Συγκλονίζει ο Τζαμπάρ: «Αντί να είμαστε ενωμένοι, πολεμάμε ο ένας τον άλλον»!

Gazzetta team
Συγκλονίζει ο Τζαμπάρ: «Αντί να είμαστε ενωμένοι, πολεμάμε ο ένας τον άλλον»!

bet365

Ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει ανίκανος να ενώσει τη χώρα, η πανδημία του Covid-19 συνεχίζει να γονατίζει την ΗΠΑ και ο Καρίμ Αμντούλ – Τζαμπάρ έγραψε τον λόγο που όφειλε να εκφωνήσει ο Αμερικανός πλανητάρχης.

Ο Τζαμπάρ συνεχίζει να έχει έντονη κοινωνική και πολιτική δράση, παίρνοντας κατά καιρούς θέση σε καίρια ζητήματα της επικαιρότητας. Με επιστολή του προς τον Guardian, ο θρύλος του ΝΒΑ πρότεινε τον Ντόναλντ Τραμπ την ιδανική ομιλία εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού:

«Τους τελευταίους μήνες αυτή η χώρα αντιμετωπίζει έναν τρομερό αντίπαλο, τον Covid-19. Μας κλωτσάει στον κ…ο σε κάθε Πολιτεία, την ίδια στιγμή που τα νούμερα γίνονται διαρκώς χειρότερα. Η Αμερική έχει βάθος στον πάγκο και ξέρουμε τον τρόπο να μείνουμε ενωμένοι σαν ομάδα όταν πρέπει να το κάνουμε.

Παρ’ όλα αυτά, αντιμετωπίσαμε δυσάρεστες αλήθειες και τρομακτικές ασυνέπειες όσον αφορά την πολιτική ηγεσία. Αντί να ενωθούμε στην κρίση, πολεμάμε ο ένας τον άλλον! Κι αυτό οδηγεί σε ακόμα περισσότερους θανάτους. Αν ήμουν, λοιπόν αυτός που γράφει τους λόγους που εκφωνεί ο Ντόναλντ Τραμπ, χρησιμοποιώντας τα μαθήματα που έμαθα ακούγοντας σπουδαίους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της μπασκετικής καριέρας μου, θα του συμβούλευα να μιλήσει ως εξής:

Η Αμερική έχει αντιμετωπίσει πολλούς αντιπάλους στο παρελθόν, ξένους και εντός των τειχών. Σκοπός των εχθρών δεν ήταν μόνο να καταστρέψουν τις ΗΠΑ αλλά και τα ιδανικά που αυτή πρεσβεύει και τα οποία έχουμε ασπαστεί, ανεξάρτητα με την οικονομική κατάσταση, την προέλευση, τη θρησκεία και τον σεξουαλικό προσανατολισμό του καθενός.

Ο Covid-19 είναι ένας εχθρός που δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική και την κοινωνική αδικία. Είναι ένας οπορτουνιστής οργανισμός που απλώς θέλει να… ταϊστεί και να διαδοθεί. Δεν θέλει να καταστρέψει την Αμερική όμως αν δεν είμαστε προσεκτικοί, μπορεί να το πετύχει. Οι άνθρωποι ορίζονται από τον τρόπο που σκέφτονται. Όχι στις καλές ημέρες όταν η ευγένεια και η συμπόνια είναι εύκολη υπόθεση, αλλά στους δύσκολους καιρούς, όταν έχει πραγματική αξία το να βοηθάς τον γείτονα σου. Η κρίση αποκαλύπτει αν είμαστε ήρωες ή όχι. Ο μόνος τρόπος για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του κόσμου είναι να είσαι απόλυτα ειλικρινής στα λάθη, τις επιτυχίες και τα πλάνα σου για το μέλλον. Κάναμε λάθη.

Η κυβέρνηση μου δεν αντέδρασε γρήγορα στη σοβαρότητα της κατάστασης. Έπρεπε να το κάνουμε, όμως δεν το κάναμε. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Καμία δικαιολογία δεν είναι αποδεκτή. Η καθυστέρηση οδήγησε σε ένα ντόμινο. Μάθαμε από τα λάθη μας και τα λάθη άλλων κρατών, επίσης. Δεν θα γίνουν πλέον κινήσεις σχετικά με το τείχος στο Μεξικό ή άλλες διχαστικές πράξεις. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί ώστε να ξεπεράσουμε αυτή την απειλή. Η Αμερική παλεύει για την επιβίωση της, όχι μόνο σαν χώρα αλλά σαν ιδεολογία. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και τον υπόλοιπο κόσμο ότι οι αξίες και τα ιδανικά μας είναι τόσο ισχυρά που μπορούν να νικήσουν κάθε αντίπαλο».

Μπες στο Fantasy του Gazzetta για το ελληνικό πρωτάθλημα, εντελώς δωρεάν. Φτιάξε την δική σου ομάδα, αγόρασε τους κατάλληλους παίκτες και κέρδισε μεγάλα δώρα. Κάνε τις μεταγραφές που πιστεύεις, δημιούργησε το δικό σου πρωτάθλημα και ταυτόχρονα μπορείς να συμμετέχεις στη συνολική βαθμολογία για τα έπαθλα. 

 

Στο Transfer Center του Gazzetta θα μάθεις για όλες τις μεταγραφές που έχουν γίνει το καλοκαίρι για να μην πιαστείς αδιάβαστος στο νέο Fantasy.

NBA NEWS FEED