Ουέστμπρουκ-Γιανγκ: Ζητούν δικαιοσύνη και μάxονται για να αποφυλακιστεί ένας άνθρωπος που δεν ξέρουν! (pic)

Νίκος Καρφής
Ουέστμπρουκ-Γιανγκ: Ζητούν δικαιοσύνη και μάxονται για να αποφυλακιστεί ένας άνθρωπος που δεν ξέρουν! (pic)

bet365

Ράσελ Ουέστμπρουκ, Τρέι Γιανγκ και Μπλέικ Γκρίφιν έχουν ενώσει τις δυνάμεις του για να σταθούν στο πλευρό ενός ανθρώπου που βρίσκεται στη φυλακή για 20 χρόνια για ένα έγκλημα που υποστηρίζει πως δεν έκανε ποτέ.

O Tζούλιους Τζόουνς βρίσκεται στη φυλακή της Οκλαχόμα για ένα έγκλημα που υποστηρίζει πως δεν έκανε ποτέ. Το 2002 ο Τζόουνς καταδικάστηκε για την δολοφονία του Πολ Χάουελ. Ο 45χρονος επιχειρηματίας πυροβολήθηκε στο κεφάλι τον Ιούλη του 1999

Μετά από έρευνα 3 ημερών, οι αρχές συνέλαβαν τον Τζόουνς. «Δεν έχω αναμειχθεί στα εγκλήματα που σκότωσαν τον Χάουελ. Πέρασε 20 χρόνια στη φυλακή για ένα έκλημα που δεν έχω διαπράξει».

Το 2019 δημιουργήθηκε μια ομάδα από την οικογένεια, φίλους και μέλη της κοινωνίας, προσπαθώντας να διεκδικήσουν την αθοώτητα τουΤζόουνς. Αυτή η κίνηση βρήκε ανταπόκριση και από σταρ του ΝΒΑ όπως ο Μπλέικ Γκρίφιν, Ράσελ Ουέστμπρουκ, ο Τρέι Γιανγκ και ο Μπάντι Χίλντ

«Η διαδικασία που ακολουθούθηκε δεν ήταν η σωστή», ανέφερε ο Ράσελ Ουέστμπρουκ. «Πρέπει να έρθουν περισσότερες πληροφορίες στο φως. Γίνομαι ένα με τις υπόλοιπες φωνές για να εκφράσω την λύπη μου για το γεγονός πως ο Τζόουνς καταδικάστηκε».

Για όσους παλεύουν για την ελευθερία του Τζόουνς, ο στόχος είναι να τραβήξουν προσοχή και να δείξουν πως θα πρέπει να ακούσουν την μαρτυρία του στην οποία τονίζει πως είναι αθώος.

Ο Μπλέικ Γκρίφιν τον ξέρει καλά από το John Marshall High School στην Οκλαχόμα. Τόσο ο Μπλέικ. Ο Τζόουνς ήταν ένα combo guard, 1ο χρόνια μεγαλύτεροπ από τον Μπλέικ. «Ήταν πολύ απαλά τα αγγίγματα του, οι κινήσεις του. Τέτοιοι τύπου έκαναν το παιχνίδι μου πιο εύκολο», παραδέχεται ο Μπλέικ.

«Δεν του έδωσαν τη δυνατότητα να δικαστεί κανονικά. Δεν θέλω να πω πως αν ήταν λευκός τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, αλλά ίσως είχε μια πιθανοτητα», αναφέρει.

Το 2019 το δικαστήριο των ΗΠΑ δεν δέχθηκε να λάβει υπόψιν της ένα στοιχείο που είχε να κανεί με ρατσισμό προς το πρόσωπο του Τζόυνς στη δίκη. Στους ενόρκους υπήρχε μόνο ένας μαύρος και παρόλο που υπήρχαν αντιδράσεις για το αποτέλεσμα, η δίκη συνεχίστηκε

«Ο Τζούλιους καταδικάστηκε και υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Είμαι πολύ ανήσυχος που οι δικηγόροι δεν τον υπερασπίστηκαν», τονίζει ο Γκρίφιν.

«Ο Μπλέικ Γκρίφιν παλεύει για τον Τζούλιους, όπως και ο θρύλος της Οκλαχόμα, Ράσελ Ουέστμπρουκ. Είναι και ο Τρέι Γιανγκ που δεν σταματά να παλεύει Με αυτούς τους 3 κυρίους, είναι εύκολο να εμπνεύσεις και άλλους. Ήρθε η ώρα για κοινωνική δικαιοσύνη», τονίζει ένας φίλος του Τζόουνς.

Στέκονται στο πλευρό του και ελπίζουν πως θα εισακουστούν οι παραινέσεις τους και θα ανοίξει ξανά η υπόθεση για να εξεταστούν καλύτερα τα όσα υποστηρίζει ο Τζόουνς, ο οποίος εδώ και τόσα χρόνια φωνάζει πως βρίσκεται στη φυλακή για ένα έγκλημα που δεν έκανε.

Οι ΝΒΑers έχουν φωνή και δεν σταματούν να το δείχνουν

Οι παίκτης της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη δεν παίζουν μόνο μπάσκετ, αλλά παλεύουν για κοινωνικά ζητήματα. Είναι η... φωνή πολλών ανθρώπων κόντρα στην αδικία, στον ρατσισμό και στις φυλετικές διακρίσεις.

Η στάση που κρατούν απέναντι στον Τζόουνς ορισμένοι είναι ένα απλό παράδειγμα.

Εκεί όπου έδειξαν σε όλο τον κόσμο την πυγμή τους ήταν μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

Βγήκαν στους δρόμους, έκαναν συγκλονιστικές αναρτήσεις και προχώρησαν σε δωρεές-μαμούθ (Τζόρνταν), δείχνοντας πως η κορυφαία λίγκα του πλανήτη δεν κλείνει τα... μάτια στα τεράστια ζητήματα της κοινωνίας

Οι ΝΒΑers δείχνουν πως είναι κάτι παραπάνω από απλοί παίκτες. Βγαίνουν μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις, εμπνέοντας περισσότερο κόσμο να πιστέψει σε ένα καλύτερο αύριο, σε έναν πιο όμορφο κόσμο χωρίς μίσος και διακρίσεις.

 

NBA Τελευταία Νέα