Κέβιν Ντουράντ: Ο φόβος φυλάει τα έρημα... (pic)

Κέβιν Ντουράντ: Ο φόβος φυλάει τα έρημα... (pic)

Αντωνία Σπανού
Κέβιν Ντουράντ: Ο φόβος φυλάει τα έρημα... (pic)

bet365

Ο Κέβιν Ντουράντ κάηκε από τον χυλό και πλέον φυσάει και το γιαούρτι και γι' αυτόν τον λόγο θα τον δούμε ξανά στα παρκέ τον επόμενο Δεκέμβριο.

Ζήσε ξανά τη δράση με την bwin! Leaderboard με μεγάλα έπαθλα* ! |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ο Κέβιν Ντουράντ δεν πρόκειται να αγωνιστεί την φετινή περίεργη σεζόν και η επάνοδος του παίρνει παράταση. Μπορεί στην υποψία ότι θα αγωνιστεί με την φανέλα των Νετς στην συνέχεια του ΝΒΑ, που θα δοθεί στο Ορλάντο, να άλλαξαν μέχρι και οι πιθανότητες κατάκτησης του πρωταθλήματος από το Μπρούκλιν, αλλά γρήγορα πριν πάρει διάσταση το θέμα ο KD έσπευσε να το φέρει στην πραγματική του διάσταση.

Ο Ντουράντ έχει να βρεθεί στο παρκέ από τότε που έκοψε τον αχίλλειο του τον περασμένο Ιούνιο και συγκεκριμένα στις 11 όταν είχε επιστρέψει και αγωνίστηκε στο Game 5 των Τελικών στο παιχνίδι των Ουόριορς με τους Ράπτορς. Πολλά είχαν γραφτεί και ακουστεί τότε, αφού ο Ντουράντ ήταν και πάλι τραυματίας και... πιέστηκε για να βγει στο παρκέ και να βοηθήσει την ομάδα του, αλλά τα λάθη είναι για να μαθαίνουμε και να μην τα επαναλαμβάνουμε.

Μπορεί η χρονιά να είναι διαφορετική εξαιτίας του κορονοϊού ο KD είναι ξεκάθαρος ότι δεν θα αγωνιστεί με τους Νετς. Το Μπρούκλιν τον πήρε πέρυσι τραυματία και έχει πει πολλές φορές ότι θα κάνει υπομονή με την περίπτωση του σταρ της ομάδας. Οι Νετς είναι στην 7η θέση, θα παλέψουν για μια θέση στα playoffs, αλλά δεν θα έχουν την βοήθεια των δύο σταρ τους, που στοχεύουν σε μια γεμάτη σεζόν από του χρόνου.

Ο Ντουράντ έσπευσε γρήγορα να βάλει τα πράγματα στην θέση τους για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις: «Το καλύτερο για εμένα είναι να περιμένω. Δεν νομίζω πως είμαι έτοιμος να παίξω σε τόσο υψηλό ρυθμό τον επόμενο μήνα. Έχω χρόνο να προετοιμαστώ για την επόμενη σεζόν και την υπόλοιπη καριέρα μου. Η σεζόν μου έχει τελειώσει. Δεν σκοπεύω να παίξω. Είπαμε το προηγούμενο καλοκαίρι ότι δεν θα παίξω μέχρι την επόμενη σεζόν. Δεν είχα σχεδιάσει να παίξω αυτήν».

'Όσα είχαν γίνει την περασμένη σεζόν με τον Ντουράντ και τους Ουόριορς μάλλον του έγιναν μάθημα και φέτος δεν κάνει πίσω. Μπορεί τα δεδομένα να άλλαξαν και η σεζόν να έχει πάει σε εντελώς νέες ημερομηνίες, ο KD όμως δεν έχει καμία πρόθεση να θυσιαστεί. Κάνει υπομονή και επιλέγει εκείνος, χωρίς πίεση, πως θα φερθεί στον εαυτό του.

«Έπρεπε να ηρεμήσω και να συγκεντρωθώ σε εμένα και σε όσα θέλω. Για πρώτη φορά ένιωσα ότι ήμουν στον δικό μου χώρο για αποθεραπεία. Δεν ένιωσα ότι έπρεπε να είμαι μέρος της ομάδας, να ταξιδεύω με την ομάδα και να κάνω όσα έκαναν όσοι έπαιζαν. Μπορούσα να πάρω τον χρόνο μου και να συγκεντρωθώ στον εαυτό μου καθημερινά.

Δεν νιώθω πιεσμένος. Αυτό είναι τέλειο. Έβαζα πίεση στον εαυτό μου στους προηγούμενους τραυματισμούς μου, ήθελα να βιαστώ να επιστρέψω. Είδα τους συμπαίκτες μου να διασκεδάζουν και ήθελα να είμαι εκεί έξω. Αυτή την φορά ένιωσα ότι ήμουν πιο υπομονετικός κυρίως πνευματικά και να μην ενθουσιάζομαι πάρα πολύ ότι η ομάδα μου παίζει καλά ή έχω μια καλή ημέρα στην αποθεραπεία. Πηγαίνω τα πράγματα δευτερόλεπτο με το δευτερόλεπτο και προσπαθώ να βλέπω τι είναι καλό μακροπρόθεσμα».

Ο Ντουράντ εκτός από όλα τα άλλα πέρασε και κορονοϊό τον Μάρτιο από τον οποίο έχει αναρρώσει πλήρως.

«Ήμουν σοκαρισμένος. Και μετά ήμουν περίεργος. Ήθελα να μάθω τι σήμαινε. Με τι έχει να κάνει ο ιός. Έπαιρνα πληροφορίες. Με ηρέμησε. Ήμουν περίεργος με τι είχα να κάνω και πως θα το πολεμούσα».

Εκτός από τον Ντουράντ και ο Κάιρι Ίρβινγκ δήλωσε ότι δεν θα βοηθήσει την ομάδα του στην συνέχεια. Ο έτερος σταρ του Μπρούκλιν έκανε μια εγχείρηση στον ώμο του στις 3 Μαρτίου, η «κανονική» σεζόν είχε χαθεί, αλλά απ' ότι φαίνεται ούτε αυτός θα βγει να βοηθήσει τους συμπαίκτες του στην συνέχεια και με τον ίρβινγκ πάντως να έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν με τραυματισμούς.

Μένει να κάνουμε υπομονή και να δούμε τι σύνολο θα παρουσιάσουν οι Νετς την επόμενη σεζόν, γιατί μπορεί να εντυπωσίασαν το περασμένο καλοκαίρι με τις κινήσεις τους, στο παρκέ όμως δεν είδαμε ποτέ τους σταρ τους.

 

NBA Τελευταία Νέα