Μάικλ Τζόρνταν: Αποφυλακίζεται ένας από τους δύο κατηγορούμενους για το φόνο του πατέρα του

Μάικλ Τζόρνταν: Αποφυλακίζεται ένας από τους δύο κατηγορούμενους για το φόνο του πατέρα του

Κάτια Πετροπούλου
Μάικλ Τζόρνταν: Αποφυλακίζεται ένας από τους δύο κατηγορούμενους για το φόνο του πατέρα του

bet365

Ένας από τους δύο κατηγορούμενους για την δολοφονία του Τζέιμς Τζόρνταν θα βγει από τη φυλακή.

Τον προηγούμενο Μάρτιο δημοσιεύματα των ΗΠΑ ανέφεραν πως ο ένας ένας εκ των δύο ανδρών που καταδικάστηκε με ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του πατέρα του Μάικλ Τζόρνταν, ενδέχεται να αφεθεί ελεύθερος, αφού η Επιτροπή Εποπτείας της Νέας Υόρκης και η Επιτροπή Παρέμβασης, εξέταζαν το ενδεχόμενο χορήγησης απαλλαγής στον Λάρι Ντέμερι.

Ο Λάρι Ντέμερι είχε δηλώσει ένοχος για δολοφονία, ένοπλη ληστεία και συνέργια. Όπως αναφέρει τώρα το «ESPN», ο Ντέμερι θα αφεθεί ελεύθερος σε τρία χρόνια, δηλαδή τον Αύγουστο του 2023, σύμφωνα με τις Αρχές.

Μέρος της συμφωνίας που έχει κάνει ο Ντέμερι αναφέρει πως πρέπει να πάρει μέρος σε πρόγραμμα που θα του παρέχει εκπαιδευτική και επαγγελματική βοήθεια, για να προετοιμαστεί για την ζωή μετά την απελευθέρωσή του.

Το μοιραίο βράδυ

Ο Τζέιμς Τζόρνταν, πατέρας του Μάικλ, δολοφονήθηκε στις 23 Ιουλίου το 1993. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ο MJ, συντετριμμένος από τον θάνατο του πατέρα του, ανακοίνωσε την απόσυρσή του για πρώτη φορά από τα παρκέ κι ασχολήθηκε με το μπέιζμπολ, κάτι που ήθελε και ο πατέρας του.

Ο Τζέιμς Τζόρνταν γυρνούσε από μία κηδεία, όταν σταμάτησε νότια του Λάμπερτον, στην Νότια Καρολίνα, για να πάρει έναν υπνάκο. Δύο άτομα, όμως, είδαν το σταματημένο αυτοκίνητο, ένα πολυτελές Lexus που τού είχε αγοράσει ο Μάικλ, πλησίασαν για να το ληστέψουν και πυροβόλησαν τον Τζέιμς στον ύπνο του. Το πτώμα του βρέθηκε σε ένα βάλτο στις 3 Αυγούστου.

Ο Ντέμερι και ο συνεργός του, Ντάνιελ Γκριν, συνελήφθησαν για τη δολοφονία, ενώ κατηγορούσαν ο ένας τον άλλον, όσον αφορά το ποιος είχε πατήσει τη σκανδάλη.

Η αντίδραση του Μάικλ Τζόρνταν

Όπως είναι λογικό, αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για τον Μάικλ Τζόρνταν και την οικογένειά του. Όπως ανέφερε το «ESPN», προσπάθησε να επικοινωνήσει με την πλευρά του, αλλά η εκπρόσωπός του αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Σίγουρα, πάντως, θα υπάρξουν εξελίξεις...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

NBA Τελευταία Νέα