Θάντερ: Πτώχευσε η εταιρεία που έχει τα δικαιώματα ονομασίας του γηπέδου

Θάντερ: Πτώχευσε η εταιρεία που έχει τα δικαιώματα ονομασίας του γηπέδου

Gazzetta team
Θάντερ: Πτώχευσε η εταιρεία που έχει τα δικαιώματα ονομασίας του γηπέδου

bet365

Από ότι φάινεται, η ονομασία στο γήπεδο των Θάντερ ενδέχεται να είναι διαφορετική την νέα χρονιά.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «ESPN», η Chesapeake Energy Corporation, η εταιρεία από την οποία έχει πάρει το όνομά της το γήπεδο των Θάντερ, κήρυξε πτώχευση.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Κυριακή (28/06) πως υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, επισημαίνοντας την απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου και της ζήτησης του φυσικού αερίου, κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, τόνισε πως θα συνεχίσει να δουλεύει, εν μέσω όλης αυτής της διαδικασίας.

Το 2011 η Chesapeake Energy Corporation υπέγραψε 12ετές συμβόλαιο για την ονομασία του γηπέδου των Θάντερ (Chesapeake Energy Arena), το οποίο λήγει τη σεζόν 2022-23. Η συμφωνία κόστισε στην εταιρεία $3 εκατομμύρια την πρώτη χρονιά και έπαιρνε αύξηση 3% κάθε χρονιά έπειτα.

Ακόμα είναι άγνωστο αν η πτώχευση της εταιρείας θα επηρεάσει και την ονομασία του γηπέδου. Το χρέος που έχει η εταιρεία, πάντως, ανέρχεται στα 9 δισεκατομμύρια. Με την αίτηση για πτώχευση, αυτό θα πέσει στα 2 δισεκατομμύρια.

Συνιδρυτής της Chesapeake Energy Corporation ήταν ο Όμπρεϊ ΜακΚλέντον - απόχώρησε το 2013 - ο οποίος ήταν και ιδιοκτήτης των Θάντερ και «κλειδί» στην μετακόμιση του συλλόγου από το Σιάτλ. Το 2016 είχε κατηγορηθεί για συνωμοσία για νοθία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Την επόμενη ημέρα έχασε τη ζωή του, όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε τοίχο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα