Κόμπι: Η ουσία που βρέθηκε στο σώμα του χρησιμοποιείται για διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας

Gazzetta team
Κόμπι: Η ουσία που βρέθηκε στο σώμα του χρησιμοποιείται για διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας

bet365

Ερωτηματικά έχει προκαλέσει η εύρεση της ουσίας στο σώμα του Κόμπι Μπράιαντ, μετά την νεκροψία που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Πριν από δύο ημέρες γνωστοποιήθηκαν λεπτομέρειες από τα θύματα του μοιραίου ελικοπτέρου, που έπεσε σε λόφο του Καλαμπάσας.

Όπως αναφέρθηκε, και οι εννέα που επέβαιναν στο ελικόπτερο έχασαν την ζωή τους ακαριαία. Όσον αφορά τον Κόμπι Μπράιαντ, η ταυτοποίηση της σορού του έγινε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα, από τα τατουάζ που είχε με το όνομα της συζύγου του, Βανέσα, και των τριών εκ των τεσσάρων παιδιών του, αλλά και από τα χρωματιστά μπασκετικά παπούτσια του.

Αυτό που προκαλεί ερωτηματικά στον Τύπο των ΗΠΑ είναι η ουσία που βρέθηκε στο σώμα του. Πρόκειται για την μεθυλφαινιδάτη, η οποία πωλείται με την ονομασία Ritalin, και χρησιμοποιείται για την διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ADHA: Attention Deficit Hyperactivity Disorder) ή ακόμα και για διαταραχές του ύπνου (ναρκοληψία).

«Η μεθυλφαινιδάτη (methylphenidate) είναι ένας ήπιος διεγέρτης του κεντρικού νευρικού συστήματος. Ο θεραπευτικός μηχανισμός δράσης στην ADHD δεν είναι γνωστός. Η μεθυλφαινιδάτη θεωρείται ότι αναστέλλει την επαναπρόσληψη της νοραδρεναλίνης και της ντοπαμίνης στον προσυναπτικό νευρώνα και αυξάνει την απελευθέρωση αυτών των μονοαμινών προς το εξωνευρωνικό χώρο», αναφέρεται σε διάφορες ιστοσελίδες υγείας.

Η μεθυλφαινιδάτη είναι γνωστή κυρίως στις ΗΠΑ, με πολλούς μαθητές και φοιτητές να την λαμβάνουν. Ειδικά οι δεύτεροι την χρησιμοποιούν, προκειμένου να κρατήσουν τον οργανισμό τους σε εγρήγορση, «ξύπνιο» και συγκεντρωμένο, πριν από κρίσιμα τεστ.

Οι ειδικοί συνιστούν προσεκτική εξέταση πριν την χορήγηση του φαρμάκου σε ασθενείς, καθώς οι παρενέργειές του μπορεί να είναι ολέθριες (αϋπνία, ελάττωση όρεξης, κατάθλιψη, αυτοκτονικότητα, ψύχωση).

Μπες στο Fantasy του Gazzetta για το ελληνικό πρωτάθλημα, εντελώς δωρεάν. Φτιάξε την δική σου ομάδα, αγόρασε τους κατάλληλους παίκτες και κέρδισε μεγάλα δώρα. Κάνε τις μεταγραφές που πιστεύεις, δημιούργησε το δικό σου πρωτάθλημα και ταυτόχρονα μπορείς να συμμετέχεις στη συνολική βαθμολογία για τα έπαθλα. 

 

Στο Transfer Center του Gazzetta θα μάθεις για όλες τις μεταγραφές που έχουν γίνει το καλοκαίρι για να μην πιαστείς αδιάβαστος στο νέο Fantasy.

NBA NEWS FEED