Κόρβερ: «Νοιάζομαι περισσότερο για αλλαγή, παρά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος»

Κόρβερ: «Νοιάζομαι περισσότερο για αλλαγή, παρά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος»

Gazzetta team
Κόρβερ: «Νοιάζομαι περισσότερο για αλλαγή, παρά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος»

bet365

Ο Κάιλ Κόρβερ βλέπει την «μεγαλύτερη εικόνα» στην όλη κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ, από την επανέναρξη του ΝΒΑ στο Ορλάντο.

Την φετινή χρονιά οι Μπακς ήταν κυριολεκτικά σε τροχιά πρωταθλήματος, αφού μέχρι και την διακοπή που έφερε ο κορονοϊός, ήταν πρώτοι στην ανατολική περιφέρεια, με ρεκόρ 53-12.

Το restart του ΝΒΑ θα γίνει στις 31 Ιουλίου, με τους παίκτες να έχουν προθεσμία μέχρι τις 25 Ιουνίου για να ενημερώσουν τις ομάδες τους εάν θέλουν να συμμετέχουν στο τουρνουά των 22 ομάδων στο Ορλάντο.

Ενόψει, λοιπόν, της αγωνιστικής δράσης, αλλά και όλων όσων έχουν διαδραματιστεί στις ΗΠΑ, μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, τα συναισθήματα είναι κάπως... ανάμεικτα για τον Κάιλ Κόρβερ.

Ο 39χρονος φόργουορντ των «ελαφιών» θα ήθελε από τη μία να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά από την άλλη η επιθυμία του για ουσιαστική αλλαγή, όσον αφορά τα δικαιώματα των μαύρων συνανθρώπων του, είναι μεγαλύτερη.

«Αν οι μαύροι συμπαίκτες μου, και φίλοι μου, και αδέρφια μου νιώθουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να έρθει μια αλλαγή είναι να μην παίξουμε, τότε τους υποστηρίζω. Είμαι εντάξει με αυτό. Αν νομίζουμε πως είναι ο καλύτερος τρόπος για αλλαγή, νοιάζομαι περισσότερο για να γίνει αυτή η αλλαγή, παρά για το πρωτάθλημα», είπε σχετικά σε instagram live του «ESPN».

«Από την άλλη», συνέχισε, «είμαι σε μια ομάδα που νιώθει ότι μπορεί να το κατακτήσει (πρωτάθλημα) και ποτέ δεν τα έχω καταφέρει. Θα ήθελα να το κατακτήσω. Οπότε, υπάρχει τρόπος να γίνουν και τα δύο; Νομίζω πως υπάρχει θέμα για συζήτηση εδώ.

Αλλά και πάλι, θα ακολουθήσω τα μαύρα αδέρφια μου και συμπαίκτες σε αυτό και θα είμαι στο πλευρό τους, σε ό,τι κι αν αποφασίσουν. Αυτό θέλω να κάνω. Θέλω να γίνει αυτή η αλλαγή και θέλω να είμαι μέρος της, με όποιο ρόλο, αλλά επίσης περιμένω και το ΝΒΑ. Νομίζω πως υπάρχει μια ευκαιρία για εμάς στο Ορλάντο, να υπογραμμίσουμε την αλλαγή. Πιστεύω πως το ΝΒΑ είναι μακράν το καλύτερο πρωτάθλημα, οπότε είμαι αισιόδοξος πως κάτι θα βγει από αυτό».

 

NBA Τελευταία Νέα