Πως ο Αντετοκούνμπο «έφαγε» Γκομπέρ και Ντέιβις για το βραβείο του καλύτερου αμυντικού (infographic)

Αντωνία Σπανού
Πως ο Αντετοκούνμπο «έφαγε» Γκομπέρ και Ντέιβις για το βραβείο του καλύτερου αμυντικού (infographic)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο καλύτερος αμυντικός του ΝΒΑ, άφησε πίσω του τους Ντέιβις και Γκομπέρ και υπάρχει λόγος που έγινε αυτό.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει να μαζεύει ότι βραβείο υπάρχει στο ΝΒΑ και το πρώτο χρονικά φέτος είναι εκείνο του Καλύτερου Αμυντικού του ΝΒΑ με το βραβείο... MVP να ακολουθεί; O Έλληνας σταρ ήταν ο πρώτος που ανακοινώθηκε, με τις συνθήκες της «φούσκας» να έχουν αλλάξει όλα όσα ξέραμε και οι διαδικασίες είναι πλέον εντελώς διαφορετικές.

Η λίγκα ανακοίνωσε το πρώτο μεγάλο βραβείο της σεζόν και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, πλέον, είναι ένας από τους 5 θρύλους του αθλήματος που έχουν καταφέρει να πάρουν και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της λίγκας και εκείνο του καλύτερου αμυντικού. Το άκουσμα και η ανακοίνωση της είδησης δημιούργησε κάποια ερωτηματικά, αρκετοί ήταν εκείνοι που είχαν φανταστεί τον Ντέιβις νικητή, αλλά η φαντασία σχεδόν πάντα έχει διαφορά από την πραγματικότητα.

Ο Γιάννης μαζί με τους συμπαίκτες του, άκουσε από τον προπονητή του ότι εκείνος είναι ο φετινός νικητής και πήδηξε πάνω στο τραπέζι από την χαρά του, ενώ μια ημέρα αργότερα ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση. «Συνήθως όταν ο προπονητής μας φωνάζει μετά από ένα παιχνίδι, είναι επειδή κάποιος τα έχει κάνει χάλια ή έχει κάνει κάτι. Οπότε στο κεφάλι μου λέω... ΟΚ ποιος έχει κάνει τι; Γιατί ήξερα ότι εγώ δεν είχα κάνει κάτι...».

Και όντως δεν είχε κάνει κάτι κακό. Αντίθετα. Όλη η προσπάθεια που είχε κάνει όλη την σεζόν, ανταμείφθηκε. Ο Αντετοκούνμπο κέρδισε το βραβείο παίρνοντας 75 ψήφους από τους 100 που ψήφιζαν και μάζεψε 432 ψήφους. Δεύτερος στην σχετική ψηφοφορία ήταν ο Άντονι Ντέιβις με 14 ψήφους και 200 πόντους και τρίτος ο Ρούντι Γκομπέρ, που είχε κερδίσει τις δύο προηγούμενες σεζόν, με 6 ψήφους και 187 πόντους.

Ο «Greek Freak» είναι ο ηγέτης της καλύτερης ομάδας στην άμυνα, έχοντας 13.6 ριμπάουντ, 1 μπλοκ, 1 κλέψιμο σε 30.4 λεπτά, με το Μιλγουόκι να επιτρέπει 96.5 πόντους σε 100 κατοχές με τον Γιάννη στο γήπεδο, δίνοντας του το χαμηλότερο αμυντικό rating από 300 παίκτες της λίγκας που παίζουν τουλάχιστον 15 λεπτά.

Ο Αντετοκούνμπο, όσο και να επιμένουν κάποιοι δύσπιστοι, δεν βγήκε τυχαίο ο καλύτερος αμυντικός του ΝΒΑ. Ο Γιάννης κρατάει τους αντιπάλους του στο 36.3% όταν είναι ο πιο κοντινός αμυντικός, με τον αριθμό αυτόν να είναι ο μικρότερος που επιτρέπει οποιοσδήποτε παίκτης της λίγκας, από το 2013/14, που ξεκίνησε να μετράει αυτό το στατιστικό. Ο «Greek Freak» νίκησε τους αντιπάλους του και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό. Παίζει τουλάχιστον 4 λεπτά λιγότερα κατά μέσο όρο και σε αυτά κατεβάζει 11.4 ριμπάουντ, το 40.9% από τα συνολικά της ομάδας του, έχει λιγότερα κοψίματα από τους ανταγωνιστές του, έχει 1 κλέψιμο ανά αγώνα, ενώ κάνει και 3.1 φάουλ.

Τα ριμπάουντ και η άμυνα που παίζει στο ζωγραφιστό είναι εκείνα τα στοιχεία που τελικά ξεχωρίζουν και αφήνουν τους... haters στα λόγια. Ο Αντετοκούνμπο είναι μια ανάσα πριν το MVP και ετοιμάζεται να κάνει παρέα με Ολάζουον και Τζόρνταν, που είναι οι μοναδικοί δύο στην ιστορία με τα δύο βραβεία την ίδια σεζόν. Η άμυνα του δίνει την ενέργεια που χρειάζεται η επίθεση του και κάπως έτσι ο «Greek Freak» δημιουργεί έναν ολοκληρωμένο παίκτη στο παρκέ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έχει ταβάνι και εμείς είμαστε εδώ να τον βλέπουμε να φτάνει σε κάθε μια κορυφή!

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε το γράφημα του SofaScore

 

NBA Τελευταία Νέα