ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Η λέξη «ισότητα» είναι εκείνη που επέλεξαν οι περισσότεροι ΝΒΑers για την φανέλα τους!

Η λέξη «ισότητα» είναι εκείνη που επέλεξαν οι περισσότεροι ΝΒΑers για την φανέλα τους!

Η λέξη «ισότητα» είναι εκείνη που επέλεξαν οι περισσότεροι ΝΒΑers για την φανέλα τους!

Οι παίκτες του ΝΒΑ έχουν την ευκαιρία να βάλουν όποια λέξη θέλουν στην φανέλα τους και η λέξη «ισότητα» επιλέχθηκε από τους περισσότερους. 

Το restart του ΝΒΑ αποφασίστηκε σε μια εποχή που οι ΗΠΑ δοκιμάζονται και από τον κορονοϊό και παράλληλα γίνονται διαδηλώσεις για την δολοφονία του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, από αστυνομικό. Πολλοί παίκτες δέχτηκαν να επιστρέψουν στην δράση, αλλά ήθελαν παράλληλα να έχουν την ευκαιρία να περάσουν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα. 

Έτσι το ΝΒΑ τους έδωσε την ευκαιρία να γράψουν το μήνυμα τους στην φανέλα του και αυτό να διαβαστεί παντού και οι περισσότεροι κατάλαβαν ότι θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία. Οι περισσότεροι φαίνεται πως έχουν επιλέξει την λέξη «Equality», ενώ το «Black Lives Matter» είναι το δεύτερο. Όπως έγινε γνωστό 285 παίκτες από τους 350 έχουν επιλέξει ένα κοινωνικό μήνυμα για την φανέλα τους, ενώ 17 έχουν επιλέξει να συνεχίσουν με το όνομα τους, αφού υπήρξαν κάποιες φωνές που ήθελαν να συνεχίσουν με το όνομα στην φανέλα τους, αφού για εκείνους ήταν ιδιαίτερα σημνατικό. Η διορία λήγει την Δευτέρα και πιθανότατα θα υπάρχουν και άλλες αλλαγές μέχρι τότε. 

«Οι παίκτες παίρνουν σοβαρά τι θα μπει στην φανέλα τους, κατανοώντας ότι θα έχουν μια πλατφόρμα να περάσουν ένα μήνυμα σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Με την μεγάλη συμμετοχή, νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουν ότι έχουν την ευκαιρία να κάνουν αυτό που θέλουν. Να συνεχίσουν το θέμα».

Οι παίκτες ενημερώθηκαν για τις επιλογές που είχαν μέσω mail, ενώ υπάρχουν μηνύματα και σε άλλες γλώσσες πέρα από τα Αγγλικά. Οι ΝΒΑers θα μπορέσουν να κρατήσουν μια φανέλα με μήνυμα, ενώ οι φανέλες της πρώτης ημέρας θα δημοπρατηθούν με τα έσοδα να πηγαίνουν σε Οργανισμούς.

Οι ομάδες που δεν θα πάρουν μέρος στην «φούσκα» μπορούν και αυτές να έχουν φανέλες με μηνύματα.