Η πιο μεγάλη ώρα του ΝΒΑ είναι τώρα: ΛεΜπρόν ή Αντετοκούνμπο για MVP; (poll)

Αντωνία Σπανού
Η πιο μεγάλη ώρα του ΝΒΑ είναι τώρα: ΛεΜπρόν ή Αντετοκούνμπο για MVP; (poll)

bet365

Το ΝΒΑ έκανε γνωστό ότι τα φετινά βραβεία θα δοθούν με τους αγώνες που παίχτηκαν μέχρι και πριν την διακοπή και ΛεΜπρον - Αντετοκούνμπο είναι οι δύο επικρατέστεροι για το βραβείο του πολυτιμότερου της σεζόν.

Η πιο μεγάλη ώρα του ΝΒΑ είναι τώρα.

Η λίγκα ανακοίνωσε ότι μπορεί η δράση να συνεχίζεται από τις 30 Ιουλίου και μετά, ώστε να έχουμε πρωταθλητή, τα βραβεία όμως θα δοθούν με τα παιχνίδια που έχουν παιχτεί μέχρι την διακοπή. Εξαιτίας του κορονοϊού η δράση σταμάτησε ξαφνικά στις 11 Μαρτίου, οι ομάδες είχαν παίξει σχεδόν 65 παιχνίδια η κάθε μια και κάπως έτσι οι αναλυτές αποφάσισαν να μην συμπεριλάβουν την «φούσκα», η οποία έχει ιδιαίτερες συνθήκες.

Τα βραβεία, λοιπόν, θα δοθούν με όσα έχουν κάνει οι παίκτες μέχρι τώρα και οι δύο πιο δυνατοί υποψήφιοι για τον φετινό τίτλο του MVP είναι οι ΛεΜπρον Τζέιμς και Γιάννης Αντετοκούνμπο. Οι δύο τους είναι οι ηγέτες στις δύο ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή των περιφερειών και εκείνοι που τις οδήγησαν μέχρι εκεί.

Ο «Βασιλιάς» μετρά φέτος 25.7 πόντους, 7.9 ριμπάουντ και 10.6 ασίστ, με τους Λέικερς να έχουν 49-14 ρεκόρ, να έχουν αφήσει στο παρελθόν τις κακές χρονιές των τελευταίων ετών και να είναι φαβορί για τον τίτλο. Ο ΛεΜπρον είναι αναγεννημένος, παίζει καταπληκτικά και είναι ο βασικός λόγος που η ομάδα του Λος Άντζελες έχει φέτος αυτή την δυναμική.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν διεκδικεί τον τίτλο και πάει με... φόρα για τον back to back τίτλο. Ο Έλληνας σταρ είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής των Μπακς και μετρά 29.6 πόντους, 13.7 ριμπάουντ, 5.8 ασίστ, ενώ η ομάδα του έχει το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ με 53-12. Ο «Greek Freak» έχει κάνει πλέον το βήμα παραπάνω, είναι ο περσινός MVP και φρόντισε με ακόμα μια εξαιρετική σεζόν να επιβεβαιώσει τον τίτλο του. Οι πιθανότητες είναι με το μέρος του και μένει να δούμε αν ο Γιάννης θα γράψει τελικά ιστορία.

 

NBA Τελευταία Νέα