Όταν ο Στόκτον «μοιράστηκε» το ρεκόρ με τον «Μάτζικ» Τζόνσον στα playoffs (vid)

Όταν ο Στόκτον «μοιράστηκε» το ρεκόρ με τον «Μάτζικ» Τζόνσον στα playoffs (vid)

Όταν ο Στόκτον «μοιράστηκε» το ρεκόρ με τον «Μάτζικ» Τζόνσον στα playoffs (vid)

bet365

Συμπληρώνονται 32 χρόνια από τη βραδιά που ο Τζον Στόκτον είχε ισοφαρίσει το ρεκόρ του «Μάτζικ» Τζόνσον με τις περισσότερες ασίστ σε ματς της postseason και μάλιστα... απέναντί του!

Τέσσερα χρόνια νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στα playoffs της σεζόν 1983-84, ο «Μάτζικ» Τζόνσον είχε μοιράσει 24 ασίστ σε ματς των Λος Άντζελες Λέικερς με τους Φοίνιξ Σανς.

Αριθμός που αποτελούσε ρεκόρ στην ιστορία της postseason! Όμως στα playoffs του 1988 το... αντίπαλο δέος του Τζόνσον στις ασίστ φρόντισε να τον ισοφαρίσει και να μοιραστεί το ρεκόρ μαζί του. Και μάλιστα τη στιγμή που τον είχε αντίπαλό του!

Ο λόγος για τον Τζον Στόκτον ο οποίος στις 17 Μαΐου 1988 και πιο συγκεκριμένα στην αναμέτρηση της Γιούτα με τους Λέικερς, είχε μοιράσει από τη πλευρά του 24 ασίστ ισοφαρίζοντας τον «Μάτζικ». Ένα ρεκόρ το οποίο παραμένει «στοιχειωμένο» μέχρι και σήμερα.

Βέβαια οι Λέικερς ήταν εκείνοι που είχαν φτάσει στη νίκη με 111-109 (Ουόρθι 27π., Σκοτ 24π., Τζόνσον 20π., 13ασ. - Μαλόουν 27π., 16ριμπ., Στόκτον 23π., 24ασ.) χάρη σε νικητήριο καλάθι του Μάικλ Κούπερ και είχαν πάρει το προβάδισμα με 3-2 νίκες. Αποτέλεσμα; Να πάρουν και το εισιτήριο για τα τελικά της Δύσης στα επτά ματς (4-3) και στο τέλος να κατακτήσουν τον τίτλο απέναντι στους Πίστονς.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το παιχνίδι που είχε δραματικό φινάλε

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα