεν βγήκε ποτέ από το μυαλό του και η συμφωνία με τον Άρη του Σαρόν Ντρούκερ ήταν ίσως η μεγάλη ευκαιρία του. Ο Τάκερ επρόκειτο να πλαισιώσει τον τότε άγουρο Μπράιαντ Ντάνστον που έφυγε στα μέσα της χρονιάς, τον Κώστα Σλούκα που έπαιζε στους «κίτρινους» ως δανεικός από τον Ολυμπιακό κι έναν πυρήνα Ελλήνων παικτών όπως οι Χρήστος Ταπούτος, Νίκος Χατζηβρέττας, Φάνης Κουμπούρας, Κώστας Χαραλαμπίδης και Λίνος Χρυσικόπουλος που σημάδευαν την τρίτη θέση στην Α1 και την καλή πορεία στο EuroCup.

«Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση σε ό,τι αφορά τον Τάκερ είναι ότι αυτός ο τύπος μπορούσε να μαρκάρει από το "1" ως το "5"! Εύκολα! Επίσης, ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελε να επιστρέψει στο ΝΒΑ...» εξηγεί ο πρώην γκαρντ του Άρη και νυν του Οίακα Ναυπλίου, Φάνης Κουμπούρας για τον άλλοτε συμπαίκτη του, ο οποίος τα έβαλε με τον Άντονι Ντέιβις στο Game 1 της ημιτελικής σειράς στη Δύση, κρατώντας έναν από τους πιο dominant ψηλούς στο... μηδέν σε 26 άμυνες!

«Ο Πι Τζέι είναι ένα όνειρο για κάθε προπονητή σε ό,τι αφορά τη νοοτροπία, τη συμπεριφορά, τον χαρακτήρα και τη σκληράδα του. Μαζί τους πας στον πόλεμο» παραδέχεται ο κόουτς Σαρόν Ντρούκερ και προσθέτει: «Θυμάμαι μια πολύ ωραία ιστορία σε ένα ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Είχαμε τρομερό πρόβλημα απέναντι στον Λάζαρο Παπαδόπουλο, έναν σέντερ 2μ.12. Οι ψηλοί μας είχαν πρόβλημα με τα φάουλ και ρώτησα τον Πι Τζέι αν μπορεί να τον μαρκάρει. Μιλάμε για ένα παιδί 1μ.95. Μου απάντησε: "Φυσικά! Θα το αναλάβω εγώ, μην ανησυχείς". Και τα κατάφερε! Πλέον κάνει το ίδιο στο ΝΒΑ απέναντι στον Άντονι Ντέιβις. Είναι τόσο αφοσιωμένος που όταν ο Άρης με απέλυσε κι εκείνος έφυγε στα μέσα της χρονιάς, ήλθε στην Ιταλία για να με βοηθήσει σε δυο αγώνες με την Μοντεγκρανάρο»!

Ο Κώστας Σλούκας επισημαίνει: «Ήταν γύρω στα 2 μέτρα αλλά μιλάμε για ένα πολύ δυνατό παιδί από τη φύση του, ένα αγρίμι που φαινόταν ότι επρόκειτο να κάνει μεγαλύτερη καριέρα και να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με το EuroCup που παίζαμε τότε. Εκείνη την εποχή είχε μια μικρή αδυναμία στο σουτ αλλά το δούλευε. Από την άλλη πλευρά, ήταν πολύ καλός στο ανοιχτό γήπεδο και το ένας εναντίον ενός. Εκτός γηπέδου, ήταν ένας πολύ χαλαρός τύπος, γενικά ήρεμος και καλό παιδί».

Παρεμπιπτόντως, ο Ντρέιμοντ Γκριν σχολίασε πρόσφατα πως ο Τάκερ είναι ίσως ο καλύτερος σουτέρ τριών πόντων από τη γωνία στην ιστορία του ΝΒΑ. «Τότε δεν είχαμε 6 Αμερικανούς στο ρόστερ όπως μπορεί να έχει μια ομάδα σήμερα. Οι Αμερικανοί ήταν 3-4, επομένως οι απαιτήσεις ήταν μεγάλες. Ο Τάκερ είναι ένα παιδί που κάνει τα πάντα. Δεν είναι, δηλαδή αυτός που θα σου βάλει 30 πόντους και μετά δεν θα ασχοληθεί με τίποτα άλλο. Ίσα - ίσα. Θα πάρει πάντα τον καλύτερο παίκτη στην άμυνα... Θα κατεβάσει ριμπάουντ, θα παίξει άμυνα, θα τρέξει, θα πιέσει, θα εμψυχώσει» εξηγεί ο Κουμπούρας.

Εξάλλου, για τη χρησιμότητα του Πι Τζέι Τάκερ έχει μιλήσει στο παρελθόν ο προπονητής των Ρόκετς, Μάικ Ντ' Αντόνι: «Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος παίκτης που θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει! Είναι πραγματικά τέλειος για εμάς και είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον αντικαταστήσουμε...». Εκείνη τη χρονιά ο Άρης άρχισε τις υποχρεώσεις του με τον Ντρούκερ, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Λευτέρη Σούμποτιτς τον Φεβρουάριο του 2011. «Ο Τάκερ είναι coachable παίκτης. Ειδικά με τον Ντρούκερ είχε πολύ καλές σχέσεις. Σε ό,τι αφορά τον χαρακτήρα του, είναι ένα πολύ καλό παιδί. Τότε στον Άρη ήταν πολύ δουλευταράς και είχε σαν στόχο να γυρίσει στο ΝΒΑ. Πίστευε πως ήταν το μέρος που ανήκει κι έκανε συχνά τέτοιες κουβέντες με τον Μπόμπι Μπράουν».

Ο Τάκερ είχε αναδειχτεί MVP της πρεμιέρας στο EuroCup της σεζόν 2010-11 έχοντας 28 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα στη νίκη του Άρη επί της Άζοβμας, επισκιάζοντας την παρουσία του Άλεν Άιβερσον με την Μπεσίκτας! Ο τότε 25χρονος Αμερικανός φόργουορντ είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο με τους Θεσσαλονικείς όμως η συνεργασία των δυο πλευρών ολοκληρώθηκε πρόωρα, από τη στιγμή που κρίθηκε αδικαιολογήτως απών από μια προπόνηση του Άρη ενώ λέγεται ότι δεν είχε τις καλύτερες των σχέσεων με τον Σούμποτιτς.

Πλέον δεν διστάζει να τα βάλει με τα... θηρία των Λέικερς παίζοντας ως 5άρι στο small ball των Ρόκετς. Εν συνεχεία, ξεστόμισε τη μεγάλη κουβέντα: «Ναι, είμαι κοντός. Αλλά είμαι και δυνατός. Θα παλεύω σε κάθε φάση. Θα παλεύω μέχρι το τέλος, χωρίς εξαιρέσεις, ό,τι και αν γίνει».

 

NBA Τελευταία Νέα