«The Last Dance»: Το unfair στον Τομ Μπόργουινκλ

«The Last Dance»: Το unfair στον Τομ Μπόργουινκλ

«The Last Dance»: Το unfair στον Τομ Μπόργουινκλ

bet365

Μια… τηλεοπτική γέφυρα τριών δευτερολέπτων στο τελευταίο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ «The Last Dance» προκάλεσε συζητήσεις καθώς εκλήφθηκε ως unfair απέναντι στον Τομ Μπόργουινκλ ο οποίος αγωνίστηκε στους Σικάγο Μπουλς για μια δεκαετία.

Για την ακρίβεια, η τηλεοπτική γέφυρα των ελάχιστων δευτερολέπτων χρησιμοποιήθηκε στα τελευταία λεπτά του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ του ESPN. Με πολύ ξεκάθαρο και ευθύ τρόπο θέλησε να καταδείξει ποιοι ήταν οι Σικάγο Μπουλς πριν την έλευση του Μάικλ Τζόρνταν αλλά και τι ακολούθησε μετά την απόφαση αποχώρησής του από την «πόλη των ανέμων». Σ’ αυτή την τηλεοπτική γέφυρα χρησιμοποιήθηκε ως πλάνο αυτό του άλλοτε θηριώδη σέντερ της ομάδας, Τομ Μπόργουινκλ να μαρκάρει τον γκαρντ των Μπόστον Σέλτικς, Ντέιβ Κάουενς. Το συγκεκριμένο πλάνο και πολύ περισσότερο ο λόγος χρησιμοποίησής του προκάλεσε ερωτηματικά αλλά κι ένα άρθρο του αρθρογράφου Πολ Σάλιβαν στη «Chicago Tribune» με τίτλο «δεν άξιζε αυτό το φθηνό πλάνο ο Τομ».

Στο άρθρο, καταγράφεται η πορεία του Μπόργουινκλ και κυρίως αυτή των Σικάγο Μπουλς η οποία προφανώς δεν ήταν αυτή που πιστεύει το ευρύ κοινό. Στη δεκαετία του ’70, οι Μπουλς έφτασαν δύο φορές στους τελικούς της Δύσης (σ. σ. τότε οι Περιφέρειες είχαν άλλη μορφή και στην τετραετία 1970-74 είχαν 53 νίκες κατά μέσο όρο φτάνοντας έως και στο 57-25, επίδοση η οποία αποτελούσε ρεκόρ του franchise στην προ Τζόρνταν εποχή και το 61-21 της περιόδου 1990-91.

Ο Μπόργουινκλ έφυγε από τη ζωή το 2013 χτυπημένος από την επάρατη νόσο, υπήρξε όμως ένας από τους καλύτερους σέντερ του ΝΒΑ στη δεκαετία του ’70. Επιλέχθηκε στο Νο4 του ντραφτ, ήταν από τους λίγους ψηλούς με ικανότητα στην ανάγνωση του παιχνιδιού και στην τελική πάσα, ενώ είναι ο δεύτερος καλύτερος ριμπάουντερ στην ιστορία των Σικάγο Μπουλς με 5.745 πίσω από τον Τζόρνταν, διατηρεί επίσης το ρεκόρ του franchise με τα περισσότερα παιχνίδια σε ένα παιχνίδια καθώς είχε μαζέψει 37 σε αγώνα με τους Φοίνιξ Σανς το 1970.

 

NBA Τελευταία Νέα