Ράπτορς: Βίντεο δείχνει αστυνομικό να επιτίθεται στον πρόεδρο Μασάι Ουτζίρι

Ράπτορς: Βίντεο δείχνει αστυνομικό να επιτίθεται στον πρόεδρο Μασάι Ουτζίρι

Κάτια Πετροπούλου
Ράπτορς: Βίντεο δείχνει αστυνομικό να επιτίθεται στον πρόεδρο Μασάι Ουτζίρι
Η διαμάχη του προέδρου των Ράπτορς με αστυνομικό από τον έκτο τελικό με τους Ουόριορς το 2019 συνεχίζεται.

Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας εκθέτει τους αστυνομικούς που ήταν στον έκτο τελικό Ουόριορς - Ράπτορς, όπου και στέφθηκε πρωταθλήτρια η ομάδα του Τορόντο το 2019.

Τότε, ο Μασάι Ουτζίρι είχε θερμό επεισόδιο με τον αστυνομικό, Άλαν Στρίκλαντ, και όπως διακρίνεται στο βίντεο από την κάμερα που είχε πάνω του, ήταν εκείνος που έσπρωξε πρώτος, και μάλιστα δύο φορές, τον πρόεδρο των Ράπτορς, τη στιγμή που εκείνος προσπαθούσε να του δείξει την διαπίστευσή του, για να περάσει στο παρκέ και να πανηγυρίσει με την ομάδα του.

Ο Ουτζίρι κατέθεσε το βίντεο ως αποδεικτικό στοιχείο κι έκανε αγωγή την Τρίτη (18/08) στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Όκλαντ της Καλιφόρνια.

Τι λένε οι αγωγές

Η αγωγή του Ουτζίρι αναφέρει πως «αφού τον απώθησαν και τον έβρισαν, ο κύριος Ουτζίρι δεν απάντησε επιθετικά στον κύριο Στρίλαντ. Αντιθέτως, ρώτησε ήρεμα τον κύριο Στρίκλαντ γιατί τον έσπρωξε, ενημέρωσε τον κύριο Στρίκλαντ πως ήταν ο πρόεδρος των Ράπτορς και κράτησε την διαπίστευση του για την δείξει στον κύριο Στρίκλαντ. Αντί να προσπαθήσει να μιλήσει με τον κύριο Ουτζίρι, ο κύριος Στρίκλαντ επέλεξε να απορρίψει τον ισχυρισμό του κύριου Ουτζίρι ότι ήταν πρόεδρος των Ράπτορς και αγνόησε την διαπίστευση που ο κύριος Ουτζίρι προσπαθούσε να του δείξει. Ο κύριος Στρίκλαντ έπειτα έσπρωξε πιο βίαια τον κύριο Ουτζίρι για δεύτερη φορά. Μόνο όταν αδικαιολογητα τον έβρισαν και τον απώθησαν δύο φορές, ο κύριος Ουτζίρι έδειξε αντίδραση και επέστρεψε το σπρώξιμο στο στήθος του κύριου Στρίκλαντ. Η αμυντική αντίδραση του κύριου Ουτζίρι ήταν δικαιολογημένη και αιτιολογημένη στην κατάχρηση εξουσίας του κύριου Στρίκλαντ».

Ο Στρίκαλντ είχε κάνει αγωγή τον προηγούμενο Φεβρουάριο και ισχυριζόταν ότι ο Ουτζίρι του επιτέθηκε λίγη ώρα μετά τη νίκη των Ράπτορς κι ότι ως αποτέλεσμα «τραυματίστηκε το σώμα του, η υγεία του, η δύναμή του, η δραστηριότητα και το άτομό του, τα οποία προκάλεσαν μεγάλο ψυχικό, συναισθηματικό, ψυχολογικό, σωματικό και νευρικό πόνο και ταλαιπωρία».

Ο Σερίφης της κομητείας Αλαμήντα, Γκρεγκ Άχερν, ζήτησε να κατηγορηθεί ο Ουτζίρι για βιαιοπραγία αστυνομικού, μετά το περιστατικό, λέγοντας πως ο Ουτζίρι χτύπησε τον Στρίκλαντ στο σαγόνι και τον ώμο. Ωστόσο, ο νομικός εκπρόσωπος του τμήματος απέρριψε τις κατηγορίες μετά από μακροχρόνια έρευνα, ενώ έγινε συνάντηση με τον Ουτζίρι και τους δικηγόρους του.

 

NBA Τελευταία Νέα